Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu. „Acțiunile au fost abuzive. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”

Vlad Voiculescu, demis miercuri de Florin Cîțu din funcția de ministru al Sănătății, a vorbit despre relația pe care a avut-o cu premierul.
Claudia Simion
16 apr. 2021, 22:11
Vlad Voiculescu, despre relația cu premierul Florin Cîțu.

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a fost întrebat ce se s-a rupt relaţia cu premierul Florin Cîţu, care la început părea a fi una bună.

„Înțelegerea mea asupra modului în care funcționează o echipă ține de un leadership, spirit de echipă și încredere ce trebuie să existe. A existat acest tip de încredere între cei de la Ministerul Sănătății. Ne-am trezit cu Corpul de Control al premierul care venise să-l ancheteze pe domnul Voinea. E de neînțeles ca, fără să spui public care e problema vizavi de acele date, care e legea încălcată, să provoci o anchetă.

Mi-a ținut jumătate din echipa de la Ministerul Sănătăţii în interogări. Pe Voinea (Ştefan Voinea, consilierul lui Vlad Voiculescu, n.red) l-a ținut șase ore, după care anunță că trimite la Parchet, deci face o plângere penală. Da, premierul României, probabil împreună cu Ciuvică.

Exact aceleași acuzații și aceeași direcție a acțiunii au avut-o.

E un moment despre care vorbisem înainte. Am spus că trebuie să avem raportul Corpului de Control. Am spus că dacă cineva a încălcat o procedură, trebuie să lămurim, să știm acest lucru. Nu e imaginat pentru mine să aflu din presă că unul din membrii echipei mele să fie trimis la Parchet fără ca acest lucru să fie lămurit. Până azi premierul nu a publicat acel raport care să arate că Voinea a încălcat vreo normă.

„Acțiunile au fost abuzive. Nu a discutat niciodată acest lucru cu mine ca să vedem care au fost punctele. Am avut toată deschiderea să văd care au fost problemele”, a spus Vlad Voiculescu la Digi24.

Vlad Voiculescu, despre ce înseamnă sistem și epoleți. „Oamenii aceștia nu pot fi schimbați de pe o zi pe alta”

„Există un sistem care trăiește din banii statului și care e înțesat la fiecare nivel de sinecuri și interese care nu sunt legate de un nimic. În sănătate vorba de case de asigurări, case de sănătate. Oriunde calci, calci pe un carnet de partid. Ai date concrete că la Timișoara se impune carantina.

Directorul DSP propune carantinarea Timișoarei și exclude de la carantinare pe cei care au carnet PNL”, a explicat Voiculescu, potrivit sursei citate.

Vlad Voiculescu a precizat că începuse evaluarea şefilor Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară, pe care voia să-i schimbe din funcţie, cu câteva săptămâni înainte de a fi demis de premierul Cîţu.

„Am început evaluarea în urmă cu 3 săptămâni. Slabă pregătire profesională. Carnete de partid aproape peste tot. Voiam să organizăm concursuri pentru a schimba directorii DSP”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Întrebat de ce nu a început mai devreme acest procest de evaluare, Voiculescu a dat de înţeles că „nu e așa de simplu să schimbi un funcționar public, un șef de DSP”.

„Oamenii aceștia nu pot fi schimbați de pe o zi pe alta. Doar după evaluare. Evaluarea a avut loc, dar sunt termene legale. Calendarul era stabilit, nu îl făceam eu. Momentul evaluării e la anumite perioade din an. Nu e ceva ce să vreau să schimb din pix. Trebuie respectat calendarul”, a afirmat Vlad Voiculescu.

„Știți care sunt procedurile pentru a schimba un funcționar sau altul. Nu e ca și cum poți schimba un director de pe o zi pe alta”, a adăugat fostul ministru.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane

După ce l-a demis pe Voiculescu, Florin Cîţu a anunţat că alianţa partidelor de guvernare s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane.

„România trece printr-o situaţie dificilă în lupta cu pandemia. Ca să avem succes am spus ca este nevoie de incredere in instituţiile statului. Am decis astăzi să fac o modificare la vârful sistemului Sănătăţii. Eu cred cu tarie in aceasta coalitie de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, nu in jurul unor persoane”, a declarat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după acuzaţiile de măsluire a numărului de morţi aduse de Voiculescu: „Îi cer domnului Barna să prezinte un raport, dacă ştia de aceste nereguli şi ce măsuri a dispus. Şi nu glumesc”

În schimb, Cătălin Drulă, vicepreședinte USR PLUS și ministru al Transporturilor, a declarat despre şeful Guvernului că este un zombie politic, explicând că acesta și-a pierdut încrederea principalului partener de coaliție.

„Da, din păcate a fost un gest iresponsabil, de imaturitate politică, un gest meschin aproape, un gest pe persoană, nu instituțional. Nu a fost un gest al unui om politic responsabil, care înțelege ce responsabilitate are într-o coaliție. Acest comportament în care răstorni masa pentru că te simți sfidat, în care întotdeauna arunci responsabilitatea pe ceilalți – deși USR PLUS a fost un partener extraordinar de loial al premierului, poate mai loial decât propriul partid – este un comportament de anti-lider, este o dezamăgire, o spun direct”, a spus Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Cătălin Drulă, reacţia mult aşteptată după demiterea lui Voiculescu: Florin Cîţu e un zombie politic!

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Cinci zodii au parte de schimbări radicale și noroc major. Din 15 iulie primesc tot ce își doresc, bogății, relații noi și succes garantat
Capital.ro
Rusia a luat decizia astăzi, 3 Iulie. Au suspendat totul. Anunțul venit de la Kremlin
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Anunț de ultimă oră pentru pensionari! Când intră banii în luna iulie
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Un nou tip de locuri de muncă. Aplicația care a revoluționat piața
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Maghiarii ne salvează. Moment ISTORIC. Ajutor nesperat din partea Ungariei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Iulian Fota: „Creșterea extremismului este alimentată de crizele recente și de distanțarea elitelor politice”
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?