Vladimir Putin a semnat decretul care ar putea grăbi sfârşitul războiul din Ucraina. Se aplică imediat!

Preşedintele Rusia se află la „vânătoare de voluntari”, cărora le garanţii privind menţinerea locurilor de muncă, după ce îşi termină misiunea în Ucraina.
Filip Stan
05 sept. 2022, 21:41
Vladimir Putin a semnat decretul care ar putea grăbi sfârşitul războiul din Ucraina. Se aplică imediat!

Vladimir Putin schimbă legea, după ce un cetăţean i-a reclamat că nu se poate înrola în armată. Preşedintele rus Vladimir Putin va cere guvernului să stabilească garanţii de muncă pentru cetăţenii care doresc să se înroleze ca voluntari, pentru a participa la „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după încheierea programului de lucru al preşedintelui în Kamceatka, Putin s-a întâlnit cu unul dintre angajaţii departamentului regional al Ministerului de Urgenţă al Rusiei, care s-a adresat şefului statului cu o cerere personală.

Respectivul i-a povestit lui Putin că a aplicat să se înscrie ca voluntar pentru a participa la operaţiunile din Ucraina, dar legea nu prevede acordarea unui concediu cu garanţia că îşi va recupera locul de muncă la întoarcere.

Putin a semnat decretul care ar putea grăbi capitularea Ucrainei. Peste 130.000 de soldaţi noi în armată
Putin i-a promis acestui cetăţean că va cere guvernului să remedieze acest decalaj legislativ. „A subliniat că, în astfel de cazuri, legislaţia Federaţiei Ruse trebuie să fie aliniată la situaţia de facto”, a spus Peskov.

Rusia – care nu a convocat niciodată mobilizarea generală şi nu vorbeşte despre război, ci doar despre o operaţiune specială în Ucraina – se confruntă cu o problemă de resurse limitate pe teren, iar presa independentă a raportat că recrutează chiar prizonieri, pentru umple rândurile armatei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat, recent, un decret de sporire a forţelor armate ale Rusiei de la 1,9 milioane la 2,04 milioane, în contextul în care războiul din Ucraina intră în a şaptea lună de desfăşurare, relatează Reuters.

Moscova nu a dezvăluit informaţii cu privire la pierderile soldate în conflict din primele săptămâni, dar oficialii occidentali şi guvernul de la Kiev spun că numărul victimelor se ridică la mii.

Efectivul armatei ruse va creşte cu 137.000 de soldaţi. Decretul intră în vigoare la 1 ianuarie, conform decretului publicat pe portalul legislativ al guvernului.

The Guardian anunţă când s-ar termina războiul din Ucraina. Cele cinci predicţii

Ultima dată când Putin a stabilit dimensiunea armatei ruse a fost în noiembrie 2017, când numărul personalului de luptă a fost stabilit la 1,01 milioane dintr-un număr total de forţe armate, inclusiv necombatanţi, de 1,9 milioane.

Rusia nu a precizat câte victime a înregistrat în Ucraina din primele săptămâni de campanie, când a menţionat că 1.351 dintre militarii săi au fost ucişi.

Estimările Occidentului susţin că numărul real ar putea fi de cel puţin 10 ori mai mare, în timp ce Ucraina susţine că a ucis sau rănit cel puţin 45.000 de soldaţi ruşi de când la începutul războiului.

Alertă nucleară. Centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa, deconectată de la reţeaua electrică. Rusia şi Ucraina se acuză reciproc

Kievul a fost, de asemenea, reticent în a publica informaţii despre numărul militarilor ucişi în război, dar şeful forţelor armate ucrainene a declarat, luni, că aproximativ 9.000 de militari au fost ucişi.

Decretul lui Putin nu menţionează cum urmează să fie realizată creşterea efectivului armatei, ci a instruit guvernul să aloce bugetul corespunzător.

Potrivit unui raport anual autorizat al Institutului Internaţional de Studii Strategice, Rusia avea 900.000 de angajaţi în serviciu activ la începutul acestui an şi rezerve de 2 milioane de oameni în serviciu militar în ultimii cinci ani.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!