Vlad Voiculescu, despre pacientul care a murit în Belgia: „Unele lucruri puteau fi făcute mai bine”

Vlad Voiculescu a vorbit astăzi despre cazul decesului românului transferat în Belgia în urma unor arsuri suferite prin electrocutare la finalul lunii ianuarie, spunând că a înțeles din raportul medicului Ciprian Isacu, care l-a avut sub observației pe pacient, că "unele lucruri puteau fi făcute mai bine".
Filip Stan
15 feb. 2021, 19:12
Vlad Voiculescu, despre pacientul care a murit în Belgia:

Vlad Voiculescu, despre pacientul care a murit în Belgia: „Unele lucruri puteau fi făcute mai bine”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit astăzi despre cazul decesului românului transferat în Belgia în urma unor arsuri suferite prin electrocutare la finalul lunii ianuarie, spunând că a înțeles din raportul medicului Ciprian Isacu, care l-a avut sub observației pe pacient, că „unele lucruri puteau fi făcute mai bine”.

Voiculescu a spus că s-a implicat personal în transferul pacientului cu arsuri, desemnând în acest sens un secretar de stat şi în baza unui protocol.

„Corpul de control va face câteva cercetări în acest moment, verifică pe baza datelor medicale, datele medicale nu se schimbă de la o zi la alta. (…) Corpul de control nu poate să schimbe ceva ce s-a făcut sau nu bine pentru acest pacient. Exact în momentul în care am aflat, m-am implicat personal ca acest pacient să fie transferat urgent într-un loc în care sa poată fi tratat. Implicarea personală înseamnă că am desemnat un secretar de stat şi l-am sunat pe dr. Raed Arafat, pentru că DSU se ocupă, conform unui protocol între DSU şi Ministerul Sănătăţii, verifică dacă exista locuri în străinatate, se ocupă de transferul pacientului”, a precizat Voiculescu.

„M-am implicat încercând să grăbesc transferul pacientului, l-am sunat pe dr. Arafat, m-am interesat de ce nu l-a transferat şi m-am asigurat că va fi transferat. Procedura este foarte clară, stabilită. Pacientul, dacă nu poate fi tratat în România, trebuie să fie transferat cât mai curând în străinatate. Problema, dacă am înţeles eu bine, problema de fond este că în străinatate nu există foarte multe locuri în care aceşti pacienţi să fie transferaţi, pe de o parte de criza COVID şi există şi alte motive. În cazul de faţă, am înţeles ca a fost mai întâi o problemă legată de locul în care să fie transferat şi a existat o problemă legată de avionul de la DSU, care a fost rezolvată în câteva ore”, a mai spus Voiculescu, potrivit Realitatea.

A murit românul ars transferat în Belgia după ce fusese plimbat prin mai multe spitale din România

Pacientul ars din Constanța, transferat la un spital din Belgia, după ce a fost plimbat prin spitalele din România, a murit.

Ministerul Sănătății a anunţat luni dimineaţă decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuție pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés – Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

După o săptămână de așteptare pentru a fi transferat în Belgia, zborul a fost anulat din cauza ninsorii. În ziua următoare, după ce a decolat spre Belgia, aeronava s-a defectat, iar piloții au hotărât să revină la București. Pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés – IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Medicul de origine română Ciprian Isacu, medic primar chirurgie plastică care l-a tratat în Belgia pe pacientul ars din România, declara după examinare lui că acesta avea patru bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România. Medicul Ciprian Isacu a mai spus că pacientul ars nu a fost îngrijit corespunzător în România şi în plus luase şi mai multe bacterii din spital.

 

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Lovitură dată de ProTV! Gina Pistol va prezenta MasterChef!
Fanatik.ro
Subiecte biologie BAC 2024, ce le-a picat elevilor. Rezolvare și baremul de corectare pentru proba la alegere a profilului și specializării. Update
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Cum era să fie dat jos Ceaușescu cu cinci ani înainte de Revoluție. Complotul secret la care a participat și Ion Iliescu
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețeta perfectă de castraveți murați. Puteți să îi mâncați a doua zi
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
BAC 2024 | Subiecte dificile la fizică, informatică, chimie și biologie
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Autoritățile din Cancun salvează mii de ouă de broască țestoasă înaintea uraganului Beryl
MediaFlux
AU SCĂZUT PENSIILE. Casa de Pensii a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?