Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă o abordarea mai incisivă în cele patru luni i-ar fi putut păstra funcţia. „Deznodământul nu are nicio legătură cu comunicarea mea”, a spus fostul ministru al Sănătăţii, demis miercurea trecută de Florin Cîţu.
„Nu am venit cu o groază de consilieri. Aceeaşi acuzaţie am auzit-o şi în 2016. Conform HG 144, ministrul are 8 consilieri şi fiecare secretar de stat are câte consilieri. Posturile nici nu au fost în totalitate ocupate în dreptul ministrului Sănătăţii în toată perioada. Că au fost mai mulţi consilieri onorifici care au vrut să ajute cu lucru sau cu altul, o altă poveste, dar nu a avut Vlad Voiculescu mai mulţi consilieri decât miniştrii de dinainte”, a declarat Vlad Voiculescu într-un interviu acordat EuropaFm.
Fostul ministru al Sănătăţii a dat de înţeles că nu a avut cu „nimeni vreo discuţie” pentru a nu fi publicat ordinul referitor la noile criterii de carantinare, iar invocarea acestui document pentru a justifica revocarea sa din funcţie este „un pretext absolut penibil”.
„Eu am încercat să-l sun (pe premierul Florin Cîţu). E un pretext absolut penibil. Dacă ar fi fost o problemă cu respectivul ordin…
Asta e una dintre frustrările mele că nu se discută pe fond. Pe fond, lucrurile scrise în acel ordin sunt cât se poate de corecte şi de benefice interesului public. Pe formă, să spunem că ar fi fost o problemă. Se rezolva în 15 minute”, a precizat Voiculescu.
Fostul ministru a explicat că a vorbit aproape în fiecare zi cu Florin Cîţu, însă „nici măcar o singură dată” nu i-a făcut reproşuri legat de activitatea sa.
„Niciodată nu mi-a reproşat lucruri cu adevărat. Nici măcar o singură dată. Asta e şi surpriza mea. De-a dreptul şocante au fost pentru mine şi de aceea în primele 48 de ore m-am şi abţinut să spun absolut orice”, a spus el, conform sursei citate.
Totodată, Voiculescu este de părere că nu a avut probleme de comunicare, ci, mai degrabă, el a avut ce să îi reproşeze premierului.
„Nu am avut probleme de comunicare, dacă vreţi. Am avut mai multe lucruri pe care i le-am reproşat eu dânsului. De exemplu, faptul că s-a pronunţat public pe anumite lucruri înainte să ne consultăm sau trimiterea Corpului de Control odată cu publicarea datelor în transparenţă pe vaccinare şi testare.
Ştefan Voinea e un om asupra căruia nu am niciun indiciu că ar fi făcut ceva în neregulă. Ştim că premierul a trimis un Corp de control care l-a chemat pe Ştefan Voinea de la Cluj, deşi era un consilier onorific, cineva care lucra voluntar. L-a ţinut şase ore în audieri repetând aceeaşi întrebare, după care am aflat tot din presă că un Corp de control al premierului a trimis către DIICOT ceva ce n-a prezentat niciodată public.
Până în ziua de astăzi nu există un raport al Corpului de control al premierului. Nu ştim. Nu avem informaţii decât pe surse. (…) I-am spus că e inacceaptabil ca cineva dintr-o echipă a unui ministru să fie atacat în felul ăsta fără să existe măcar vreo discuţie decentă despre care e problema, care sunt problemele administrative care trebuie remediate”, a conchis Voiculescu.