„Am intrat în salon, nu am mai găsit-o şi am intrebat: nu vă supăraţi, bolnava? Râzând, o asistentă întinsă în pat, perfect îmi aduc aminte, îmi spune: aaaa, e moartă, domnule. De când a murit, acum o oră, două ore? A murit vineri spre sâmbătă noaptea”, a povestit Sorin Hahui, nepotul pacientei decedate, la Digi.
Sora şi nepotul femeii, singurele ei rude, au încremenit. O lăsaseră vineri la spital în viaţă şi îi promiseseră că vin în vizită după Paşte. Pacienta în vârstă de 61 de ani era internată la Neurologie, iar în fişa ei medicală erau trecute numerele de telefon ale familiei, ca să poată fi anunţaţi dacă se întâmplă ceva. Asistentele nu le-au putut explica oamenilor ce s-a întâmplat.
Rudele pacientei au mers marti la Spitalul de Urgenţă pentru a depune o plângere în acest sens şi speră ca persoanele care se fac responsabile de această situaţie să fie trase la răspundere.
„Aş vrea să nu se mai repete, să nu mai păţească şi alţii la fel. Nu cerem să o reînvie, singurul lucru pe care îl vrem e să dea un telefon”, a spus Lili Hahui, sora pacientei.
„Vom analiza să vedem dacă într-adevăr s-a întâmplat acest lucru. Tot ce pot să vă spun cu certitudine este că vorbim despre o pacientă cu un prognostic foarte grav şi care a fost transmis nepotului acestei doamne de către medicul curant. În cazul decesului unui pacient, unitatea sanitară este obligată să anunţe decesul pacientului, dar nu cred că există stipulat în regulament şi intervalul de timp. Nu am o certitudine că nu au fost sunaţi, ni se întâmplă să nu ni se răspundă. Se va ancheta fişa de convorbiri telefonice prin centrala spitalului, există metode foarte uşor de pus în evidenţă. Se va verifica numărul de telefon şi dacă apelantul a răspuns sau nu”, a declarat dr. Lucica Grigorică, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi, pentru adevarul.ro.