Vlad Ciurea, avertisment pentru toţi bucureştenii: „Nu are leac, atacă sistemul nervos central!”

Prof. dr. Vlad Ciurea a precizat că poluarea atacă direct sistemul nervos, intră în plămâni și este toxică pentru plămâni.
Filip Stan
18 dec. 2023, 11:34
Vlad Ciurea, avertisment pentru toţi bucureştenii:
Vlad Ciurea dezvăluie greşeala pe care mulţi români o fac înainte de somn. "Nu mai ajunge sânge în creier!"

Medicul Vlad Ciurea a dezvăluit cu ce probleme de sănătate se pot confrunta cei care locuiesc în București.   Prof. dr. Vlad Ciurea este foarte apreciat de publicul larg. Celebrul medic vine de fiecare dată cu cele mai bune sfaturi, legate de creierul uman. De data aceasta, celebrul medic a vorbit despre pericolul cu care se confruntă cei care stau în București. Acesta susține că poluarea din Capitală poate duce la probleme grave de sănătate.

“Dar nu te gândești că tai oxigenul copiilor tăi, copilașul ăla din bătătură, dintr-o dată nu mai este normal? O ia la fugă, face acel sindrom, ADHD… Adică nu se mai poate controla ca atenție, ca mișcare, ca activitate. Deci crești în curtea ta un copil bolnav, pentru că i-ai tăiat oxigenul cu foarfeca.

Orele în care oamenii iau cele mai bune decizii. Secretul cogniţiei optime, dezvăluit de Vlad Ciurea
Asta este poluarea! Atacă direct sistemul nervos, intră în plămâni, este toxică pentru plămâni! Această poluare se duce unde? 20% din oxigen se duce rapid în creier și intoxică tot creierul. Deci nu te mai poți coordona, nu mai poți desfășura o activitate normală, nu mai poți performa și din cauza aceasta activitatea sistemului nervos scade. S-a dovedit clar că, în timpul poluării, în orașele poluate, copilul acela mic și frumos nu mai are inteligență comparativ cu cel din zona de munte. Dintr-o dată apare diferența”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu, de la Antena 3

 Prof. dr. Vlad Ciurea: „Produce acele boli groaznice ale sistemului nervos, care nu au leac”

Totodată, medicul Vlad Ciurea a mărturisit că poluarea poate avea un efect negativ asupra adulților, chiar de la primele ore ale dimineții.

Citeşte şi: Ceaiul care este elixir pentru creier. Vlad Ciurea dezvăluie cele şase reguli pentru o sănătate de fier

“Afectează și dezvoltarea adultului, îl face pe adult obosit de dimineață. L-ai poluat, l-ai obosit. El pleacă obosit de acasă. De aia și claxonează, pentru că este nervos de dimineață, nu-i merg lucrurile bine. Și este foarte interesant că, la persoanele puțin mai mature, produce acele boli groaznice ale sistemului nervos, care nu au leac. Începând cu tot felul de forme de demență și ajungând la acea boală gravă cu nume nemțesc pe care nu i-l spun ca să nu vă sperii”, a mai spus medicul.

Cea mai bună carne pentru creier. Vlad Ciurea: ”O recomand! Se potrivește exact cu structura cerebrală”. Ce alimente să evitați în postul Crăciunului

Cea mai bună carne pentru creier este cea care provine de la pește, este de părere medicul Vlad Ciurea.

”În creier, forma de carne de la care îi care îi vine proteina, îi vine de la pește. Cei mai buni pești sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care îi convine organismului și acel Omega, care are două forme de colesterol. Forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic sau la undiță.

Se consideră că peștele marin este cel mai bun, bineînțeles că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie.

Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri. Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește.

Citește și: Cele şapte alimente congelate pe care nu trebuie să le mai cumperi. Avertismentul specialiştilor

La pești, cei statici, de pe fundul apei, nu sunt atât de benefici pentru creier”, a explicat Vlad Ciurea, la Antena 3.

Nici carnea de curcan nu este de evitat, mai spune medicul.

”Iar din carne, pentru că există și carne foarte bună pentru creier, se consideră că cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, este carnea de curcan. Și este foarte bună! Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a mai spus celebrul neurochirurg.

Citește și: Cât timp e bine să ții carnea de porc la congelator. Toate gospodinele ar trebui să știe asta

Alimentele de evitat în Postul Crăciunului după ce ați renunțat la carne, lactate și ouă

Mulți credincioși țin post în această perioadă. Au renunțat la carne, lactate și branzeturi, dar și la ouă. Consumă în schimb legume și pește, în zilele în care este dezlegare la pește.

Nutriționiștii atrag atenția că mâncarea considerată de post poate fi o bomba calorică sau poate dăuna grav sănătății, potrivit doc.ro.

Mezelurile vegetale
În general, mezelurile din carne sunt nesănătoase, mai ales dacă sunt consumate zi de zi, iar cele pe bază de proteine vegetale nu fac excepție. Salamul din soia, crenvurștii vegetali și alte produse similare nu trebuie consumate în exces în perioada postului, întrucât pot conține o mulțime de aditivi suspecți sau nocivi.

Pateul vegetal
Bogat în E-uri, grăsimi nesănătoase, gluten, amidon și sare în exces, pateul vegetal din comerț ar trebui evitat în perioada postului.

Alimentele semipreparate
Semipreparatele, fie ele și de post, tot nu sunt o alegere alimentară bună. Acestea conțin o cantitate foarte mare de grăsimi nesănătoase, sare, precum și conservanți.

Chipsurile din legume
Chiar dacă alegi chipsurile din morcov sau sfeclă în locul celor de cartofi, despre care știi deja că nu sunt bune pentru consum regulat, tot de ingrediente nesănătoase vei avea parte. Acest tip de chipsuri conțin sare, zahăr și calorii în exces, și nici grăsimile nu sunt de neglijat.

Sandvișurile cu falafel

Chiftelele de năut sunt prăjite în mult ulei și pot conține o serie de ingrediente nesănătoase. Dacă vrei neapărat să mănânci un asemenea sandviș, prepară-ți chiar tu, acasă, chiftelele de năut.

Spynews
Știrile Antena Stars. Ce spune Ilie Năstase despre presupusa despărțire dintre el și Ioana Năstase! Mai formează sau nu un cuplu: ”E păcat că...” / VIDEO
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Cum arată gara SF din Germania. Foarte mulți români lucrează aici. Așa putea să fie și Gara de Nord din București
Capital.ro
Decizie pentru românii cu permis de conducere. Statul schimbă legea. Se întâmplă chiar a doua zi
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
Ce se întâmplă cu taxele pe case și apartamente în 2025? Modificările pregătite de Ministerul de Finanțe
Adevarul
EXCLUSIV Dovezile bombei ecologice de la un depozit de deșeuri din Argeș: pârâu poluat și niveluri de amoniu depășite de peste 800 de ori
Spynews
Pedeapsă mai mare pentru tânăra care și-a ucis cea mai bună prietenă și i-a abandonat trupul într-un parc, sub o bancă. Decizia Curţii de Apel Constanţa
Spynews
Laurențiu Reghecampf ar fi deranjat că Anamaria Prodan ar locui cu Ronald Gavril în casa familiei, în care el ar fi proprietar: ”Să stea copilul” / VIDEO
Evz.ro
Transportatorii au luat foc. Traficul cu probleme îi scoate din minți
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!' 😲
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Când vor avea loc alegerile parlamentare și prezidențiale. Coaliția a anunțat datele
Capital.ro
Amendă de 5.000 de lei. Este interzis prin lege. Șoferii vor fi filmați
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așaa arată tânăra care primește orice dorește
stirilekanald.ro
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a
substantial.ro
Rudele primarului fugar Cătălin Cherecheș condamnate la închisoare cu suspendare pentru tentativa de mituire a unei judecătoare
MediaFlux
JOE BIDEN, anunț privind RETRAGEREA! CUTREMUR în SUA
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!