Într-un comunicat de presă remis sâmbătă, 22 noiembrie, reprezentanţii companiei au dat asigurări că acest aspect urmează să fie pus la punct cât de curând.
„Referitor la faptul că direcţiile regionale de drumuri şi poduri Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara şi Braşov vor fi nevoite să asigure activitatea de deszăpezire în regie proprie, precizăm că au fost organizate diferite proceduri de achiziţie pentru contractarea serviciilor de deszăpezire la nivelul întregii ţări, urmând ca în cel mai scurt timp să fie definitivată şi situaţia celor trei loturi rămase neacoperite: Secţia de Drumuri Naţionale Constanţa, Secţia de Drumuri Naţionale Tulcea şi Secţia de Drumuri Naţionale Galaţi”, au precizat reprezentanţii CNADNR.
La nivelul Constanţa a fost încheiat un contract cu SC Teloxim Con SRL, iarna trecută, dar între timp a fost reziliat. „Pentru cele trei loturi, încă din luna iunie a acestui an, s-au deschis proceduri de achiziţie publică la care ori nu au existat ofertanţi, ori ofertele prezentate nu erau eligibile. Astfel, pentru secţiile Constanţa şi Tulcea menţionăm că existau contracte de deszăpezire semnate cu SC Teloxim Con SRL, dar din cauza incapacităţii tehnice şi financiare a acestei societăţi comerciale, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa a fost nevoită să rezilieze contractele”, au adăugat reprezentanţii. Iar din iunie până în prezent au tot fost organizate licitaţii, dar fără succes până în prezent. Următoarea licitaţie este programată pe 11 decembrie.
Lipsa unei firme care să asigure întreţinerea curentă pe timp de iarnă şi intervenţiile în cazuri de urgenţă nu înseamnă că drumurile naţionale din Constanţa vor rămâne înzăpezite! „Menţionăm că, la această dată, pe loturile pentru care încă nu s-au finalizat procedurile de achiziţie publică, activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă va fi asigurată cu utilaje proprii, prin redistribuirea sau mărirea razei de acţiune a utilajelor de la secţiile de drumuri naţionale apropiate”, au mai precizat reprezentanţii CNADNR.
Astfel, Marin Dima, şeful DRDP Constanţa, a precizat pentru „Cuget Liber”, faptul că la Constanţa şi Tulcea au fost realocate deja utilaje de la Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi, unde au fost încheiate contracte cu prestatori privaţi. „De asemenea, a fost încheiat contract cu prestatori pentru Autostrada A2, pentru A4 şi pentru variantă, pentru Drajna şi Feteşti astfel că în caz de nevoie vom redistribui utilaje din aceste zone către drumurile naţionale pentru care nu există prestatori”, a adăugat şeful DRDP Constanţa.
De asemenea, stocurile de motorină, sare şi nisip sunt făcute deja, astfel că iarna nu-i va prinde nepregătiţi pe responsabilii şoselelor naţionale din Constanţa.
În altă ordine de idei, se impune să facem precizarea că în municipiul Constanţa deszăpezirea va fi asigurată de firma de salubrizare SC Polaris SA.