„Au fost câteva măsuri importante pentru sistemul sanitar. Există categorii profesionale care nu au beneficiat de pe urma acestor măsuri. (…) Cu siguranță înțelegem cu toții atât constrângerile de care trebuie să ținem cont, cât și nevoia sistemului sanitar de a-și remunera cum trebuie și aceste categorii de personal. Vorbim despre asistentele medicale, despre personalul TESA, vorbim despre personalul Ministerului Sănătății din direcțiile de sănătate publică. (…) Vom analiza mai întâi în curtea noastră, cu bugetele pe care le avem la dispoziție. Dincolo de aceasta, vom avea o rectificare probabil în luna octombrie. (…) Sperăm ca lucrurile să meargă într-o direcție bună și suntem foarte conștienți că ceva trebuie făcut și pentru aceste categorii de personal foarte importante pentru sistemul sanitar”, a afirmat Voiculescu.
El a anunțat că pe 15 septembrie a fost invitat și va participa la ședința Consiliului Național Sanitas.
„Sper să putem găsi soluții cât mai curând posibil, dar trebuie să avem în vedere că în momentul acesta s-a făcut ceva, există un efort bugetar semnificativ deja pentru sănătate”, a spus demnitarul, conform Agerpres.
La rândul său, președintele Sanitas, Leonard Bărăscu, a susținut că prin ordonanța 20 privind salarizarea în sistemul bugetar s-au creat „discrepanțe, care s-au adâncit”, între veniturile încasate de colegii din sistemul sanitar.
Potrivit acestuia, pe 15 septembrie la ședința Consiliului Național Sanitas sindicaliștii vor lua o decizie în funcție de măsurile adoptate de Guvern.
„Deocamdată mergem cu aceste mesaje că s-au reluat discuțiile și facem tot posibilul ca și ei să poată fi în rândul celorlalți. Majorările salariale vor apărea imediat ce vor fi puse în practică aceste ajustări ale bugetelor sau aceste analize care se vor face în următoare perioadă de timp. Se vorbește despre rectificare, noi poate o dorim mai aproape. Este vorba despre 5 — 6 — 7 milioane de lei, dar știu că impactul era undeva la 23.000 de oameni, ceea ce am considerat noi că nu înseamnă foarte mult din bugetul alocat sănătății. (…) Vrem, în primul rând, să îndreptăm ceea ce s-a greșit prin ordonanța 20 și au fost sărite acele categorii care sunt strâns legate și importante în actul medical și în procesul care se derulează la nivelul spitalului. Noi trebuie să îndreptăm acest rău. Avem speranțele că îl vom îndrepta”, a afirmat sindicalistul.