Vlad Voiculescu propune un candidat unic pentru Primăria Capitalei. Vrea o competiţie cu Nicuşor Dan şi candidatul PNL

Campania pentru alegerile locale din vara viitoare au debutat încă din acest an. Primarul General, Gabriela Firea, şi-a anunţat deja intenţia de a candida pentru un nou mandat, iar opoziţia încă nu a stabilit dacă vor merge pe ideea unui candidat unic. Vlad Voiculescu, propus de PLUS pentru Bucureşti, invită la o competiţie candidatul PNL şi pe independentul Nicuşor Dan, susţinut de USR Bucureşti.
Filip Stan
09 dec. 2019, 15:35
Vlad Voiculescu propune un candidat unic pentru Primăria Capitalei. Vrea o competiţie cu Nicuşor Dan şi candidatul PNL

Conducerea Alianței USR PLUS a avut luni o întâlnire pentru a discuta procedura de desemnare și calendarul. După ședință, candidatul PLUS pentru primăria București, Vlad Voiculescu, a vorbit despre posibilitatea unei candidaturi comune cu PNL, însă cu condiția ca liberalii să își trimită candidatul într-o competiție cu el și cu Nicușor Dan.

„Suntem deschiși la competiție. Să avem un proces. Cu o competiție deschisă și invităm să fie în acea competiție oricine (…) Sperăm, pentru binele tuturor cetățenilor, un candidat comun al alianței care să fie în același timp un candidat comun al opoziției. Al opoziției la PSD”, a declarat Vlad Voiculescu.

Luni, vicepreședintele PNL, Raluca Turcan a declarat că PNL va avea propriul candidat și că speră să câștige alegerile de la București.

„PNL este într-o logică de alegeri locale pentru a câștiga PNL. Ce vom face ulterior, vom vedea. Până la urmă, noi ne asigurăm că avem cei mai buni candidați și cu șansele cele mai mari să câștige primăriile”, a declarat Raluca Turcan.

Citeşte şi: Traian Băsescu a dezvăluit lista candidaţilor PMP pentru Bucureşti. Paleologu intră în luptă cu Firea

„Alianța va avea candidați comuni peste tot în țară. Discutăm acum despre acest proces și acest calendar. Într-o săptămână – două vom avea un calendar și candidați comuni. De la București, în toate localitățile din România. (…) Discutăm acum modalitatea pe care o vom folosi pentru desemnarea candidatului și calendarul. Veți vedea o campanie în care oamenii își vor prezenta propriile abilități, ideile, programul și vom alege cu siguranță cei mai buni candidați.”, a declarat Vlad Voiculescu, candidatul PLUS pentru primăria București, scrie Digi24.

În USR sunt tensiuni cu privire la desemnarea candidatului comun pentru Primăria București, după ce mai mulți lideri au reproșat că se fac presiuni dinspre PLUS pentru a fi impusă o procedură de desemnare a candidatului care l-ar avantaja pe Vlad Voiculescu. Nicușor Dan își dorește stabilirea candidatului în funcție de sondajele de opinie, în timp ce Vlad Voiculescu ar vrea alegeri primare, unde să decidă simpatizanții USR-PLUS cine va fi candidat.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
S-a pus limită. Decizie definitivă cu banii românilor. Interzis prin lege să mai depășești
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. Formular și plată până pe 31 decembrie. S-a dat lege în România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
CFR Călători repune în circulație 6 vagoane modernizate seria 21-90
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!