Putin joacă tare în conflictul sancţiunilor. Legea, care ar putea intra în vigoare în câteva săptămâni, va conferi Rusiei puterea de a interveni atunci când există o amenințare la adresa locurilor de muncă sau a industriei locale, ceea ce va face mai dificilă retragerea rapidă a afacerilor companiilor occidentale, cu excepția cazului în care acestea sunt pregătite să suporte o lovitură financiară mare.
Ruşii fac prăpăd cu rachetele termobarice. Imagini de coşmar de pe frontul din Donbas VIDEO
Sute de mărci internaționale, printre care Starbucks, Coca Cola, Levi’s și Apple, au părăsit Rusia sau și-au suspendat vânzările în această țară de când aceasta a invadat Ucraina în februarie.
Acest lucru se întâmplă în condițiile în care economia rusă, tot mai izolată de sancțiunile occidentale, se afundă în recesiune pe fondul unei inflații de două cifre.
Vladimir Putin a vorbit cu premierul Italiei. Ce au discutat cei doi
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a discutat joi după-amiază, la telefon, cu premierul italian Mario Draghi.
Într-o declarație după convorbire, guvernul italian a precizat că cei doi au discutat despre situația din Ucraina, despre criza alimentară și despre impactul acesteia asupra țărilor sărace. Nu au fost oferite alte detalii despre convorbire, potrivit The Guardian.
Criză în Transnistria. Preşedintele a demis guvernul nerecunoscut al regiunii separatiste
De asemenea, Kremlinul a declarat că Putin i-a spus lui Draghi că Rusia este pregătită să contribuie în mod semnificativ la rezolvarea crizei alimentare internaționale, dar numai dacă Occidentul ridică sancțiunile.
Pe de altă parte, Vladimir Putin a solicitat, joi, conturarea unei strategii de dezvoltare a unei mari „asocieri eurasiatice” care să opună rezistență provocărilor internaționale, printre care, și acțiunilor Occidentului care au ca țintă țările cu „politică independentă”, potrivit agenția EFE.
Planurile lui Vladimir Putin împotriva Occidentului
Liderul rus a avut o intervenţie video la Forumul Economic Eurasiatic, care se desfăşoară la Bişkek, capitala Kîrgîzstanului, acolo unde le-a solicitat participanților elaborarea unor strategii din care să rezulte formarea unei asocieri euroasiatice, care să acționeze împotriva sancțiunilor impuse de Occident.
Acest forum a fost premergător summitului care se va desfășura astăzi și la care vor participa reprezentanți țări ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), precum Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Rusia.