Virgil Musta: „Şi cei vaccinaţi trebuie să poarte masca”

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 52 noi cazuri de COVID, din care 28 în Timişoara.
Filip Stan
27 apr. 2021, 11:27
Virgil Musta:

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că, până se va atinge cota de imunizare colectivă, trebuie păstrate regulile de prevenţie, inclusiv de cei vaccinaţi.

„Trebuie să respectăm în continuare cele trei reguli de aur pentru prevenţia nespecifică a bolii şi anume să evităm aglomeraţiile şi să păstrăm distanţa de 2 metri între persoane, acolo unde suntem în preajma altei persoane, să purtăm corect masca atunci când suntem în prezenta altei persoane, când frecventăm locuri aglomerate sau suntem în spaţii închise, care trebuie să fie cât mai bine aerisite, şi să ne spălăm pe mâini de cât mai multe ori şi, obligatoriu, înainte de a mânca. Poate nici nu ar mai trebui să mai vorbim atât de mult despre aceste măsuri, dacă toată lumea s-ar vaccina. Important este, să nu uităm, că, până atingem cota de imunizare colectivă, trebuie să păstrăm regulile amintite, chiar dacă suntem vaccinaţi”, a precizat dr. Virgil Musta.

EXCLUSIV Purtarea măştii ar putea fi eliminată peste aproape o lună. Dr. Virgil Musta: „Vom reuşi să trecem la o viaţă normală, cu menţinerea regulilor”

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, luni, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 52 noi cazuri de COVID, din care 28 în Timişoara, iar rata de contaminare cu SARS-CoV-2 a scăzut în judeţ la 2,36 la mia de locuitori şi la 2,53 în Timişoara, fiind cele mai scăzute cifre din vara trecută.

În urma Maratonului Vaccinării, care s-a desfăşurat la Timişoara weekendul trecut şi în cadrul căruia s-au administrat 6.722 de doze Pfizer, numărul persoanelor imunizate din judeţ a ajuns la 232.301 persoane, dintre care aproape 80.000 au făcut şi rapelul.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în Timiș de 2,36 (față de 2,46 ieri), în timp ce în Timișoara a ajuns la 2,53 (2,66 ieri), acesta fiind a 30-a zi consecutivă de scădere a ratei de infectare în oraș. De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 232.301 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV2.

Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un procent de 0,05 % reacții post-vaccinale, de intensitate scazută spre moderată (121 reacții în total).

Noul protocol de tratament pentru pacienţii COVID, explicat de medicul Virgil Musta. De ce nu se recomandă Ivermectina

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!