UPDATE Viorel Cataramă a declarat luni că Biroul Electoral Centra acționează, în ultima vreme, ca un actor politic.
„Așa cum am declarat imediat după aflarea Deciziei BEC, încercarea de înlăturare a mea din competiția pentru președinția României s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legii. Din acest motiv, plenul CCR, în unanimitate, a invalidat hotărârea sus-menționata și a dispus respectarea drepturilor mele prevăzute de Constituție, admițându-mi candidatura”, a afirmat, luni, Viorel Cataramă, după decizia CCR.
El a reamintit de momentul când BEC a vrut să elimine din cursa pentru europarlamentare alianța USR-PLUS, adăugând că instituția a ajuns să acționeze ca un actor politic.
„Nu pot să nu remarc faptul că, în ultimul timp, BEC tinde să acționeze ca un actor politic, deși nu are această atribuție. Reamintesc, în acest sens, că la recentele alegeri europarlamentare a încercat să elimine din cursa electorală alianța USR-PLUS, fiind necesară intervenția instanțelor de judecă pentru respectarea legii”, a conchis Cataramă.
_______
Două candidaturi, a lui Viorel Cataramă şi cea a lui Miron Cozma, au fost respinse de BEC din cauza semnăturilor din partea susţinătorilor.
Biroul Electoral Central a anunţat sîmbătă că a respins candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie.
Potrivit deciziei BEC, pentru un număr de 94.170 de semnături din cele 230.341 depuse existau elemente de similitudine evidente şiau fost anulate. Cataramă nu a mai avut astfel pragul de 200.000 de semnături.
În acest moment, 10 candidaţi s-au înscris pentru alegerile prezidenţiale: Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Dan Barna, Mircea Diaconu, Theodor Paleologu, Kelemen Hunor, Cătălin Ivan, Ramona Ioana Bruynseels, Alexandru Cumpănașu şi Viorel Cataramă.