Vlad Ciurea, recomandare pentru români în plin război. Neurochirurgul spune că deşi războiul din Ucraina nu este departe de noi, trebuie, totuşi, „să ne vedem de viaţă”, dar să nu uităm să ajutăm pe cei care au nevoie.
Vlad Ciurea, recomandare pentru români în plin război. Secretul dezvăluit de neurochirurgul: „Nu e nefiresc. Marele răspuns chiar acesta e”
„Vă mărturisesc că nu credeam ca, după doi ani grei de pandemie, să ajungem într-o situație de război. Un război de mari dimensiuni în apropierea noastră care, iată, ne implică direct prin efectele sale.
Experiența ultimelor zile arată limpede că vremurile sunt extrem de dure cu noi, oamenii, și că ființa umană are o putere extraordinară să îndure răul. Dar vreau să spun că puterea de a îndura vine, dincolo de dorința de a trăi, din manifestarea solidarității oamenilor.
De când a început conflictul din țara vecină, zeci de mii de ucraineni au fugit din calea războiului și alte zeci și sute de mii de oameni i-au așteptat la frontiere ca să îi ajute. Iar acest lucru este copleșitor în cel mai bun sens al acestui cuvânt. (…) Într-un exemplu de mobilizare excepțională, românii funcționează ca un popor unit, civilizat și gata să ajute.
Citește și: Dr Vlad Ciurea, despre recuperarea după vaccinarea anti-COVID: „Prin vaccin, un element se introduce în corp, iar corpul produce o luptă. Încearcă să-l menajezi”
Pentru prima dată, după mult timp, românii s-au așezat de aceeași parte a baricadei și demonstrează în fiecare zi că știu ce au de făcut. Și ajută cu dăruire și hărnicie, arătând lumii întregi ce înseamnă solidaritatea! (…).
În același timp cu răspunsul solidar, suntem obligați să ne vedem de viețile noastre. Să mergem la serviciu, să ducem copiii la școală, studenții să își vadă de cursuri, fabricanții de pâine să facă pâine, iar șoferii de autobuz să își conducă mașinile.
Marele răspuns al binelui în lupta cu răul este chiar acesta: viața merge înainte! Poate că este tentant să zăbovim mai mult asupra tragediei de lângă noi. Nu este nefiresc. Dar acest lucru nu înseamnă să ne oprim din tot ceea ce facem, să ne oprim din a trăi” a precizat Vlad Ciurea.