Violenta in familie. Ce nu stiai despre pedeapsa cu bataia

De la pedeapsa cu bataia, la violenta in familie se poate ajunge foarte repede. Tocmai de aceea sunt multe persoane care dezaproba total pedeapsa cu bataia. E drept, unii o practica din cand in cand, spunand ca o palma la fund n-a omorat pe nimeni.
Romania TV
12 iun. 2019, 04:42
Violenta in familie. Ce nu stiai despre pedeapsa cu bataia

Parintii non-abuzivi, adica cei care aplica celebra „palma la fund”, cred ca nu-i fac rau copilului daca-l atentioneaza astfel ca a gresit. Totusi, simpla palma la fund se poate transforma o forma de violenta in familie.

Exista un risc potential ca cel mic sa sufere o tulburare pe plan psihic care sa-l transforme intr-un copil violent, agresiv, cu o dorinta clara de a infrunta pe toata lumea, de a fi un razvratit, atat in familie, cat si in societate. Desigur, nu toti copiii care au primit ieri o palma la fund se vor transforma in delicventii de maine, insa specialistii le recomanda celor care nu-si pot domoli instinctele de a-si lovi copilul sa caute sprijin. Mai mult ca sigur, in copilaria lor, au fost tratati asemanator si nu stiu ce ar trebui sa faca pentru a-si educa propriii copii fara sa-i admonesteze. In plus, este posibil ca lucrurile sa degenereze. Dintr-o palma data la nervi sau la suparare sa se faca doua, trei si tot asa, pana cand se poate ajunge la abuzul fizic, la violenta in familie.

Iata 6  motive care te vor face sa te gandeseti de doua ori inainte de a-ti lovi, chiar si cu o simpla palma la fund, copilul.

Pedeapsa cu bataia poate fi inteleasa ca este bine sa fii violent in familie sau in societate

1. Daca-ti lovesti copilul, ii transmiti mesajul ca atata timp cat esti mai mare decat altcineva, este in regula sa-l bati cand a gresit sau cand te-a „deranjat”. Copiii sunt oglinda parintilor. Ei invata si imita ceea ce vad in primul rand la ei. Bune si rele, ei nu au discernamantul de a face diferenta. Este responsabilitatea parintilor sa dea dovada de empatie si intelepciune.

2. Un alt mesaj periculos pe care il primesc copiii este ca palma la fund exprima sentimente si rezolva probleme. Un copil care nu vede la parintele sau cum se rezolva diverse probleme fara bataie, nu va putea gestiona niciodata obstacolele din viata de adult, decat apeland la bataie. In plus, un copil care este mai tot timpul pedepsit nu va mai fi receptiv la ceea ce se petrece in jur. El isi va face in minte scenarii de razbunare, pe unele le va pune chiar in aplicare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 

 

Spynews
Cine ar fi noul suspect în cazul crimei din Brăila. Un bărbat recent eliberat din închisoare ar putea fi implicat
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
O mare companie din România va concedia peste 160 de angajați. Și alte firme din acest oraș au anunțat măsuri similare
Capital.ro
Statul ia banii românilor. Lege nouă din 2026 pentru absolut toți proprietarii de locuințe și terenuri
Playtech.ro
Lili Sandu a arătat TOT. Imagini de senzație cu vedeta la 45 de ani. Arată FABULOS
DailyBusiness
TAROM suspendă zborurile către o destinație cunoscută. Motivele anulării
Adevarul
Cine este Alfred Bulai, cunoscutul analist politic aflat în centrul unui scandal sexual
Spynews
David Popovici a făcut din nou spectacol la Jocurile Olimpice. Proaspătul campion olimpic s-a calificat în finala probei „regina”
Spynews
Laura Cosoi, dezvăluiri de suflet după ce a devenit mamă pentru a patra oară. A adus pe lume o fetiță perfect sănătoasă duminică noapte
Evz.ro
Viață mai ușoară pentru toți românii. Ce se întâmplă cu actele esențiale
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Familia Regală, lovită de o nouă tragedie! Prințul și-a dat ultima suflare pe un pat de spital
Playsport.ro
„Nu ne atingem de ale bărbaților, nu avem voie”. Românca măritată cu miliardarul Ferrari a dezvăluit ce N-O lasă niciodată să facă soțul ei cu 47 de ani mai mare
kanald.ro
CFR vine cu noi reguli pentru călători! Dacă suferi de o boală contagioasă, poți fi dat imediat jos din tren
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Taxele pe care toți românii sunt obligați să le plătească
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
VIDEO Reacția halucinantă a tatălui adolescentului care a ucis un copil în Pantelimon. Ireal cum își apară fiul după tragedia provocată: „Dumneavoastră nu ați fost începător?”
substantial.ro
Proteste și violențe în Venezuela după realegerea lui Nicolas Maduro pentru al treilea mandat
MediaFlux
RĂSTURNARTE de SITUAȚIE privind ALEGERILE din SUA! Nimeni nu se aștepta la asta de la Kamala Harris
Shtiu.ro
Curiozități despre David Popovici, omul-anfibie. Ce înălțime și ce obiceiuri are sportivul?