UPDATE: Un adolescent de 14 ani a murit la spital după ce un copac a căzut peste maşina în care se afla alături de părinții săi și l-a rănit grav! Incidentul s-a petrecut la intraea în municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, în timp ce mașina se afla în mers. Părinţii adolescentului au suferit un atac de panică, fiind transportați la spital.
Accidentul a avut loc în urmă cu puțin timp, la intrare în Reșița dinspre Cuptoare, în zona Minda. Un copac a căzut peste o mașină care era în trafic.
Potrivit primelor informații, în mașină se aflau patru persoane în momentul în care copacul a căzut peste autoturism. Un minor de aproximativ 14 ani a fost rănit grav, fiind inconștient când l-au preluat medicii de pe ambulanță. La spital au ajuns și părinții acestuia, transmit pompierii cărășeni. Cei doi adulți au făcut atac de panică.
Soția unui cunoscut politician a fost implicată într-un accident rutier grav. Mașina a fost puternic avariată după ce s-a izbit de un pom
„În masina se aflau patru persoane, din care au fost trasportate la spital trei: un minor de sex masculin (găsit inconștient) și părinții acestuia, cu atac de panică. Se acționeaza pentru eliberarea carosabilului și reluarea traficului”, a transmis ISU Caraș-Severin.
Nu se știe deocamdată ce a cauzat căderea copacului pe carosabil. Nu este singura problema creata de vant in judetul Caras-Severin in ultimele ore. Pompierii au mai intervenit pentru indepartarea copacilor de pe drumul ce duce spre Muntele Mic, iar localitatea Crivaia si statiunile Semenic si Muntele Mic nu aveau curent la ora 16.
Mărturia unui român scăpat cu viață din accidentul cu autocar din Slovenia: ”Majoritatea dormeau. Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă. Două secunde a durat totul”
Va reamintim, Banatul este sub incindenta unui cod galben de vant puternic pana duminica dimineata la ora 6, iar pentru zona montana din Caras-Severin a fost emis si un cod portocaliu.
Intervenţie de urgenţă a jandarmilor montani. Au salvat 80 de oameni blocaţi în zăpadă
În urmă cu puțin timp jandarmii montani din Caraș-Severin au reușit să deszăpezească și ultimul autoturism blocat în zăpada care a căzut în ultimele ore. După o operațiune care a durat mai multe ore, jandarmii au deblocat 30 de mașini în care erau 80 de persoane printre care și copii.
Turiștii se aflau în Stațiunea Semenic, mulți pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar căderile de zăpadă din ultimul timp le-a îngreunat deplasarea spre casă, făcând drumurile din stațiunea aproape impracticabile.
IGSU anunţă intervenţii în opt judeţe din cauza copacilor căzuţi
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că echipajele de intervenţie au acţionat, în cursul zilei de sâmbătă în opt judeţe pentru îndepărtarea a zeci de copaci prăbuşiţi din cauza condiţiilor meteo. În contextul în care mare parte din ţară se află sub atenţionări emise de meteorologi, mii de angajaţi ai instituţiei sunt pregătiţi să intervină în situaţii de urgenţă.
„În cursul zilei de astăzi, fenomenele meteorologice au produs efecte în 9 localităţi din 8 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Sălaj şi Timiş), unde, echipajele de salvatori au intervenit pentru degajarea a 24 copaci şi 1 stâlp de electricitate, fiind avariate 3 autoturisme şi o anexă gospodărească. La acest moment, se intervine în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara şi Timiş pentru degajarea copacilor prăbuşiţi pe carosabil, precum şi pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil”; transmite, sâmbătă după amiază, IGSU.
În contextul în care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări care vizează mai multe zone din ţară, peste 5300 de pompieri, cu peste 3.700 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor şi cetăţenilor pentru gestionarea cu promptitudine a potenţialelor efecte înregistrate, precizează sursa citată.
În judeţul Constanţa, aflat parţial sub Cod portocaliu de vreme rea, resursele necesare intervenţiilor vor fi suplimentate cu tehnică şi personal, de la Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi de la Inspectoratele Bucureşti-Ilfov şi Giurgiu.
„Totodată, pentru furnizarea răspunsului optim la solicitările de sprijin, apărute în zonele vizate de vremea neprielnică, vor fi activate, începând cu ora 20.00, Centrele Judeţene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, prin operaţionalizarea Grupelor Operative la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din 11 judeţe (AB, AG, BV, CS, CV, DB, GJ, HD, PH, SB şi VL). De asemenea, va fi instituită permanenţa la nivelul autorităţilor locale din zonele aflate sub avertizarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase. Pentru evitarea unor blocaje din cauza condiţiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condiţiilor de drum, să aibă maşinile echipate corespunzător pentru zăpadă şi să manifeste prudenţă maximă. În situaţia manifestării vântului puternic, recomandăm populaţiei să rămână în spaţii închise care le asigură protecţia şi să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâţi”, mai transmite IGSU.