Vitalie Proca rămâne în arest încă 30 de zile

Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Vitalie Proca, în dosarul în care este acuzat că, în noiembrie 2012, a împuşcat un tânăr pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, pe care l-a confundat cu Dumitru Puiu Mironescu.
Romania TV
14 ian. 2014, 12:36
Vitalie Proca rămâne în arest încă 30 de zile

Vitalie Proca a fost dus din arestul Secţiei 6 de Poliţie la Tribunalul Bucureşti, unde s-a judecat propunerea procurorilor de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia, potrivit Mediafax.

VEZI ŞI Vitalie Proca: Nu sunt vinovat de absolut nimic

Instanţa a admis cererea procurorilor, Vitalie Proca putând să conteste decizia la Curtea de Apel Bucureşti. Mandatul de arestare preventivă în cazul lui Proca a fost prelungit din 17 ianuarie până în 15 februarie.

Vitalie Proca a fost extrădat din Moscova în 18 noiembrie 2013. În aceeaşi zi, Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare preventivă emis în 18 ianuarie 2013 pe numele lui Vitalie Proca, în dosarul în care este cercetat pentru atacul armat din cartierul Vitan din Capitală.

În dosarul privind atacul armat din cartierul Vitan din Capitală, procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au trimis în judecată, la 1 august 2013, în stare de arest preventiv, pe fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu, ambii acuzaţi de instigare la tentativă de omor calificat şi instigare la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Bogdan şi Răzvan Mararu au fost arestaţi în 13 februarie 2013, fiind acuzaţi că, în toamna anului 2012, l-au pus pe Vitalie Proca să-l ucidă pe Dumitru Puiu Mironescu, pentru a se răzbuna.

Totodată, procurorii continuă cercetările, într-un dosar separat, faţă de Vitalie Proca şi Ion Druţă, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare în lipsă.

În 26 noiembrie 2012, pe o stradă din cartierul Vitan din Capitală, Vitalie Proca l-a împuşcat în cap şi în piept, cu un automat Kalaşnikov şi un pistol Makarov, pe Răzvan Isăilă, în vârstă de 26 de ani, pe care l-a confundat cu Puiu Mironescu. Isăilă a fost dus atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvat după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a dispus, în 17 ianuarie 2013, începerea urmăririi penale faţă de Vitalie Proca, pentru tentativă de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Proca a fost prins în 6 februarie 2013 la Moscova, în baza unui mandat emis în 18 ianuarie 2013 de Tribunalul Bucureşti. Acesta era căutat şi de Scotland Yard, pentru o tentativă de omor asupra bancherului rus German Gorbunţov, pe care l-a împuşcat, de şase ori, la Londra, cu o armă semiautomată.

Spynews
Văduva lui Costel Corduneanu face lumină la aproape cinci luni de la moartea lui! Grațiela demontează zvonurile conform cărora ar fi fost ajutată financiar
Bzi.ro
Imagini fierbinți cu cea mai senzuală conducătoare de federație din România! Irina Deleanu arată senzațional la 49 de ani!
Fanatik.ro
Lucrul care anunță un AVC ischemic. Trebuie să suni la Salvare dacă ai acest simptom
Capital.ro
Accident rutier! În ce stare este acum Mircea Badea. Anunţul lui Carmen Brumă
Playtech.ro
Când trecem la ora de iarnă în 2024. Data în care noaptea devine mai lungă
DailyBusiness
Se lansează o nouă monedă în România. se întâmplă chiar luni, 9 septembrie
Adevarul
Serialul „Rise of Raven” despre Ioan de Hunedoara, lansat de maghiari. A fost numit „Game of Thrones” al Ungariei
Spynews
Mădălina de la Insula iubirii este însărcinată? Cum a răspuns ispita atunci când a fost întrebată dacă urmează să-l facă pe Dani tată
Spynews
Ronald Gavril, urare pentru Anamaria Prodan, de ziua ei de nume: „Îngerii să-ți călăuzească pașii”. Cei doi radiază de fericire
Evz.ro
Cristina Ich e istorie. Pițurcă Junior s-a afișat cu o altă femeie
Ego.ro
”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO
Prosport.ro
FOTO. Zeița de la Montreal, în costum de baie, la 62 de ani. Cum arată Nadia Comăneci pregătită de plajă
wowbiz.ro
Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță
Cancan.ro
Aceștia sunt pensionarii cărora li se DUBLEAZĂ pensiile după recalculare. Primesc de două ori mai mulți bani!
Playsport.ro
IREAL! Suma uriașă pe care a primit-o Antonia de la o casă de pariuri! Unii nu câștigă atâția bani nici în două vieți
kanald.ro
Incendiu de proporții în Maramureș. Pompierii au evacuat zeci de persoane din locuințele aflate în zona de risc
Capital.ro
Florin Piersic ne spune La Revedere! Marele actor a făcut anunțul trist: Pentru eternitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea este cea mai sexy culturistă din România!
stirilekanald.ro
Melissa s-a căsătorit pe 24 august și la nici două săptămâni de la nuntă a dispărut. Șocant cum a fost găsită pe 7 septembrie
substantial.ro
Înjunghiere într-un hotel din vestul Germaniei după un scandal pe fondul unui zgomot excesiv
MediaFlux
DONALD TRUMP a prezentat planul de pace pentru UCRAINA. Unde va suna fostul președinte
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...