„Dacă era un buget corect şi întocmit pentru români, noi eram gata să votăm «pentru», însă nu aţi admis niciunul dintre amendamentele pe care le-am adus acestui buget. Am adus nişte amendamente de actualitate. Noi nu am avut cum să facem copy-paste după alte amendamente. Suntem pentru prima dată în Parlament. Deci, chiar au fost mendamente corect întocmite şi pur şi simplu le-aţi ignorat. Ne-aţi obligat să votăm împotriva acestui buget prost conceput şi împotriva României”, a spus el.
Vochiţoiu i-a spus premierului Victor Ponta că va avea un aliat în PPDD atât timp cât nu va trage la „o căruţă în care s-au cam urcat profitorii”.
„Chiar dacă opoziţia este fragilă, aş vrea să spun că avem un aliat în UE. Am ajuns să mă bucur că există FMI, pe care acum câţiva ani îl priveam cu circumspecţie. Aş vrea să nu demonizăm aceste instituţii internaţionale. Noi le-am cerut sprijinul, iar acum ne este mai uşor să aruncăm vina pe FMI şi pe Uniunea Europeană”, a ţinut să precizeze Vochiţoiu.
El a subliniat că aceste instituţii cer ca în România să nu se mai fure din instituţiile statului şi din firmele statului, nu ca acestea să fie desfiinţate.
Senatorul PPDD a adăugat că, în perioada cât s-a aflat în opoziţie, USL a criticat risipirea banului public, însă, odată ajunsă la guvernare, Uniunea a cam uitat acest lucru şi acest Guvern, „cel mai stufos”, „nu a terminat încă să îşi împartă posturile de secretari de stat şi alte sinecuri”.
Senatorii şi deputaţii, reuniţi în plenul Parlamentului, au început, marţi dimineaţa, dezbaterile la proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2013. Prezent la debutul dezbaterilor, premierul Victor Ponta a spus că opoziţia reprezentată în Parlament şi în România de UDMR şi PPDD este şi poate fi un partener pentru majoritatea parlamentară.
La şedinţa care este condusă de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi-au anunţat prezenţa 462 de parlamentari, din totalul de 587.
În debutul dezbaterilor, premierul Victor Ponta a spus că proiectul de buget propus de Guvern pentru acest an a fost discutat, negociat şi agreat cu FMI, CE şi Banca Mondială şi este perfectibil în continuare, dar amendamente nu pot fi acceptate decât dacă există o bază pentru acestea.
„Vreau să mulţumesc tuturor acelor parlamentari care au înţeles că amendamente la bugetul de stat pot fi făcute dacă există şi o bază pentru acestea. Nu cred că bugetul întocmit de Guvern este prefect, cred că este perfectibil şi poate fi îmbunătăţit prin contribuţia dumneavoastră, dar cred că mesajul de stabilitate şi de seriozitate pe care cei mai mulţi dintre membrii Parlamentului l-au dat la momentul dezbaterii în comisii va continua şi în perioada dezbaterilor din plen”, a spus Ponta.