Viralul zilei: „La cabana plăpumioara”! Cum este protejat un Mercedes în parcarea de la ţară VIDEO

Vara nu-i ca iarna nici când este vorba de maşini, fie ele şi branduri de renume. O demonstrează imaginile de mai jos, cu un Mercedes ajuns în ţară după ce s-a plimbat pe autostrăzile fără gropi din Franţa.
Alina Costache
11 iul. 2022, 18:10
Viralul zilei:

Potrivit unui studiu realizat de Brand Finance, Mercedes este cea mai valoroasă marcă din Germania în acest an. Valoarea producătorului de mașini premium și de lux este cotată la 52.4 miliarde de euro. Doar Volkswagen, BMW și Porsche sunt ceilalți constructori aflați în primii 10 în acest clasament.

Ninsoare în Bucegi în mijlocul verii. Temperaturi de ZERO grade la munte
În aceste condiţii, nu este de mirare că, la ţară, unde pericolele interacţiunii cu vacile poluatoare sau cu gainile care fac şi altceva decât ouă pe orice se aseamănă cu un coteţ. Deşi mai periculoase ar fi fost cu siguranţă gropile din macadam pentru jantele limuzinei din imagine, proprietarul a ales să aibă grijă de bronzul maşinii mult prea albe şi, cum parasolar nu avea la crâşma din sat, a ales plăpumioara cu pene de gâscă din ogradă drept protecţie. Imaginile spun totul:
https://www.tiktok.com/@andreiverestiuc/video/7119060558120275205?_t=8TtfDleCbIM&_r=1

 

Să trecem la probleme mai serioase. 20 de lucruri pe care nu le stiai despre Mercedes

1. Sigla semnifica cele trei spatii pentru care germanii produc motoare – sol, apa si aer. Aceasta sigla a avut sase versiuni de-a lungul timpului. Incepand cu anul 1910, aceasta este prezenta pe fiecare model Mercedes-Benz.

2. Multi sustin ca Mercedes era numele fiicei lui Karl Benz sau a lui Gottlieb Daimler. Gresit. Primul automobil produs de Daimler-Benz sub numele Mercedes-Benz s-a numit 35 HP. Acest model a fost denumit astfel deoarece Emil Jellinek, un om de afaceri austriac, a achizitionat peste 20 de exemplare ale lui 35 HP in schimbul denumirii acestora “Mercedes”. Numele fiicei afaceristului era Adriana Manuela Ramona Mercedes Jellinek, austriacul numindu-si astfel toate proprietatile.

George Simion, mesaj viral pe Tik Tok. O fană a anunţat că-l fură pe ginerică la nuntă VIDEO
3. Prenumele Mercedes are origine spaniola si inseamna „mila, milostenie”. Este preluat din unul dintre titlurile cu care este gratulata Fecioara Maria in Spania: Maria de las Mercedes (Maria cea milostiva). Printre personalitatile care poarta acest nume se numara mama actualului rege al Spaniei, Juan Carlos I: Maria de las Mercedes Cristina Genara Isabel Luisa Carolina Victoria.

4. Mercedes-Benz are un inspector la fiecare 11 muncitori. Inspectorii verifica minutios fiecare actiune pe care o fac angajatii, asfel ca fiecare model a trecut prin mii de inspectii separate pana sa fie aprobat pentru vanzare.

5. Toate elementele cromate de pe modelele Mercedes-Benz sunt create prin placarea cu doua straturi de cupru, peste care se aplica un strat de nichel. Acestea vor fi placate ulterior cu crom.

6. Scaunele din automobile sunt proiectate cu ajutorul specialistilor in ortopedie. Astfel, acestea ofera sprijinul necesar pentru genunchi, rinichi si spate. In plus, arcurile scaunelor din modelele clasice Mercedes-Benz au fost proiectate in concordanta cu cele folosite la suspensie, pentru a evita micile “zgaltaieli” care duc la oboseala muschilor si disconfort.

7. Mercedes a introdus primul motor diesel cu cinci cilindri pe un autoturism de serie in 1976. Acesta era OM617 si dezvolta 80 CP si 169 Nm dintr-o cilindree de 2998 cmc. Motorul a fost folosit pe modelul 240 D 3.0 din seria W115, echivalentul din acea vreme al lui E-Klasse. Totodata, acest automobil era si cel mai puternic autoturism echipat cu un propulsor diesel de la acea vreme.

8. Primul autoturism de serie cu motor diesel este Mercedes-Benz 260D, lansat in 1936.

9. Mercedes a facut o serie de inovatii in materie de siguranta pe care le-a impartit cu ceilalti producatori de automobile din lume pentru a imbunatati siguranta trasportului rutier. Printre aceste inovatii enumeram sistemele ABS si ESP, airbag-ul, centurile pretensionate, precum si sistemul de control al tractiunii.

10. Mercedes a creat primele modele cu „cusca de siguranta” si zone cu deformare controlata in anul 1951. Desi tehnologia a evoluat in timp, principiul zonelor cu deformare controlata a ramas acelasi – absorbtia fortei generate in urma impactului.

11. Mercedes a semnat o alianta cu producatorul american Studebaker-Packard in anul 1958. In cadrul acestei aliante, Mercedes putea folosi reteaua de distributie a producatorului de peste Ocean. Studebaker a dat faliment in anul 1963, moment in care fostele reprezentante Studebaker au inceput sa livreze doar modele Mercedes-Benz.

12. Mercedes a creat doua modele experimentale cu motor Wankel. Acestea aveau numele de cod C111 si au fost create in 1969 si 1971. In urma testelor, Mercedes a decis sa se concentreze asupra dezvoltarii propulsoarelor diesel.

13. Modelele Benz au devenit cunoscute in Formula 1 sub denumirea “sagetile argintii” in urma unui regulament de concurs care specifica greutatea maxima pe care o putea avea un model. Deoarece monoposturile Mercedes depaseau plafonul maxim cu cateva kilograme, inginerii au decis sa “rada” vopseaua de pe caroserii pentru ca masa acestora sa scada si sa poata participa in concurs. Modelele au putut concura si au reusit sa castige acea cursa, culoarea argintie a metalului devenind ulterior simbol si fiind folosita ulterior in numeroase alte competitii.

Dan Negru îi face praf pe politicienii români. Clipul care a devenit viral pe internet: „O rușine!” VIDEO
14. Mercedes este prezent in cultura muzicala printr-o piesa cantata acappella de Janis Joplin.

Aceasta se numeste chiar „Mercedes Benz” (fara cratima din denumirea oficiala a constructorului german) si este un comentariu social la adresa modului in care unele persoane considera ca fericirea este strict legata de bani si de bunuri scumpe. „Doamne, de ce nu imi cumperi un Mercedes Benz?” suna primul vers al piesei.

 

15. Ironia face ca piesa sa fie utilizata ulterior chiar de catre Mercedes-Benz in cateva spoturi publicitare. Ultima data in 2007.

 

16. Primul vehicul hibrid Mercedes-Benz a fost produs acum 40 de ani. Acesta era un autobuz Mercedes-Benz OE 302 si dezvolta 156 CP constant si un varf de 204 CP la viteze mici. Acest autobuz avea cinci blocuri de acumulatori in partea inferioara, acestia oferind 91 kWh la 380 Volti. Cu ajutorul acestei baterii, autobuzul putea sa functioneze 2.5 ore pe traseul sau. Pe langa motorul electric, autobuzul avea un propulsor diesel cu patru cilindri ce avea o capacitate de 3.8 litri si dezvolta 65 CP. Unitatea diesel era folosita la periferia orasului si funtiona la o turatie constanta pentru a incarca bateriile si a economisi carburant. Autobuzul beneficia de tehnologia regenerarii energiei pierdute la franare.

17. Mercedes a lansat un autobuz 100% electric in anul 1975. Acesta a fost folosit in orasul Esslingen. Modelul se numea O305 si 25 de unitati au fost testate in orase precum Stuttgart, Esslinge si Wesel.

18. Mercedes a lansat primul automobil de serie echipat cu un motor supraalimentat in anul 1923. Acesta era Mercedes 10/40/65 hp si era echipat cu un compresor mecanic.

19. In 2003, Benz a lansat prima transmisie automata cu sapte trepte pentru autoturisme. Aceasta se numeste 7G-Tronic si a fost standard pentru modelele echipate cu propulsoare V8 din gamele E,S,CL si SL.

20. Mercedes a lansat primul sistem cruise control in anul 1975 pe versiunile echipate cu transmisie automata ale modelului S-Klasse. Sistemul putea mentine constanta o viteza ce depasea 40 km/h.

DailyBusiness
Decizia momentului pentru românii care au salariul până în 5700 de lei. Anunțul Guvernului
Spynews
Ce relație are acum Cătălin Botezatu cu copiii lui. Designerul și-a ținut familia privată: ”Asta e cel mai important”
Bzi.ro
Ia cei mai mulți bani pentru concertele de Crăciun! Andra nu mai este primul loc
Fanatik.ro
Ce e bine să mănânci dacă ai peste 70 de ani. Dieta considerată secretul longevității
Capital.ro
România a cerut, UE a dat ordin. Decizie pentru mașini în Europa. Șoferii spun adio
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție ȘOC! Românii au înlemnit când au văzut-o în fustă mult prea SCURTĂ și…
DailyBusiness
Incredibil! Cât a ajuns să coste ziua de muncă în această toamnă
Adevarul
Cel mai ciudat cătun părăsit din Munții Șureanu. Oamenilor le era teamă să mai rămână aici noaptea
wowbiz.ro
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit de un șofer care nu s-a asigurat
Spynews
Ziua Educației 2024. Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru învățători și profesori
Spynews
Claudia Pătrășcanu i-a făcut o urare lui Gabi Bădălău de ziua lui de naștere: ”Nu aștept să mi se răspundă niciodată”. În ce relații este cu fostul soț
Evz.ro
Încă un ciclon ar lovi cu furie România. Ce spun meteorologii de această dată
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Ea e considerată cea mai sexy mamă a unui fotbalist din întreaga lume. La 40 de ani, arată mai bine ca multe tinere de 20 de ani
kanald.ro
Război în Israel: Viitorul șef Hezbollah a fost vizat într-un atac cu bombe grele antibuncăr. Bilanțul morților a ajuns la 37 în ultimele 24 de ore
Cancan.ro
Prima reacție a Andreei Esca, după despărțirea Alexiei Eram de Mario Fresh: „În familia noastră..”
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E oficial. Trebuie plătit de luni, 7 octombrie
StirileBZI
Se scumpesc marea majoritate a alimentelor! Cât va costa 1 kg de carne de porc
Prosport.ro
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
stirilekanald.ro
Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor
substantial.ro
Asociaţia Prosumatorilor propune selecţia aleatorie a dosarelor în programul Casa Verde Fotovoltaic
MediaFlux
AVERTISMENT de RĂZBOI al RUSIEI! CONFRUNTAREA cu OCCIDENTUL, fără PRECEDENT! Se anunță CATASTROFA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Lovitură grea pentru români. Alimentul fără de care nu pot trăi se scumpește semnficativ