Violenţe extreme în Israel, dublate de atacuri cu rachete. Bărbat bătut cu cruzime de extremişti IMAGINI ŞOCANTE

Israelul a fost şocat miercuri seara după difuzarea la televiziune, în direct, la o oră de mare audienţă, a imaginilor unui bărbat bătut cu cruzime de atacatorii săi, militanţi de extremă dreapta.
Filip Stan
13 mai 2021, 07:16
Violenţe extreme în Israel, dublate de atacuri cu rachete. Bărbat bătut cu cruzime de extremişti IMAGINI ŞOCANTE

Luptele și violențele interne continuă în Israel. Aviația a intensificat raidurile în Gaza, în timp ce alte sute de rachete au fost lansate din enclavă.

Israelul este angajat pe două fronturi, intensificând raidurile aeriene împotriva militanţilor islamişti ai Hamas din Fâşia Gaza şi combătând revoltele din oraşele sale cu populaţie mixtă, iudeo-arabă, transmite joi AFP preluat de agerpres.

La scurt timp după miezul nopţii de miercuri spre joi, alarmele s-au activat în sudul ţării, la Tel Aviv însă, pentru prima oară de la escaladarea violenţelor luni, şi în nordul Israelului.

Între timp, forţele aeriene israeliene au lovit poziţii ale Hamas din Fâşia Gaza vizând, printre altele, obiective care au legătură cu operaţiunile de contraspionaj ale Hamas, precum şi locuinţa unui comandat al mişcării, Iyad Tayeb.

În Fâşia Gaza, cel mai recent bilanţ al victimelor indică 67 de morţi, inclusiv 17 copii, şi aproape 400 de răniţi.

Israelul a fost şocat miercuri seara după difuzarea la televiziune, în direct, la o oră de mare audienţă, a imaginilor unui bărbat bătut cu cruzime de atacatorii săi, militanţi de extremă dreapta, într-un oraş din apropiere de Tel Aviv, transmite AFP.

Imaginile, dificil de privit, arată un bărbat, considerat arab de atacatori, scos cu forţa dintr-o maşină şi apoi bătut cu cruzime de o mulţime de câteva zeci de persoane până când şi-a pierdut conştienţa.

Incidentul, a cărui filmare a fost transmisă în direct de postul Kan, a avut loc pe promenada de la malul mării din Bat Yam, un oraş situat la sud de Tel Aviv.

Poliţia şi serviciile de urgenţă au sosit după 15 minute, timp în care victima zăcea în mijlocul străzii.

Mulţimea a justificat actul susţinând că bărbatul este un arab care a încercat să intre în mulţimea protestarilor de extremă dreapta. Filmarea difuzată de Kan sugera mai degrabă un şofer care încerca să evite demonstraţia.

Victima „este grav rănită, dar (în stare) stabilă”, a anunţat într-un comunicat spitalul Ichilov din Tel Aviv, fără a-i dezvălui identitatea.

Deputatul de extremă dreapta Bezalel Smotrich, liderul partidului Sionism Religios, s-a declarat ruşinat de acest exemplu de „cruzime atroce”. „Fraţi evrei, opriţi-vă! Nu putem, în niciun caz, să ne permitem acte violente”, a adăugat el.

Marele rabin al Israelului, Yitzhak Yosef, a făcut miercuri apel la încetarea atacurilor comise de evrei:”Cetăţeni inocenţi sunt atacaţi de organizaţii teroriste, inimile ne sunt grele, iar imaginile dificile, dar nu ne putem permite să fim atraşi în provocări şi atacuri”, a spus rabinul.

Deputatul arab Issawi Fredj (Meretz, stânga) consideră că acestea sunt „începuturile unui război civil”.

Militanţi de extremă dreapta au manifestat miercuri seară în toată ţara, provocând ciocniri cu forţele de ordine şi, uneori, cu arabii israelieni.

Românii, sfătuiţi să evite călătoriile la Ierusalim. MAE a ridicat nivelul de alertă pentru Israel şi Palestina
Poliţia a informat că „reacţionează la incidente violente din mai multe oraşe, inclusiv Lod, Acre (Akko) şi Haifa”. Potrivit acesteia, un evreu a fost grav rănit de pietre în Acre.

„Protestatarii din Lod şi Acre nu îi reprezintă pe arabii israelieni, protestatarii din Bat Yam (…) nu îi reprezintă pe evreii israelieni, violenţa nu ne va dicta viaţa”, a declarat liderul opoziţiei Yair Lapid, care încearcă să formeze o coaliţie de uniune naţională după eşecul premierului Benjamin Netanyahu de a forma o coaliţie de dreapta.

Mai mulţi comandanţi Hamas ucişi de Israel, în timpul raidurilor din Gaza. A fost omorât inclusiv comandantul aripii militare din Gaza City
La rândul său, Netanyahu a declarat că „ceea ce se întâmplă în ultimele zile în oraşele Israelului este insuportabil … nimic nu justifică atacarea arabilor de către evrei şi nimic nu justifică atacarea evreilor de către arabi”.

https://twitter.com/ivan8848/status/1392624192009510912

Preşedintele Biden a discutat telefonic cu premierul israelian Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat miercuri telefonic cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la scurt timp după anunţul trimiterii unui emisar în Israel şi teritoriile palestiniene, Hady Amr, în contextul escaladării violenţelor în ultimele zile, informează AFP.

„Am avut o discuţie cu Bibi Netanyahu”, a anunţat preşedintele Biden la Casa Albă.

„Speranţa mea este ca situaţia să se rezolve cât mai rapid posibil, dar Israelul are dreptul să se apere atunci când mii de rachete sunt lansate spre teritoriul său”, a adăugat preşedintele american.

Misiunea lui Hady Amr, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, este aceea de a solicita „în numele preşedintelui Biden o dezescaladare a violenţei”, a precizat secretarul de stat Antony Blinken.

Tot miercuri, şeful diplomaţiei americane a discutat telefonic cu premierul Netanyahu, căruia i-a reiterat apelul către toate părţile privind dezescaladarea tensiunilor şi încetarea violenţei.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a discutat şi el cu omologul israelian, Benny Gantz, cerând ambelor părţi să „ia măsuri pentru a restabili liniştea”.

Violenţele din ultimele zile, cele mai intense din ultimii şapte ani, s-au soldat cu moartea a peste 60 de persoane de ambele părţi în atacurile cu rachete ale mişcării islamiste Hamas şi ripostele israeliene; peste 50 de morţi în Fâşia Gaza, dintre care cel puţin 14 copii, şi şase în Israel.

https://twitter.com/TRTWorldNow/status/1392611796020862976

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Rămâi fără certificatul de înmatriculare. Se reține pe loc talonul auto și iei amendă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'