Virgil Musta a făcut anunțul: Anticorpii monoclonali preiau rolul vaccinului COVID-19

Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, din Timișoara, vine cu informații cruciale cu privire la anticorpii monoclonali.
Alina Costache
03 nov. 2021, 10:50
Virgil Musta a făcut anunțul: Anticorpii monoclonali preiau rolul vaccinului COVID-19

Virgil Musta a făcut anunțul. Comisia Europeană a apelat la un grup de experți independenți pentru elaborarea unei liste cu 10 medicamente esențiale în lupta cu pandemia COVID-19.

Virgil Musta a făcut anunțul: Anticorpii monoclonali preiau rolul vaccinului COVID-19

”Anticorpi antivirali monoclonali îndeplinesc rolul anticorpilor naturali produși de sistemul imunitar ca să lupte cu coronavirusul. Anticorpii sunt factori neutralizanți ai unor substanțe care pătrund în organism, a spus conf. Musta. Anticorpii monoclonali sunt similari anticorpilor naturali, pe care organismul i-ar  produce după vaccinare, asigurând protecție atunci când virusul pătrunde în organism. Sunt, deci, medicamente foarte naturale și, prin urmare, sigure. Anticorpii monoclonali pot fi utilizați în faza acută a bolii, în primele 5-7 zile, în condiții speciale. Aceste produse sunt administrate unor persoane care au o saturație în oxigen de 93 la sută, adică nu au nevoie de oxigeno-terapie, și unor persoane cu factor de risc sever.

Este important să-i ajutăm pe cei ai căror sistem imunitar e mai slăbit sau care au comorbidități, care nu pot să lupte singuri cu boala. Vorbim despre arme puternice, eficiente împotriva COVID, dar care sunt scumpe și ca urmare resursele trebuie dirijate spre cazurile în care alte soluții, în primul rând vaccinarea, nu ar da rezultate. Sunt persoane care se află sub terapii imunosupresoare, care nu pot primi vaccinul, sau al căror sistem imunitar nu răspunde la vaccinare, nu produce în cantități suficiente anticorpi. Așa că intervenim și injectăm anticorpi monoclonali antivirali, care acționează la fel ca anticorpii naturali, produși în organism.

Sunt disponibile mai multe produse farmaceutice de acest tip și se află în etapa finală de aprobare o combinație de anticorpi monoclonali care persistă în organism o perioadă mai lungă, de 7-9 luni.

Pentru persoanele cu imunitate scăzută, se pot folosi anticorpi monoclonali cu durată lungă de acțiune pentru protecție, se pot administra profilactic, ca un fel de vaccin, sau după contactul cu o persoană pozitivă COVID. Anticorpii cu durată lungă de persistență în organism se află în procedură de avizare la Agenția Europeană a Medicamentului. Studiile arată că odată administrați, asigură o protecție de 7-9 luni față de COVID-19”, a explicat conf. Musta.

Citește și: A apărut un nou vaccin împotriva Covid-19. Are eficacitate de 90,4% împotriva virusului şi de 100% împotriva cazurilor severe şi moderate

DailyBusiness
Guvernul a salvat firmele mari de la taxe suplimentare. Cum au beneficiat aceste companii de „iertarea” statului
Spynews
Fulgi de ovăz și mere! Rețeta pe care o mănânci zilnic și slăbești
Bzi.ro
Daniela Crudu, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate acum: „E bolnavă?”
Fanatik.ro
Megaproiectul feroviar, în valoare de peste 8 miliarde de dolari, care va lega 2 țări. Calea ferată se întinde pe aproape 400 de kilometri
Capital.ro
Marele cutremur care va lovi România. Zonele din București care vor fi cel mai grav afectate
Playtech.ro
De câte ori se pot acorda voucherele pentru alimente. Calculul exact pentru românii cu venituri mici
DailyBusiness
Se scumpesc biletele de tren! Cu cât se vor majora tarifele în funcţie de tipul trenului
Adevarul
Vaticanul și OZN-urile: Este ascuns un secret despre extratereștri în misterioasele arhive ale Papei? „Cine suntem noi să închidem ușile?”
wowbiz.ro
Cum arăta apartamentul în care Ioana Tufaru s-a mutat cu chirie! "Plătim 1200 lei pe lună. Sperăm că ne vom descurca" | Exclusiv
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
Spynews
Prognoza meteo în perioada 24 februarie – 28 februarie. Valul de ger aduce temperaturi extreme. Când se încălzește vremea
Evz.ro
⁠Cristian Boureanu, în boxeri, în zăpadă. Imaginile anului
Ego.ro
Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”
Prosport.ro
FOTO. Serena Williams, în costum de baie. Neverosimil: cât a putut slăbi!
kanald.ro
Sabrina, fosta soție a lui Andrei Perneș, de nerecunoscut la înmormântare! În ce ipostază neașteptată a fost surprinsă
Cancan.ro
Cum arată mormântul lui Andrei Perneș la o zi de la înmormântare. Dovezile clare că este iubit la nebunie
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Verdictul care îl îngroapă pe Călin Georgescu. Anunțul făcut chiar azi, 23 februarie: „Blocare imediată”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. „Eşti chiar tu în ambele poze?”. Transformarea uluitoare a vedetei
stirilekanald.ro
Nicușor Dan, mesaj pentru Donald Trump și JD Vance. Ce le-ar spune dacă ar fi președintele României: „Trebuie să ne întărim statul”
Mohamed Amra, infractor extrem de periculos, capturat la București și predat Franței
MediaFlux
Zelenski a CEDAT! Anunțul a uimit întreaga lume
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine este agentul KGB Krasnov? O ipoteză uluitoare!