Vladimir Putin, anunţul care va înfuria Ucraina şi marile puteri: „Obiectivele sunt clare şi nobile”

Liderul de la Kremlin spune că Rusia îşi va îndeplini obiectivele "nobile" ale campaniei militare din Ucraina.
Filip Stan
12 apr. 2022, 12:47
Vladimir Putin, anunţul care va înfuria Ucraina şi marile puteri:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că operaţiunea militară a Moscovei din Ucraina îşi va îndeplini fără discuţie ceea ce el numeşte a fi obiectivele „nobile”, potrivit Reuters şi EFE.

Într-un discurs susţinut la o ceremonie de premiere la Cosmodromul Vostocinîi în Extremul Orient al Rusiei, Putin a declarat că Moscova nu a avut altă opţiune decât să lanseze o operaţiune militară pentru a proteja populaţia din Donbas, estul Ucrainei, şi că o ciocnire cu forţele antiruse ale Ucrainei era inevitabilă, potrivit agenţiilor ruse de presă.

Scrisoare emoţionantă a unei fetiţe de 9 ani către mama ei ucisă de ruşi în Borodianka: „Îți mulțumesc pentru cei mai frumoși nouă ani din viața mea”
„Obiectivele sunt foarte clare şi nobile”, a afirmat preşedintele rus, în cadrul vizitei la Cosmodrom. El a fost însoţit de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, aliat al său.

În cadrul unei întrevederi între cei doi în Extremul Orient al Rusiei, liderul de la Kremlin a spus că Rusia şi Belarus vor coopera în proiecte de infrastructură în domeniul spaţial, potrivit agenţiei ruse de presă RIA.

Armata rusă susţine că a lansat numeroase atacuri în cursul nopţii în Ucraina

Armata rusă a susţinut marţi că a lansat atacuri asupra a 32 de ţinte militare din Ucraina în cursul nopţii, potrivit DPA. Printre ţintele lovite se numără un sistem de rachete antiaeriene Buk-M1, un depozit de muniţie şi un adăpost aerian cu tehnologie a forţelor armate ucrainene, a spus marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Autorităţile ruse au raportat de asemenea lupte intense în cursul nopţii în oraşul-port Mariupol. „Ultimele forţe armate ucrainene prinse în uzina (de fier şi oţel) Ilici au încercat fără succes să părăsească oraşul”, a declarat Konaşenkov.

Volodimir Zelenski, apel de ultimă oră către marile puteri: „Opriţi masacrul!”
Potrivit acestuia, aproximativ 100 de soldaţi ucraineni au încercat să plece, iar jumătate dintre ei au fost ucişi. Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente, precizează DPA.

Armata rusă a transmis anterior că a capturat în mare parte Mariupolul. Ultimele forţe ucrainene s-au ascuns într-o altă uzină de oţel din oraş, numită Azovstal.

Eduard Basurin, purtător de cuvânt al separatiştilor proruşi, a sugerat luni că ucrainenii de acolo, în special membrii Regimentului Azov, considerat naţionalist, ar trebui scoşi afară cu arme chimice. Regimentul Azov a transmis apoi că forţele ruse au folosit arme chimice în Mariupol, lucru încă neconfirmat oficial de autorităţile ucrainene.

Viceprimarul din Mariupol, Serghei Orlov, a declarat pentru BBC că „ruşii au ocupat temporar o parte din oraş” şi că „soldaţii ucraineni continuă să apere centrul şi sudul oraşului, precum şi zonele industriale”, potrivit AFP.

Zeci de mii de persoane au murit şi 90% dintre case au fost distruse, a scris pe Twitter consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, adăugând că „soldaţii ucraineni sunt încercuiţi şi blocaţi”.

Liderul separatiştilor proruşi din Doneţk a afirmat luni că forţele sale au cucerit în totalitate zona portuară din Mariupol.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!