Virgil Popescu, după scandalul din Parlament pe legea offshore: „AUR nu pierde nicio ocazie ca să puncteze agenda Rusiei”

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, marţi, că legea offshore este foarte importantă şi nu înţelege graba cu care actul normativ este trecut prin Parlament, beneficiarul gazelor din Marea Neagră fiind o companie de stat, dar nu a statului român, ci a celui austriac.
Filip Stan
17 mai 2022, 16:59
Virgil Popescu, după scandalul din Parlament pe legea offshore:

În timpul dezbaterilor din comisiile reunite de buget, finanţe şi industrii ale Camerei Deputaţilor pe legea offshore, președintele AUR l-a numit din nou „hoț” pe ministrul de la Energie. De asemenea, l-a certat și pe reprezentantul OMV de la Parlament, pe care l-a numit tot „hoț”.

„Este o lege foarte importantă care intră în circuitul Camerei Deputaţilor şi în câteva zile este votată şi nu înţelegem motivul acestei grabe. Nu înţelegem graba şi sperăm să discutăm punct cu punct, amendament cu amendament această lege, nu cum s-a făcut cu legea compensării. Atunci a ieşit ceva scris pe genunchi”, a declarat Simion, printre altele.

Ministrul Energiei scrie că propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore, care a fost iniţiată de el alături de colegii din Parlament Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor şi Varujan Pambuccian, a fost dezbătută astăzi în cadrul comisiilor reunite de Industrii şi Servicii şi Buget Finanţe.

”Le mulţumesc colegilor deputaţi pentru votul pozitiv dat raportului de adoptare al legii, care va intra mâine la votul final. Este un proiect de lege care va debloca investiţiile din Marea Neagră, asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, elimină un prag de impozitare de sub 85 de lei în condiţiile în care probabil preţul de cost, din estimări, se apropie de această cifră şi nu este normal să impozităm ceea ce este preţ de cost”, spune ministrul, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Tensiuni în Parlament, pe tema legii off-shore. George Simion și Virgil Popescu, din nou în prim-plan: „Hoțule!” (VIDEO)

Virgil Popescu arată că ”proiectul asigură, pe de altă parte, un mecanism al statului român ca, în caz de criză, să asigure cu prioritate aprovizionarea României şi, de asemenea, o verificare a contractelor bilaterale, tocmai pentru a preîntâmpina posibile probleme în aprovizionarea cu gaze naturale a ţării noastre”.

Ministrul s-a referit şi la incidentul din comisie, când parlamentarii AUR au făcut scandal.

”Din păcate, am constatat cu regret că unii parlamentari, pe care îi bănuiesc că reprezintă cu ardoare interesele Rusiei, au încercat să provoace diversiuni, să propage minciuni şi neadevăruri. Condamn, din nou, cu fermitate acest tip de comportament pasiv – agresiv, neadecvat şi am încredere că românii vor sancţiona asta. Aşa cum au anunţat şi colegii deputaţi liberali, grupul PNL din Camera Deputaţilor va depune sesizare pentru sancţionarea parlamentarilor AUR care au avut un comportament inacceptabil”.

Popescu spune că ”AUR nu pierde nicio ocazie să puncteze pe agenda lui Putin, cu atât mai mult astăzi, când Parlamentul grăbeşte aprobarea Legii offshore, cea care va reda independenţa energetică României”.

”Nici eu, nici colegii din PNL, nu putem tolera comportamentul AUR care a urmărit intimidarea celor prezenţi. Condamnăm violenţa în toate formele ei, cu atât mai mult cu cât astăzi AUR a atacat inclusiv reprezentanţii companiilor private prezente la dezbateri”, spune Popescu.

Citeşte şi: PNRR-ul României va putea fi modificat. Comisia Europeană permite schimbări. Cum va influenţa creşterea pensiilor

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru tineri în luna august. Există activități zi și noapte în acest loc, iar oricine își poate reîncărca bateriile
Capital.ro
Adio, doamnă! S-a stins marea actriță. Toată lumea a iubit-o pe legendara regină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
David Popovici s-a calificat în finala probei de 200 metri liber la Jocurile Olimpice cu cel mai bun timp
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!