”Informația este pe jumătate falsă, nu este în totalitate. Am spus că toți cei care au candidat împotriva lui Klaus Iohannis au avut dosare penale. Victor Ponta în 2014, Dan Barna în primul tur. Purtătorul de mesaj al lui Klaus Iohannis m-a amenințat cu procurorii. Ceea ce a spus DNA a spus că nu mă cheamă mâine, nu că nu mă va invita luni, marți sau peste o perioadă de timp. Iohannis și cei care flutură cătușele ar fi vrut ca mâine să mă cheme, sau duminică, pentru ca oamenii să nu mă mai voteze.”, a spus Viorica Dăncilă.
Numele Vioricăi Dăncilă, implicat într-o plângere penală. DNA infirmă că a chemat-o la audieri
„Pe 15 noiembrie a fost depusă o plângere pe numele meu. DNA a spus că nu mă invită mâine la audieri, dar de invitat mă va invita. Poate că mulți din echipa lui Iohannis care fac o campanie cu cătușe ar fi vrut să ma vadă la DNA, poate chiar duminică să nu se mai voteze”.
Direcția Națională Anticorupție (DNA) are un dosar pe numele Vioricăi Dăncilă, în urma unei plângeri depuse de către Tudor Iacov, reprezentantul legal al Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova. Plângerea îl vizează, de asemenea, pe marele tenismen și omul de afaceri, Ion Țiriac. Deși inițial se zvonea că Dăncilă va fi chemată la audieri chiar vineri, DNA a precizat că încă nu a luat o decizie în acest sens.
Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă susţine că rezultatul referendumului din 26 mai trebuie inclus în Constituţie. Viorica Dăncilă a fost întrebată, joi seară, într-o conferinţă de presă, cum va ajunge la renunţarea la imunitate şi a spus că prin referendum, întrucât Constituţia trebuie revizuită.
”Constituţia trebuie revizuită. Am mai avut un referendum care a fost votat de un număr foarte mare de persoane şi acele măsuri trebuie incluse în Constituţia României”, a spus Dăncilă.
Dăncilă a confirmat că se referă la ”ultimul referendum”, atunci când face această afirmaţie, şi anume la referendumul convocat de preşedintele Iohannis.
Potrivit Biroului Electoral Central, la întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” au răspuns 7.922.591 de români, 6.459.383 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.
La întrebarea ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?” au dat un răspuns 7.923.869 de români, 6.477.865 dintre aceştia alegând răspunsul ”DA”.
Prezenţa la vot la referendumul din 26 mai a fost de 41,28%.