Viorica Dăncilă spune că va majora salariul minim şi anunţă: „Nu vom asigura cvorumul la votul de învestitură al Guvernului Orban”

Viorica Dăncilă a criticat măsurile de austeritate anunţate de Ludovic Orban în programul de guvernare şi, într-o intervenţie la România TV, a subliniat încă o dată că PSD nu va asigura cvorumul în parlament, în ziua votului.
Filip Stan
24 oct. 2019, 18:53
Viorica Dăncilă spune că va majora salariul minim şi anunţă:

„Am lecturat programul de guvernare. Este un program de guvernare, așa cum ne-am temut, este unul pus pe tăieri și hotărât să întoarcă România în vremurile guvernării PDL. În primul rând este prevăzută tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica legea salarizării în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajatori cu bonusuri. Echilibrarea salariilor de la stat, cu cele de la privat, pleacă de la o premisă falsă. Această reducere a salariilor va afecta 1,2 milioane de români.

Reducerea salariului minim. Anularea majorării anticipate a salariilor din învățământ, prevăzute pentru 1 septembrie 2020. Anularea creșterii punctului de pensie la 1775 de lei pentru 1 septembrie 2020. Închiderea sau comasarea spitalelor. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale, modificând OUG 114. Anularea programului tomate românești. Sunt doar câteva dintre lucrurile care vor aduce la multă îngrijorare în spațiul public„, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Citeşte şi Florin Iordache: De ce au mai dat jos Guvernul Dăncilă dacă au luat cu copy-paste măsuri PSD, în programul de guvernare?

„Ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reușit să șocheze o țară întreagă când a somat guvernul să nu mărească salariul minim și a amenințat că dacă o vom face va modifica hotărârea de guvern. Oare cât poate să îi urască pe români, dacă o măsură pe care oamenii o așteaptă reprezintă un pericol pentru domnul Orban? Eu ascult doar vocea oamenilor şi categoric vom majora salariul minim„, a spus Viorica Dăncilă, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Categoric nu vom asigura cvorumul. Dacă veneau cu un program de guvernare care să fie favorabil românilor, poate se schimba modul de a acționa, dar nu putem gira un Guvern care ia măsuri contra românilor. Sub nicio formă nu vom fi în sală„, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Este obligatoriu în România. S-a dat ordin de la UE. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
O manevră banală aduce mari sancțiuni. Mulți șoferi cad în capcană
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Cât cer interpreții de muzică populară pentru a cânta la o nuntă! Tarifele sunt de ordinul miilor de euro. „Se pare că oamenii vor”
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?