Violeta Alexandru spune că cetățenii ţării ar merita mult mai mult respect din partea primarului, iar întreg scandalul ar fi trebuit să se desfășoare în instanță, nu în mass – media.
„Locuitorii sectorului 1 merită scuze pentru că stau de săptămâni bune cu munți de gunoaie în fața caselor și a blocurilor. Eu fac acest lucru. Îi respect. Nu am nicio atribuție administrativă la nivelul sectorului 1, dar nici nu pot spune că am fost indiferentă față de subiect în toată această perioadă. Gunoiul trebuie să fie ridicat! De la o zi la alta se agravează lucrurile.
Scandalul deșeurilor de la Sectorul 1 trebuie să fie tranșat în justiție.
Trebuia inițiată de mult timp acțiunea în instanță de către Primărie (nu știu unde eram astăzi dar sigur nu în punctul în care suntem), la câteva săptămâni după intrarea în administrația locală după alegerile de anul trecut, în baza primelor informații de la structurile de specialitate ale Primăriei. Cărora trebuie doar să știi ce să le ceri ca să nu îți poată ascunde ceva/prezenta trunchiat informațiile. Executivul Primăriei putea cere mandat Consiliului Local să deschidă acțiunea în justiție, în baza unui referat care să explice neregulile constatate și argumentul pentru care nu se pot remedia în cadrul actualului contract. Indiferent cum se numește firma de salubritate, aceasta este, în opinia mea, abordarea corectă. Eu sunt axată pe soluții de câte ori mă uit la o problemă.
Până se pronunță instanța – sper într-un timp scurt – facturile restante trebuie să fie plătite. Prin acțiunea în instanță se pot recupera sumele evaluate ca fiind încasate necuvenit. Aceasta este ordinea, nu se poate ca cineva să oprească brusc un contract; în orice țară în care funcționează legea există niște etape tranzitorii. Nu amestecați lucrurile doar pentru că vă simțiți răcoriți în lupta contra corupției. Un contract nu poate fi întrerupt brusc în lipsa probelor. Când cealaltă parte recunoaște greșelile, atunci se rezolvă pe cale amiabilă. Din câte îmi dau seama din mediatizarea subiectului, pare că nu ar mai fi cazul aici. Atunci, în baza unor elemente clare care arată că prestatorul de servicii nu își face treaba, că ”umflă” facturile, că nu se mai poate lucra cu el, se intervine prin instanță, care decide asupra subiectului. Simplu, chirurgical, legal.
Trăim astăzi, nu acum peste 10 ani când s-a semnat contractul. Cu care nu am nicio legătură, nu mă interesează despre ce firmă e vorba. Am intrat în PNL acum aprox. 3 ani. Mă interesează locuitorii sectorului 1 și cheltuirea corectă a banilor publici, în acest contract, în toate contractele publice, inclusiv evitarea de penalități din banii celor care locuiesc în acest sector în cazul în care nu se iau deciziile legale. Eventual putem vorbi despre durata acestor contracte, despre concurență în domeniu (tare importantă e tema) dar asta este o altă discuție. Nu tolerez furtul din bani publici și susțin, repet, susțin – nu mă eschivez, orice acțiune legală prin care să se facă lumină.
Nu voi accepta nicio jignire ca urmare a acestei postări. Nici față de mine, nici față de colegii mei din PNL Sector 1 (o echipă tânără), care au spus, într-o ploaie de jigniri, cam aceleași lucruri în toate întâlnirile avute. Noi suntem oameni … de echipă. Pot să înțeleg că se acumulează tensiune când vrei să se facă treabă repede, dar experiența îmi arată că rezultatele se evaluează la un moment dat și atunci contează proba seriozității. Vreau să se facă treabă în Sectorul 1. Să vadă locuitorii schimbări în bine în sector. #sepoate
Până atunci ies și vin spre noi șobolanii. Chiar nu vreau să ne intre în case.
Mai departe, chiar că avem de discutat, plecând chiar de la această situație, despre gestionarea unitară a serviciilor de utilitate publică în București. Indiferent de sectorul în care locuim sau muncim, trebuie să beneficiem de o calitate a serviciilor publice la un standard/cost comparabil. Pe mine nu mă interesează că se pierd funcții în discuțiile despre organizarea eficientă a managementului serviciilor din București. Mă interesează ca orașul să nu îi împartă pe cetățenii săi în 6 categorii. Suntem într-un singur oraș și accesul la serviciile de utilitate publică trebuie să aibă un standard unic și un management coordonat în toate sectoarele”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.