Vodafone scumpeşte unele abonamente în România

Compania explică decizia prin majorarea constantă a costurilor de furnizare a serviciilor, fiind amintită și inflația, care s-a situat la 9,7% în 2023.
Alina Costache
21 iun. 2024, 09:24
Vodafone scumpeşte unele abonamente în România

Vodafone România, operator local de telecomunicații mobile, a notificat clienții persoane juridice că, începând cu factura viitoare, va majora cu 8% tarifele practicate la abonamentele de servicii de telecomunicații, conform mesajului intrat în posesia Profit.ro.

Compania explică decizia prin majorarea constantă a costurilor de furnizare a serviciilor, fiind amintită și inflația, care s-a situat la 9,7% în 2023.

Vodafone devine partener principal al evenimentul ”The Economist Impact – Romanian Business & Investment Roundtable”. Martin Schulz, Guy Verhofstadt, Sir David King în dialog la București cu lideri şi oficiali guvernamentali

Anul trecut, Vodafone Romania a consemnat o cifră de afaceri de 5,33 miliarde de lei, în creștere cu 13,7% față de anul precedent. Pierderea netă a companiei a urcat însă cu 49,5%, la 182,29 milioane de lei.

Vodafone și Salvamont lansează prima campanie de educație montană

Aproape 700 de salariați au părăsit compania în cursul anului 2023, numărul mediu al angajaților fiind de 2.289 persoane, de la 2.970 persoane în 2022.

Operatorul român este parte a grupului britanic de telecomunicații Vodafone.

Vodafone vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications, pentru 5 miliarde de euro

Vodafone vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications, pentru 5 miliarde de euro, marcând al doilea acord major al noului său director general şi o ieşire dintr-un piaţă cu performanţe scăzute de ani de zile, transmite Reuters.

Directorul general al Vodafone, Margherita Della Valle, care a promis că va remodela grupul de telecomunicaţii din Marea Britanie pentru a stimula creşterea, a declarat că vânzarea îi va permite să se concentreze pe pieţe cu ”structuri durabile şi o prezenţă locală suficientă”.

Zegona, listată la Londra, condusă şi condusă de directorul executiv din telecomunicaţii Eamonn O’Hare, a cumpărat şi vândut anterior operatorii regionali Telecable şi Euskaltel din Spania.

”Avem un plan mai bun”, a declarat O’Hare pentru Reuters, inclusiv aducerea fostului CEO al Euskaltel, José Miguel García, pentru a conduce afacerea.

”Veniturile merg înapoi cu unul sau două procente, trebuie să le facem să meargă înainte cu unul sau două procente”, a spus el.

Zegona finanţează tranzacţia cu 4,2 miliarde de euro sub formă de datorii, de la Deutsche Bank şi alte instituţii financiare, şi 900 de milioane de euro de la Vodafone, în acţiuni preferenţiale.

O’Hare a spus că va strânge capitaluri proprii de până la 600 de milioane de euro de la acţionarii Zegona, contribuind la scăderea datoriilor la un număr care începe cu un trei şi a efectului de pârghie la un număr format din două cifre.

Acţiunile Vodafone, care va primi cel puţin 4,1 miliarde de euro în numerar, au inversat câştigurile timpurii pentru a fi tranzacţionate în scădere cu 1% marţi după-amiază.

Acţiunile companiei rămân aproape de minimele din ultimii 20 de ani. De când a fost numit CEO permanent în aprilie, Della Valle a anunţat reducerea a 11.000 de locuri de muncă şi fuziunea unităţii britanice a Vodafone cu compania Three,a CK Hutchison.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Țările în care locuiesc cei mai mulți oameni obezi. Ce loc ocupă România
Capital.ro
Statul vrea banii românilor. Decizie pentru proprietarii de teren sau locuințe. Se confiscă și se vinde
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Bani GRATIS pentru românii cu copii mici! Ce trebuie să facă pentru a-i primi?
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Acești șoferi, lăsați pe loc fără permis. S-a schimbat legea
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Ordinul UE, lege și în România. Se montează obligatoriu pe mașină de la 1 iulie 2024
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Șpagă de zeci de mii de euro pentru aviz de la Autoritatea Aeronautică Română
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?