Mihai Neșu nu și-a mai putut duce cariera mai departe în fotbal, însă visează să ajute alte persoane să aibă o viață liniștită. În acest context, fostul mare fotbalist a proiectat un centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități care este tot mai aproape de finalizare.
Citește și: Vizită emoţionantă a lui Mihai Neşu în tabăra FCSB înainte meciului de Cupa României cu FC Bihor
Proiectul inițiat de Mihai Neșu, imobilizat într-un scaun cu rotile din 2011, are la bază un mare vis, acela de a-i ajuta pe copiii și adulții cu dizabilități să se bucure de viață. Astfel, construirea unui complex unic în România, unde să fie îngrijiți atât copiii, cât și adulții cu probleme neurologice și motorii, este un vis vechi al fostului fotbalist.
Cu sprijinul Fundației Mihai Neșu, care și-a propus ca în circa 3 ani să strângă, din donații, suma de 3,5 milioane euro, Complexul de recuperare Sfântul Nectarie este aproape gata. La doar două luni după lansarea campaniei, în februarie 2020, Fundația a cumpărat un teren de 2,3 hectare pe care va fi construit centrul, în Cihei, la 6 kilometri de Oradea, plătind 230.000 euro.
Proiectul a fost conceput inițial în 3D chiar de Mihai, urmând să aibă o grădină senzorială, săli de așteptare, locuri de joacă adaptate, o clădire pentru familiile venite din alte zone, locuri pentru terapii cu animale și terapie horticolă, un restaurant și un centru pentru tratamente precum meloterapia, kinetoterapia ori logopedia. Proiectul a fost adaptat apoi de arhitecți profesioniști, dar compartimentarea și designul au rămas așa cum și le-a imaginat fostul fotbalist.
Neșu și-a dorit ca centrul să poată primi 30 de persoane simultan, acestea urmând să beneficieze de reduceri de tarife și chiar de gratuitate, în funcție de veniturile oamenilor.
Clădirea din complex aflată în cel mai avansat stadiu este chiar biserica. Mihai Neșu merge aproape zilnic pe șantier, acolo unde supraveghează lucrările.
„Nu va avea picturi pe dinafară, va rămâne albă, cu influențe grecești. De când am fost mic am vizitat Grecia împreună cu familia, iar acum merg pe Muntele Athos în fiecare an. Am vrut ca centrul nostru să aibă și niște influențe elene”, explică el, potrivit ebihoreanul.ro.
Familiile venite de departe vor fi cazate într-o clădire unde în prezent se fac finisaje și pentru care acum se cumpără mobilier. Va putea găzdui 22 de persoane în 5 apartamente, 4 dintre ele fiind decorate pentru a simboliza câte un anotimp.