Vlad Voiculescu reacţionează la acuzaţiile lui Cîţu: Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, reacţionează după ce premierul Florin Cîţu l-a acuzat că a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată. "Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta", a spus Voiculescu.
Alina Andrei
22 sept. 2021, 16:51
Vlad Voiculescu reacţionează la acuzaţiile lui Cîţu: Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta

Fostul ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu îi da replica premierului Florin Cîţu după ce şeful Guvernului a susţinut miercuri că „Vlad Voiculescu a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin CureVac, care nu a fost aprobat niciodată.”

Citeşte şi: Cîțu șterge pe jos cu Voiculescu și Mihăilă: Aș fi vrut mai multe de la ei. Aş fi vrut să-i văd mai mult pe teren

„Parcă nici dna Dăncilă nu își permitea să arunce cu cuvintele în halul ăsta. Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul sănătății – complet iresponsabil”, a susţinut Vlad Voiculescu, într-o postare pe Facebook.

Vlad Voiculescu a explicat că „dreptul dobândit prin semnarea acelui acord era acela de a plasa comenzi DACĂ acel vaccin ar fi fost aprobat și DACĂ la momentul respectiv statul român ar fi considerat acest lucru oportun”.

Fostul ministru al Sănătăţii a mai spus că „nevoia de vaccin în întreaga lume este enormă iar vaccinurile care nu sunt folosite pot fi revândute – fie de către producător, fi de către statul care are dreptul să le achiziționeze. Sigur, asta dacă nu cumva țara respectivă are un mare meșter precum Florin Cîțu care ia atâtea decizii proaste încât vaccinurile expiră în depozite, așa cum înțeleg că s-a întâmplat cu vreo 700.000 de doze de vaccin Astra Zeneca.
Mai pe românește: problema nu e să dobândești dreptul de a face ceva (ex: să ai carnet de conducere, să cumperi un vaccin, etc.), problema este cum faci uz de dreptul dobândit (ex: să conduci beat, să lași vaccinurile să expire, etc.). Nu e greu să te comporți responsabil. Trebuie doar să rămâi cu picioarele pe pământ”, a completat Vloiculescu.

Citeşte şi: Cîțu îl acuză direct pe actualul ministru al Sănătății pentru vaccinurile expirate: „Mihăilă a crescut cu până la 25% pierderea”

În final, Vlad Voiculescu a transmis că „vaccinul CureVac-ul nu este încă aprobat, deci România nu a cheltuit nici măcar un singur cent pe acest vaccin”.

Premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu că a semnat pentru 9 milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană de biofarmaceutice CureVac, care nu a fost aprobat.

„Pentru a face o comandă, cel care semnează în numele României este ministrul Sănătății. Ministrul Sănătății, dacă avea o problemă la un moment dat cu un anumit număr de doze ar fi spus ceva”, a declarat Cîțu.

Acesta a spus că fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a semnat pentru 28,29 milioane de doze și Nelu Tătaru pentru 33 de milioane de doze.

Florin Cîțu a declarat că, în calitate de ministru al Sănătății, a semnat pentru 4 milioane de doze.

Vlad Voiculescu îl compară pe actualul premier cu Victor Ponta și cu Liviu Dragnea și spune că liberalul este mai mincinos și mai lipsit de scrupule decât cei doi politicieni foști pesediști. Fostul ministru susține că Florin Cîțu va ataca pe oricine, oricând, ca să-și vadă interesele.

„El nu mai are simpla capacitate să asculte. Este mai mincinos decat Vcitor Ponta și mai lispit de scupule decât Liviu Dragnea. Este impuns de la spate de cineva care n-a cîștigat niciodată încredere cuiva. El are senzația că cineva i-a făcut cadou un guvern și o țară. Așa ceva nu se poate, mai ales într-o coaliție. E nevoie de o persoană responsbilă, nu unul care să funcționeze doar pentru jumătate dintre cei de la PNL. El l-a atacat chiar și pe colegul lui de partid, Alexandru Nazare, deci va ataca pe oricine, oricând. USRPULS are datoria să facă tot ce poate pentru a implementa reformele pe care le-am promis. Dacă este un guvern condus de o persoană matură, cu un calendar clar și cu reforme, cu comportamnet diferit față de Cîțu, revenim la alianță. Vrem proiecte concrete, nu doar funcții. Vrem să le arătăm românilor că nu ne-au votat degeaba. L-am votat pe Iohannis de două ori, dar nu am cuvinte să-mi exprim dezamagirea. Am avut multă încredere în președinte. Mă rog să-i dea Dumnezeu înțelepciune și să rămână în istorie ca un preeșdinte care a făcut și reforme”, a declarat Vlad Voiculescu.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!