Vinul fiert băut în ger, periculos pentru sănătate. Cum ne poate afecta licoarea magică a Crăciunului

Nimic nu te încălzeşte mai bine în zilele geroase de iarnă decât un vin fiert cu scorţişoară. Fie că îl bei din cană, la gura sobei sau a şemineului, fie că îl bei din pahare de plastic sau de carton la târgurile de Crăciun, vinul fiert este la fel de delicios şi merge nemaipomenit cu atmosfera specifică sărbătorilor.
Alina Costache
05 dec. 2022, 12:32
Vinul fiert băut în ger, periculos pentru sănătate. Cum ne poate afecta licoarea magică a Crăciunului

Totuşi, atunci când îl bei afară la temperaturi foarte scăzute, acesta îţi face mai mult rău decât bine. Câțiva nutriționiști atrag atenția cu privire la faptul că, în timpul procesului de fierbere, unele substanțe din vin devin nocive.

Vinul fiert băut la temperaturi scăzute, dăunător sănătăţii

După ce a analizat mai multe podgorii, celebrul nutriţionist Frank Cooper a ajuns la concluzia că există o alergie la vin, iar oamenii care îl consumă habar n-au că pot suferi de o astfel de alergie, scrie Natural News. De regulă, aceştia au simptome minore precum dureri de cap sau sinusuri înfundate, pe care, de cele mai multe ori, le ignoră. Asta întrucât nu știu că în procesul de fabricare al vinului sunt incluse și chimicale ca pesticide, ierbicide și sulfați.

Dintre toate substanţele amintite mai sus, dioxidul de sulf este cel mai nociv deoarece provoacă multe alergii, mai ales dacă băutura este încălzită. La fel de periculos este și tribromofenolul, prezent în vinurile transportate în cutii de stejar.

De asemenea, alcoolul din vin care nu este eliminat în timpul fierberii poate provoca probleme de sănătate. Când fierbem vinul, volumul alcoolului se reduce cu aproape o treime, dar nu se elimină în totalitate, aşa că riscul de a ne îmbăta este unul semnificativ. În plus, când temperaturile sunt scăzute, există riscul să crezi că vinul fiert te va încălzi și, prin urmare, ajungi să nu mai simți gerul și să te alegi cu degerături.

Citeste si STUDIU NOU! Ce se întâmpla dacă bei vin roşu în fiecare seară

Fiind un vasodilatator, alcoolul determină dilatarea vaselor de sânge, în special a capilarelor. Consumul de alcool face ca volumul de sânge adus la suprafața pielii să crească, oferind senzația falsă de căldură. În scurt timp, corpul nu se mai poate apăra de temperaturile scăzute, iar pe termen lung efectul poate fi chiar dăunător.

Cine nu ar trebui să consume vin fiert

Atenţie! Vinul fiert nu poate fi consumat de oricine. Persoanele care prezintă un nivel ridicat de trigliceride nu au voie să consume această băutură. Vinul roşu, fiert sau nu, nu ar trebui consumat nici de cei care se confruntă des cu migrene. Şi cei care vor să slăbească şi femeile însărcinate au interzis la licoarea-minune a Crăciunului.

Vinul conţine de asemenea, calorii goale, care pot duce la creşterea în greutate. Consumul excesiv de alcool este asociat cu efecte negative asupra sănătăţii, ce includ creşterea riscului de cancer, boli hepatice, amplificarea presiunii sangvine, insuficienţă cardiaacă şi dependenţă”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie, potrivit Adevărul

Citeste si Beneficiile extraordinare ale vinului roşu pentru piele

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Jojo arată senzațional la 44 de ani! Care este secretul siluetei sale perfecte
Fanatik.ro
Dispare o facultate de top din România. Ce se va întâmpla cu studenții deja înscriși
Capital.ro
Reguli noi la ITP și la înmatricularea mașinilor! Se introduc certificate digitale de înmatriculare şi de testare periodică a vehiculelor
Playtech.ro
Ce salariu are un cardinal la Vatican? Papa Francisc a tăiat veniturile tuturor
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
„Du-te dracu'!”. Ceartă violentă la Casa Albă, sub nasul lui Donald Trump. „Comportamentul lui Elon începe să fie obositor”
wowbiz.ro
Fiul adoptiv al Luminiței Anghel, în stare de șoc! Ce a aflat David Pușcaș despre mama lui naturală și ce mesaj i-a transmis?: „Îmi este frică, nu poți să faci chestia asta singur. Vreau să...”
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Trei regiuni din România vor fi lovite de ciclonul ce a generat cod roșu în Europa
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
Cât costă trei nopți de cazare în hotelurile vedetelor noastre, în minivacanța de 1 Mai 2025
Cancan.ro
BREAKING! Tânăra actriță a fost găsită moartă Era și însărcinată 🥺
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit unul dintre cei mai iubiți și respectați actori ai generației de aur
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Maria a murit de Paște, la slujba de Înviere. Femeia s-a prăbușit la pământ, în biserică. Ce i-a spus preotului înainte să moară: "Tare greu mi-a fost să ajung astăzi la biserică"
Ce pensie primește un român în 2025, dacă a lucrat doar 15 ani cu carte de muncă
MediaFlux
Facturile la energie NU sar în aer de la 1 iulie. Ce pregătește Guvernul pentru românii vulnerabili
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Reapare un ziar care ne-a lipsit: TROMBONUL PLEONAST – sub sloganul „Suntem redundanți, dar relevanți.”