Viziunea PMI despre un viitor în care țigările aparțin trecutului

Forumul Technovation de anul acesta, desfășurat la The Cube din Neuchâtel (centrul PMI pentru Cercetare și Dezvoltare), Elveția, a prezentat angajamentul companiei Philip Morris International (PMI) de a construi un viitor fără fum. Evenimentul, derulat pe tema „30 de ani de inovație, 10 ani de progres”, a marcat celebrarea a 10 ani de la lansarea produsului inovativ fără fum dezvoltat de PMI și a evidențiat ultimele tehnologii din domeniul produselor fără fum și progresele înregistrate în reglementarea lor la nivel global.
Alina Costache
23 oct. 2024, 10:40
Viziunea PMI despre un viitor în care țigările aparțin trecutului
Jacek Olczak, Chief Executive Officer, PMI, a susținut un discurs în care a reiterat misiunea companiei de a înlocui țigările cu produse fără fum, bazate pe știință. Prin viziunea sa îndrăzneață, compania intenționează să îi ajute pe cei 1,1 miliarde de fumători din lume să treacă la alternative mai puțin nocive, cu condiția ca guvernele din întreaga lume să implementeze reglementările necesare pentru informarea corectă a fumătorilor și accesul acestora la produsele alternative. Olczak a subliniat: „Dacă vrem să vedem o schimbare reală, țările trebuie să oprească vânzarea țigărilor, în timp ce permit alternativele care oferă reducerea riscurilor.”

 

Un deceniu de inovație

Jacek Olczak a evidențiat progresele realizate în domeniul cercetării științifice ale PMI din ultimul deceniu și a pus accent pe IQOS, produsul care încălzește tutunul și nu îl arde. De la lansarea sa, IQOS a revoluționat piața produselor din tutun și nicotină la nivel global, depășind marca Marlboro în ceea ce privește veniturile nete înregistrate la sfârșitul anului 2023 – un reper semnificativ pentru o companie cunoscută anterior pentru vânzarea de țigări. Produsele fără fum conduc acum portofoliul PMI în țări precum Japonia și Suedia, unde strategiile de reducere a riscurilor au dus la scăderea semnificativă a ratei fumatului.

 

Succesul Suediei în reducerea riscurilor

Suedia se remarcă drept un exemplu puternic al beneficiilor adoptării alternativelor fără fum. Țara a înregistrat o scădere a ratei fumatului până la 5,6%, cea mai mică din Europa, datorită popularității produselor precum snus, pliculețele cu nicotină și tutunul încălzit. Rezultatul? O reducere semnificativă a bolilor asociate fumatui, inclusiv o scădere bruscă a ratei cancerului în rândul fumătorilor bărbați. „Suedia este un model de succes care demonstrează ce se poate realiza atunci când țările adoptă și susțin inovația și strategiile de reducere a riscurilor,” a menționat Olczak.

 

Reglementarea, un puzzle complicat

Una dintre temele recurente la Technovation a fost incoerența globală în reglementarea produselor din tutun. În timp ce unele țări îmbrățișează oportunitățile oferite de produsele fără fum pentru sănătatea publică, altele rămân reticente sau chiar se opun cu toată forța legislativă pe care o dețin. Liderii PMI au subliniat necesitatea unor politici raționale, bazate pe știință, care să pună sănătatea publică pe primul loc în locul abordărilor învechite. „Trebuie să încetăm să negăm inovația,” a declarat Jacek Olczak, subliniind că, în timp ce țigările sunt încă disponibile, alternativele care ar putea salva vieți sunt restricționate.

 

Investiții în viitorul fără fum

Cu peste 12,5 miliarde de dolari investiți deja în produsele care nu ard tutunul, angajamentul PMI este clar. Centrul de Cercetare și Dezvoltare din Neuchâtel a angajat peste 1.500 de specialiști care lucrează la alternative de generație viitoare, concepute pentru a reduce riscurile asociate fumatului. Produsele fără fum ale companiei sunt deja disponibile în 90 de piețe la nivel global, cu obiectivul de a elimina treptat țigările tradiționale.

 

Combaterea comerțului ilicit

Unul dintre obstacolele majore în tranziția către un viitor fără fum este comerțul ilicit cu țigări. PMI utilizează tehnologii de ultimă generație, inclusiv inteligența artificială și recunoașterea facială, pentru a combate acest fenomen. Vicepreședintele PMI pentru Comunicare Internațională, Tommaso Di Giovanni, a explicat viziunea PMI și cum inteligența artificială este utilizată pentru a urmări produsele, asigurându-se că acestea sunt legitime și vândute doar utilizatorilor adulți.

 

Primii 10 ani au fost doar începutul. Călătoria continuă

Discuțiile de la Technovation 2024 au arătat clar că drumul către o lume fără fum necesită colaborare între guverne, societatea civilă și industrie. Cu inovație continuă, educație publică și reglementări adecvate, Jacek Olczak crede că vânzările de țigări ar putea fi oprite în multe țări în următorii 10 până la 15 ani. Mesajul a fost simplu: inovația poate conduce la alegeri mai puțin nocive, dar numai dacă societatea este dispusă să o accepte.

Viziunea PMI pentru un viitor în care țigările sunt de domeniul trecutului nu mai este doar un vis – este o realitate susținută de știință. Singura întrebare care rămâne este dacă lumea va ține pasul cu această schimbare.

 

Material realizat cu susținerea Philip Morris România.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
EXCLUSIV / Robert Lele, anchetat de procurori după ce a bătut-o pe Andra Volos. Manelistul a fugit și Poliția nu l-a mai găsit acasă
Bzi.ro
Reacția lui Gigi Becali, după ce Guvernul a declarat zi de doliu național în urma morții Papei Francisc: „Nu plâng la mormânt străin!”
Fanatik.ro
Se dau despăgubiri pentru românii care au pus bani la CEC pe vremea lui Ceaușescu pentru a-și cumpăra o Dacie. Ce sumă vor primi
Capital.ro
Finalul lui Călin Georgescu: E scos din joc! Verdictul sosit duminică, 27 aprilie: Nu au nimic
Playtech.ro
Ridicarea ștergătoarelor în parcare se lasă cu dosar penal. Când gestul de răzbunare aparent banal devine infracțiune
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Țara în care prețurile sunt mai mici ca în România, iar salariul minim e 2.234 de euro. „Poți să nu lucrezi toată viața, dar primești pensie”
wowbiz.ro
Fostul iubit al Danielei Crudu a fost declarat mort! Detalii halucinante
Spynews
Cătălin Dobrescu, fostul soț al Oanei Radu, și-a cerut iubita în căsătorie! Cum a reacționat Alina
Spynews
Cătălin Botezatu și Nicolle Fota se pregătesc de nuntă?! Iubita designerului a dezvăluit cum își dorește să arate rochia de mireasă
Evz.ro
Se schimbă harta Bucureștiului. Cum va arăta Capitala în următorii ani
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
kanald.ro
Explozie uriașă la cel mai mare port din Iran! Sunt zeci de morți și peste 700 de răniți
Cancan.ro
Alex Bodi îl face praf pe Beinur: 'Uiți că nici nu aveai chiloți pe tine? Ai rămas pe stradă în Dubai și…'
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Am pierdut cel mai mare actor. Toată lumea îl plânge: Te vom păstra în amintirea noastră
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prietena Soranei Cîrstea, divorțată de o vedetă TV! Pentru ea a părăsit-o milionarul pe Ana
stirilekanald.ro
Dezastrul de la Cernobîl, 39 de ani după: Urmele radioactive sunt încă prezente în România! Cum pot ajunge pe masa fiecăruia dintre noi
Judecătorul Alexandru Vasile de la Curtea de Apel Ploieşti va fi cercetat de Inspecţia Judiciară
MediaFlux
Reguli noi pentru ITP și înmatricularea mașinilor! E ordin de la UE
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Destinație exotică cu prețuri mici în luna mai. Poți economisi peste 50% din prețul cazării