Vine cel mai puternic val de ger din această iarnă. Temperaturile scad până la minus 20 de grade. Haos pe șoselele din țară din cauza ninsorii

Mai multe accidente au avut loc în județul Hunedoara, acolo unde drumurile sunt acoperite de zăpadă, iar mașinile de deszăpezire abia reușesc să facă față. Tot în județul Hunedoara, un drum naționale este blocat din cauza unei avalanșe. Veștile meteorologilor nu sunt deloc bune. Vine cel mai puternic val de ger din aceasta iarna, temperaturile vor ajunge la -8 grade in Bucuresti și chiar -20 la munte.
Filip Stan
03 feb. 2023, 08:40
Vine cel mai puternic val de ger din această iarnă. Temperaturile scad până la minus 20 de grade. Haos pe șoselele din țară din cauza ninsorii

Cel mai puternic val de ger din această iarnă. A nins și a viscolit noaptea trecută în mai multe zone din România. Drumul Național 7A, între Petrila și Obârșia Lotrului a fost închis din cauza unei avalanșe. Zăpada a căzut de pe versanți și a blocat tot drumul. Polițiștii au intervenit la fața locului pentru a dirija circulația, iar drumarii pentru curățarea zăpezii.

Probleme mari sunt și pe drumurile din Caraș Serverin, acolo unde drumarii nu mai fac față stratului însemnat de zăpadă, iar mai multe mașini au rămas blocate.

Și accidentele se țin lanț. O mașină de poliție care era în misiune s-a izbit într-un gard pe Valea Jiului, după ce a fost lovită de un alt autoturism care a deparat și a ajuns pe contrasens. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. De altfel, un șofer a ajuns în șant și altul a rămas înzăpezit pe drumul de la ieșirea din Petrila.

Citește și: PROGNOZA METEO. Ninsori abundente şi ger, stratul de zăpadă va depăşi 30 cm în weekend. Cel mai dur episod de iarnă al anului

Se circulă în condiții de iarnă, fiind zăpadă pe carosabil de 1 cm, pe DN 67C, între Novaci și Rânca, județul Gorj. Se acționează cu  utilaje pentru deszăpezire.

Este semnalată depunere de polei, carosabilul fiind alunecos, în zona municipiului Bistrița, județul Bistrița-Năsăud. Se acționează cu material antiderapant.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri pe mai multe artere rutiere din județul Brăila (DN 21 Chiscani și DN 23 Măxineni).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești – Brașov, traficul se desfășoară în condiții normale, pe un carosabil în general uscat, cu vizibilitate bună și fără precipitații.

Ca urmare a prăbușirii versantului, circulația rutieră este închisă din data de 18 ianuarie 2023 pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, județul Caraș-Severin. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 – DN 57B – Oravița – DN 57 -Moldova Nouă, a transmis Infotrafic.

 

Temperaturile vor continua să scadă în următoarele zile. Sâmbătă vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi semnificativ în special la valorile termice nocturne în majoritatea zonelor, dar cu precãdere în nord-vest şi în centru unde local va fi ger. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii extinse; vor predomina ninsorile, exceptând Oltenia şi zona joasã de relief din Banat unde vor fi ploi şi lapoviţã. Pe timpul nopţii, cerul se va degaja treptat în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, dar va avea înnorãri temporare în cea sud-esticã unde va ninge pe alocuri. Cantitãţile de apã vor fi pe arii restrânse mai însemnate, cu precãdere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali.

Vântul va avea temporar intensificãri, mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h pe creste viscolind ninsoarea, precum şi în prima parte a intervalului în jumãtatea de vest, apoi în special în sud-est, unde vitezele vor fi, în general, între 55 şi 65 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -12 şi -3 grade. Pe areale mici va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

În Capitală, cerul va avea înnorãri, cu probabilitate ridicatã ca trecãtor sã se semnaleze precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în cursul nopţii. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -5…-2 grade.

DUMINICA temperaturile vor scădea și mai tare. Vremea va fi geroasã dimineaţa în nord-vest şi centru, iar noaptea în majoritatea regiunilor, cu precãdere în jumãtatea de vest, însã în est şi sud-est senzaţia de frig va fi amplificatã de vântul intens. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -7 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -17 şi -6 grade, cu valori mai ridicate în sud-est. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în jumãtatea de sud-est; va ninge în general slab în Dobrogea, local în Moldova, Muntenia şi la munte şi pe arii restrânse în Oltenia şi estul Transilvaniei. Vântul va avea intensificãri susţinute în estul şi sud-estul teritoriului, precum şi la munte, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi cei de Curburã, pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre rafalele vor depãşi 70…75 km/h; în restul teritoriului vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificãri. În orele dimineţilor, pe spaţii mici în jumãtatea de vest a ţãrii va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

În Capitală, vremea va fi rece; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade şi cea minimã va fi de -7…-5 grade, iar vântul ce va avea temporar rafale de 35…45 km/h, mai ales ziua, va amplifica senzatia de frig. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi trecãtor fulguieli.

 

Cum va fi vremea în februarie. Ger de crapă pietrele în multe zone

Meteorologii ANM au anunțat ESTIMĂRI METEOROLOGICE PENTRU INTERVALUL 06 februarie – 6 martie 2023.

Săptămâna 06.02.2023 – 13.02.2023
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile centrale, nordice și la munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales
în jumătatea vestică a țării.

Săptămâna 13.02.2023 – 20.02.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în toate regiunile.

Săptămâna 20.02.2023 – 27.02.2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.  Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această peroadă, la nivelul întregii țări.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
ESTE ILEGAL să îți repari propria MAȘINĂ. Se consideră infracțiune
Playtech.ro
Cât de deștept ești în funcție de forma frunții. Mihai Voropchievici: Ei au o inteligenţă sclipitoare
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
El va fi viitorul președinte. Traian Băsescu știe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului: „Avea...”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Traian Băsescu despre alegerile prezidențiale: „Lasconi rămâne favorita mea în acest an”
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'