Vladimir Putin anunţă reducerea cheltuielilor pentru apărare în 2018

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri reducerea bugetului apărării în anul 2018, dar susține că această diminuare nu va afecta planurile de reînzestrare a forțelor armate și marinei cu echipamente noi, relatează portalul newsru.com.
Romania TV
16 aug. 2017, 12:35
Vladimir Putin anunţă reducerea cheltuielilor pentru apărare în 2018

Putin a făcut o declarație în acest sens la o întrevedere la reședința sa din afara Moscovei, Novo-Ogariovo, cu Vladimir Vasiliev, președintele grupului parlamentar al Rusiei Unite din Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus). Stenograma acestei discuții a fost publicată pe site-ul Kremlinului.

„În sesiunea de toamnă va trebui să lucrăm la Legea bugetului. Ne așteaptă multă muncă și vom discuta în mai multe rânduri despre toate aceste” reduceri, a spus Vladimir Putin.

În acest context, președintele rus a subliniat că „economii semnificative urmează să se facă în bugetul pe anul viitor” prin reducerea „unor articole din bugetul pentru apărare”.

„Acest lucru nu va afecta însă planurile noastre de reechipare a armatei și marinei „, a spus președintele rus, adăugând că „toate comenzile angajate de stat pentru înzestrarea armatei vor fi executate”. Urmează să fie elaborat un nou plan de înzestrare a armatei, a adăugat șeful statului rus.

Potrivit presei ruse, mai mulți bani vor fi alocați pentru dezvoltarea economică, sfera socială, sănătate, creșterea salariilor în special în sectorul public. Putin a dispus guvernului încă din luna mai indexarea salariilor pentru anumite categorii de bugetari.

Autoritățile ruse și-au planificat să reducă cheltuielile din domeniul apărării de la 4,7% din PIB în 2016 la 2,9% din PIB în 2019, potrivit News Rambler Service.

În timpul conferinței de presă anuale, Putin a declarat că „vom intra în această nișă de 2,8% și ne vom menține la acest nivel în următorii ani”.

Rusia cheltuiește „prea mult” pe apărare și aceste costuri vor fi reduse în următorii ani, a recunoscut recent președintele Putin, într-un film documentar realizat de cunoscutul regizor Oliver Stone, prezentat la începutul lunii iunie de rețeaua americană Showtime. „Vom reveni treptat la 2,7-2,8% din PIB în următorii trei ani”, a indicat Putin.

În 2016, ziarul economic Vedomosti a relatat despre o propunere a Ministerului de Finanțe de a reduce cheltuielile de apărare cu 6% în următorii trei ani.

Ales în funcție pentru prima oară în urmă cu 17 ani, Vladimir Putin (64 de ani) nu a anunțat încă dacă va candida pentru un nou mandat de șase ani în alegerile prezidențiale din martie viitor.

Putin a efectuat două mandate prezidențiale consecutive de patru ani, între 2000 și 2008, după care a devenit prim-ministru până în 2012, iar apoi din nou președinte. Ulterior, Constituția rusă a fost amendată pentru a permite șefului statului să dețină mandate de șase ani.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Orașul din România în care se deschide o nouă fabrică gigant. Vor fi sute de locuri de muncă, germanii au făcut o investiție de zeci de milioane de euro aici
Capital.ro
A explodat BOMBA despre Traian Băsescu! S-a aflat ce a făcut fostul președinte al României
Playtech.ro
DOLIU în muzică! Marele artist A MURIT! Fanii nu-și pot reveni!
DailyBusiness
ALERTĂ DE CUTREMUR! Două seisme au avut loc în România
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Cât a câștigat Meghan Markle din serialul ”Suits”. Nu a fost nici pe departe cea mai bine plătită actriță
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
BREAKING | Crima care a zguduit Buzăul. Și-a ucis soția cu toporul când a auzit ce dorea să facă. Martor la incident a
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activiști! Animalul poate fi transferat în România
Capital.ro
Când se dă permisul de conducere înapoi? Lege nouă pentru șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Beyoncé Permite Folosirea Melodiei ‘Freedom’ în Campania Lui Kamala Harris
MediaFlux
ANAF va CONTROLA TOȚI românii! Vom avea CNP FISCAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!