Vlad Voiculescu spune că demiterea sa a fost o „acţiune ca la carte”, fiind o combinaţie între deranjul produs înainte de alegeri și o oarecare agendă asumată de la începutul mandatului.
”Cred că e o combinație între deranjul produs înainte de alegeri și o oarecare agendă asumată de la început și probabil, uitându-mă înapoi, încep să leg lucrurile, cu ce s-a întâmplat în timpul scurtului mandat de patru luni”, a spus fostul ministru al Sănătăţii la Prima Tv.
Acesta a vorbit şi despre problema raportării greşite a morţilor de covid. Fostul ministru spune că şi-a dat seama că ceva nu este în regulă cu doar câteva zile înainte să fie demis.
„Avem semne că, de fapt, sunt mai multi morti de covid. Metodologia de raportare trebuie refăcuta, verificata si vazut care nod nu a functionat. Datele sunt si la minister. Ne-am dat seama ca ceva nu e in regula cu cateva zile inainte sa fim demisi. Nu e exclus să fie cateva mii de cazuri. Am format acest grup de lucru şi intre 2-3 scadaluri pe zi si lucrurile pe care le aveam de rezolvat, asta era urmatorul lucru pe lista. E ceva ce nu am apucat sa terminam. Ma astept de la viitoarea echipa sa continue verificarile.
Daca cineva indrzneste să vorbească despre mafia din sănătate….Am primit o multime de ameninţări cu moartea. M-am pomenit cu mesaje în care mi se ameninţa familia. Unii mi-au amenitat copiii, nu am copii. Sper ca au fost cuvinte aruncate de oameni suparati”, a mai precizat fostul ministrul.
Reamintim că fostul ministru al Sănătății reclamă probleme cu raportarea deceselor de coronavirus în spitalele din România, printre care şi la Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2. Voiculescu a declarat că „e trist că există o discuție sau o replică a premierului” în legătură cu documentul privind înființarea unui grup de lucru care să verifice morții de COVID-19.
„Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea.
La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai declarat Voiculescu, la Europa FM.