Virusul „monkeypox” se răspândește de la o persoană la alta în principal prin expunerea la stropi respiratorii. SUA a raportat primul caz de transmitere la om a virsului „monkeypox”, după aproape 20 de ani, la un cetățean american care s-a întors din Nigeria, transmite Live Science.
Pacientul este în prezent este internat într-un spital din Dallas. Acesta a zburat din Lagos, Nigeria, pe data 8 iulie, potrivit Centrului pentru Controlul Bolilor din SUA.
Autoritățile spun că riscul ca virusul „monkeypox” să se fi răspândit în rândul celorlalți pasageri este scăzut deoarce purtarea măștilor de protecție a fost obligatorie pe timpul zborului.
Probleme cu inima, confirmate de autorități după vaccinarea cu două seruri administrate românilor. Anunțul făcut de autorități
„Monkeypox” este un virus înrudit cu variola și a fost descoperit pentru prima dată în 2003, în SUA.
Atunci, variola umană a provocat un focar după ce s-a răspândit de la rozătoarele africane importate la câinii de animale de companie, spune CDC.
Monkeypox este o boală virală rară care apare mai ales în părțile îndepărtate ale Africii Centrale și de Vest, potrivit OMS. Virusul este prezent la animale ca primate și rozătoare, dar uneori poate „sări” de la animale la oameni, adaugă OMS.
Virusul Monkeypox se răspândește de la o persoană la alta în principal prin expunerea la stropi respiratorii și poate pătrunde în organism prin membranele mucoase ale ochilor, gurii și nasului
În plus, infecția poate fi transmisă și atunci când o persoană are contact cu leziuni infectate sau fluide corporale; indirect, o persoană poate prinde varicela de la contactul cu îmbrăcăminte sau lenjerie de pat contaminate.