”Bine aţi venit, dragă domnule preşedinte Putin, dragă prieten” se putea citi pe panouri uriaşe instalate pe drumul între aeroport şi palatul prezidenţial, prefugurând o primire triumfală, pregătită de autorităţile sârbe, care au trimis trei avioane de tip MIG-29 să escorteze avionul prezidenţial rus la intrarea în spaţiul aerian.
Câteva zeci de mii de sârbi luau parte la un marţi de bun venit, cu puţin înaintea unei conferinţe de presă comună cu omologul său Aleksandr Vucici, care l-a primit pe invitat pe aeroport.
Defilarea se întindea până la Biserica Sf. Sava, unul dintre cele mai importante locuri de cult ortodox din lume, a cărei renovare a fost finanţată în parte de gigantul gazifer Gazprom, unde preşdintele rus a fost aclamat.
Citeşte şi Un jihadist pune la cale asasinarea lui Vladimir Putin
n pofida faptului că aspiră să adere la Uniunea Europeană (UE), Belgradul refuză să se asocieze sancţiunilor internaţionale impuse Rusiei după anexarea Crimeei.
În afară de ataşamentul istoric faţă de ”marele frate slav ortodox”, această apropiere este consecinţa susţinerii Moscovei în problema Kosovo, căreia sârbii nu-i acceptă independenţa.