Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson. ”Rusia nu are niciun interes să extindă războiul în Polonia sau alte țări baltice. Nici nu se pune problema”

La aproximativ doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin se pare că rămâne încrezător. Mass-media a izbucnit în urma interviului renumitului jurnalist Tucker Carlson, avându-l ca invitat pe Vladimir Putin. Interviul a fost publicat în noaptea de joi spre vineri, în care președintele rus afirmă că înfrângerea țării sale este ”imposibilă”.
Filip Stan
09 feb. 2024, 08:47
Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson. ”Rusia nu are niciun interes să extindă războiul în Polonia sau alte țări baltice. Nici nu se pune problema”

În urmă cu aproximativ 11 luni, celebrul jurnalist a fost dat afară de la postul de televiziune Fox. Motivul? Potrivit Los Angeles Times, Carlson a fost demis, după ce Fox a plătit o sumă uriașă pentru a evita un proces de defăimare în cazul alegerilor din 2020 din SUA, dar și pentru că a repetat, în nenumărate rânduri, în fața telespectatorilor că ”Nu consideră că Rusia e atât de vinovată” și asta nu e tot. Tucker a afirmat, live, ”Și? Ce dacă țin cu rușii?”. De-a lungul timpului, jurnalistul a fost acuzat de o ”prietenie din umbră” cu Vladimir Putin.

La aproximativ doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin se pare că rămâne încrezător. Mass-media a izbucnit în urma interviului renumitului jurnalist Tucker Carlson, cu Vladimir Putin. Interviul a fost publicat în noaptea de joi spre vineri, în care președintele rus afirmă că înfrângerea țării sale este ”imposibilă”.

Citește și Haos în lume: aproape 100 de morţi în Gaza după un bombardament, atentat cu 28 de morţi în Ucraina şi peste 50 de morţi în incendii în Chile

„Au existat îndemnuri pentru a provoca Rusiei o înfrângere strategică pe câmpul de luptă”, a declarat Vladimir Putin. „În opinia mea, acest lucru este imposibil prin definiţie. Nu se va întâmpla niciodată”, a spus liderul de la Kremlin.

În același timp, președintele rus a insistat că Rusia nu are niciun interes să invadeze Polonia, Letonia sau alte ţări NATO, calificând un astfel de scenariu ca fiind ”absolut exclus”.

În schimb, liderul rus a acuzat statele membre NATO că încearcă să sperie popoarele cu ceea ce el a numit o ”ameninţare rusă imaginară”.

Întrebat dacă îşi poate imagina un scenariu în care ar trimite trupe ruseşti în Polonia, ţară membră NATO.

 ”Doar într-un singur caz: dacă Polonia atacă Rusia. De ce? Pentru că nu avem niciun interes în Polonia, Letonia sau oriunde altundeva. De ce am face aşa ceva? Pur şi simplu nu avem niciun interes. Nici nu se pune problema”.

Putin a fost întrebat despre o posibiliă pace în Ucraina, iar răspunsul a fost:

„Dacă vreţi cu adevărat să opriţi luptele, trebuie să încetaţi furnizarea de arme”, referindu-se la ajutorul occidental acordat Kievului. „Se va termina în câteva săptămâni. Asta e tot”, a adăugat el.

Liderul Federației Ruse susţine că  vrea o soluţie negociată pentru Ucraina, dar Kievul nu este lăsat de SUA să negocieze.

Putin a reluat ceea ce mai afirmase anterior, că Moscova pregătise deja şi documentul pentru a fi semnat, în aprilie 2022, la Istanbul, dar partea ucraineană a renunțat.

De asemenea, susținând obicetivele sale în ceea ce el numeşte ”operaţiunea militară specială” din Ucraina, Putin a spus că acestea nu au fost încă atinse, deoarece unul dintre obiective ”este denazificarea”.

Pentru prima dată, Putin a explicat mai pe larg ce înţelege prin această expresie.

„Înseamnă interzicerea tuturor tipurilor de mişcări neonaziste. Trebuie să scăpăm de acei oameni care menţin acest concept şi susţin această practică şi încearcă să o păstreze”, a spus el.

Înregistrarea video de peste două ore a fost filmată marţi la Moscova, a precizat jurnalistul conservator Tucker Carlson.

De altfel, este pentru prima dată când liderul rus stă de vorbă cu un jurnalist occidental de când Rusia a lansat invazia la scară largă în Ucraina în 2022.

Interviul a început cu o întrebare despre motivul pentru care Putin a ordonat invazia Ucrainei.

”Spuneţi-ne de ce credeţi că Statele Unite ar putea lovi Rusia din senin”, a fost întrebat de Tucker Carlson.

„Cum aţi ajuns la această concluzie? Nu este vorba despre faptul că America, Statele Unite, urma să lanseze un atac surpriză asupra Rusiei”, i-a spus Putin prin intermediul unui translator.

„Eu nu am spus asta. Avem un talk-show sau o conversaţie serioasă?”, a comentat liderul de la Kremlin mimând că ar fi fost deranjat de întrebare, ca mai apoi să vorbească pe larg despre acest subiect mai mult de o jumătate de oră, despre istoria Europei de Est, începând cu înfiinţarea statului rus în secolul al IX-lea.

În timpul interviului, Putin a dat răspunsuri lungi la întrebări, cu paranteze şi exemple, potrivit BBC.

Vladimir Putin și-a susținut aceleași idei până la finalul interviului

Vladimir Putin a povestit, printre altele, despre relaţia sa cu preşedinţii americani, repetând o poveste pe care a mai menţionat-o anterior, că Bill Clinton a sugerat că Rusia ar putea adera la NATO, pentru ca la scurt timp după aceea să retracteze această posibilitate.

Putin a spus, de asemenea, că pe plan uman are o „relaţie foarte bună” cu George W Bush.

„Nu a fost mai rău decât oricare alt politician american, rus sau european”, a spus Putin.

„Vă asigur că a înţeles ceea ce făcea la fel de bine ca alţii. Am avut o astfel de relaţie (personală) şi cu Trump”, a mărturisit Putin, care nu şi-a mai amintit în schimb când a vorbit ultima dată cu preşedintele Joe Biden.

După ce a fost întrebat ce părere are despre Elon Mask, jurnalistul făcând referire la zvonurile în care acestuia i s-r fi implantat un cip în creier, liderul rus a spus:

„Cred că nu există nicio cale de a-l opri pe Elon Musk. El va face tot ceea ce crede de cuviinţă”.

Întrebat despre Evan Gershkovich, corespondentul Wall Street Journal, în vârstă de 32 de ani, care se află în arest preventiv de aproape un an, fiind acuzat de spionaj, acuzaţii pe care el şi angajatorul său le-au respins cu tărie.

Putin a declarat că serviciile speciale ale celor două ţări sunt „în contact unul cu celălalt” şi că nu există „niciun tabu pentru a rezolva această problemă”, sugerând că este dispus să-l elibereze în cadrul unui schimb.

„El nu este doar un jurnalist. Reiterez. Este un jurnalist care obţinea în secret informaţii confidenţiale”, a punctat Putin ca răspuns la obiecţiile lui Carlson, care a afirmat că Gershkovici nu este în mod clar un spion.

Te-ar putea interesa și Mircea Geoană îl contrazice pe șeful Armatei, care a spus că România trebuie să se pregătească de război: „Obligația noastră este să evităm ca aceste scenarii să se întâmple”

Putin s-a referit apoi, fără a-l menţiona pe nume, la cazul lui Vadim Krasikov, un agent FSB rus care execută în prezent o condamnare pe viaţă în Germania pentru crimă şi pe care Moscova ar avea ca obiectiv să îl schimbe cu Gershkovich, conform CNN.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Subiecte Matematică BAC 2024. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a XII-a de la toate profilele la bacalaureat 2024. Update
Capital.ro
Amendă 500 de lei. Legea îi obligă pe TOȚI șoferii să plătească. E obligatoriu
Playtech.ro
ȘOC! Ce spune Emily Burghelea despre ACCIDENTUL cumplit care a DESFIGURAT-O
DailyBusiness
Vești bune pentru șoferi! Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Rețete ideale pentru caniculă. Ușor de preparat și cu puține calorii
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
BAC 2024 | Acestea sunt subiectele de la matematică. O problemă le-a dat elevilor mari bătăi de cap
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Barem Matematică Bacalaureat 2024: Ora la care urmează să fie afișate răspunsurile corecte pe Edu.ro pentru profilul real
Capital.ro
Asociația de proprietari are interzis. Proprietarii de apartamente pot face reclamație
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia
substantial.ro
Sondaj INSCOP: PSD conduce în intențiile de vot, urmat de PNL și AUR
MediaFlux
Mai mulți bani la RECALCULAREA PENSIEI cu aceste 3 adeverințe! Documentele trebuie DEPUSE URGENT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?