Voiculescu are parte de judecători duri în procesul de la ICCJ

Dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, în care este inculpat preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, va fi judecat de acelaşi complet care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul „Trofeul Calităţii", scriu jurnaliştii de la "Evenimentul Zilei".
Filip Stan
16 ian. 2013, 20:57
Voiculescu are parte de judecători duri în procesul de la ICCJ

Curtea Supremă a stabilit în dosarul privatizării Instititului de Cercetări Alimentare primul termen de judecată la data de 25 aprilie 2013.

Dosarul a fost repartizat automat completului de patru de judecători format din Ionuţ Matei, Cristina Rotaru şi Ioana Bogdan. În dosarul „Trofeul Calităţii”, atunci când s-a judecat pe fond, Matei şi Bogdan au fost pentru condamnarea lui Adrian Năstase, iar Rotaru a fost pentru achitarea fostului premier.

De asemenea, acest complet de judecată a casat cele două achitări primite de Gregorian Bivolaru în dosarul MISA şi au păstrat cauza spre judecare. Cei trei judecători au decis, al sfârşitul anului trecut, condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostei judecătoare de la Curtea Supremă, Maria David, acuzată de corupţie.

Ionuţ Matei a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu susţinut în prezenţa fostului şef al secţiei penale, Anton Pandrea. Ionuţ Matei este judecător din 1995. A activat la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti. În noiembrie 2011, judecătorul Ionuţ Matei a fost desemnat membru în colegiul de conducere al ICCJ.

Judecătorul Ionuţ Matei a făcut parte din completele de judecată care au decis achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireţeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan (fond), condamnarea deputatului PDL Eugen Bădălan (fond) şi condamnarea fostului procuror- general adjunct Gabriela Ghiţă (fond).

Judecătoarea Cristina Rotaru a promovat la ICCJ în noiembrie 2010. Are o experienţă de 17 ani în magistratură, anterior fiind judecătoare la Curtea de Apel Bucuresti, Tribunalul Bucuresti şi Judecătoria sectorului 5. Cristina Rotaru este si lector universitar la Facultatea de Drept din Bucureşti. Judecatoarea Cristina Rotaru a facut parte din completul care a decis achitarea lui Paul Păcuraru, condamnarea lui Dan- Ilie Morega (recurs), condamnarea a fostului ministru PNŢCD Ioan –Avram Mureşan (fond) şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).

In octombrie 2010, Cristina Rotaru a făcut opinie separată faţă de decizia Curţii de Apel Bucureşti în cadrul procesului în care judecătoarele Viorica Costiniu şi Lucia Mera au dispus eliberarea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Judecătoarea Ioana Bogdan a intrat în magistratură în 1998 când a fost numită procuror la Parchetul de pe langa Judecătoria sectorului 3. Intre anii 2000-2003, a activat ca judecător la Judecătoria sectorului 3, din 2004 a promovat la Tribunalul Bucureşti. În perioada 2006-2009 a deţinut funcţia de inspector în cadrul Inspecţiei Judiciare de la CSM. Din septembrie 2009 şi până în noiembrie 2010, a fost detaşată la DNA unde a deţinut funcţia de consilier al procurorului şef al DNA. Atât in dosarul Trofeul Calităţii, cât şi în dosarele Mătuşa Tamara şi Zambaccian, Adrian Năstase a formulat, prin avocaţi, cereri de recuzare a judecatoarei Ioana Bogdan. Fostul premier a acuzat, în permamanenţă, legăturile directe ale judecatoarei Ioana Bogdan cu şeful DNA, Daniel Morar. De altfel şi după pronunţarea sentinţei în Trofeul Calităţii, Adrian Nastase a declarat că „judecatoarea Ioana Bogdan a acţionat în favoarea DNA”.

DailyBusiness
Gigi Becali, scut pentru David Popovici. Mesaj dur pentru CTP: „Trebuie să bagi capul în pământ și să nu sufli în fața campionului olimpic!”
Spynews
Marius Niţă i se alătură Geaninei Ilieş la pupitrul Ştirilor Antena Stars
Bzi.ro
Cum arată Andreea Esca în costum de baie, la 52 de ani! Vedeta și-a lăsat fanii mască! – FOTO
Fanatik.ro
Cel mai simplu fel de mâncare pentru mic dejun. Îți ia câteva minute să-l faci, este nutritiv și poate fi păstrat 3 zile la frigider
Capital.ro
EL îl va înlocui pe Călin Georgescu. Decizia care detonează România: Nu concurent, în locul lui!
Playtech.ro
Tratament inuman la centrele de minori din Târgu Mureș: copiii cu dizabilități sunt încuiați pe dinafară, li se dau medicamente expirate
DailyBusiness
Metoda finlandeză de încălzire. Cum poți avea o casă călduroasă fără a cheltui prea mulți bani pe facturi
Adevarul
Călin Georgescu continuă să împrăștie informații false: i-a zis unui fost contractor CIA că NATO va ataca Rusia de la baza Kogălniceanu din România
wowbiz.ro
Detalii bombă despre bebelușul Monicăi Gabor și al lui Mr. Pink! Când a născut, de fapt, fosta soție a lui Irinel Columbeanu și cum arată acum? | EXCLUSIV
Spynews
Ce cuvinte trebuie să rostești pentru a atrage banii în viața ta. Cum poți manifesta abundența
Spynews
Cum arată mașina care poate sări peste gropile din asfalt. Cu cât se vinde un astfel de vehicul
Evz.ro
Irina Loghin, în scaun cu rotile. Ce a pățit regina muzicii populare
Ego.ro
Cum arată casa Ilinei Pârvu de la Visuri la Cheie, după ce a fost renovată de PRO TV
Prosport.ro
FOTO. Andreea Bălan, ce apariție în Australia! Vedeta a atras toate privirile
kanald.ro
El este George, tânărul de 37 de ani din Tulcea care și-a pus capăt zilelor din cauza singurătății. Bărbatul se certase cu soția și avea ordin de restricție
Cancan.ro
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Decizie pentru românii care alimentează cu motorină. 30 martie, ultima zi. Ordin la Guvern
StirileBZI
Câți bani îți trebuie ca să faci nuntă în 2025: Prețurile au crescut enorm!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini în costum de baie
stirilekanald.ro
Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”
substantial.ro
Aproape 1.300 de ucraineni din Europa se alătură unei legiuni de voluntari în Polonia
MediaFlux
CINE IESE la PENSIE în 2025! TABELUL VÂRSTEI de PENSIONARE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cutiuța muzicală: marii chitariști ai rockului