“Dacă premierul Cioloş va rămâne după alegeri şi îmi va propune să continui ce am început, cu siguranţă voi accepta”, a spus ministrul Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări, în cadrul conferinţei organizate de agenţia News.ro.
Cristian Ghinea va candida la alegerile parlamentare pe listele Uniunii Salvaţi România, iar miercuri a demisionat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene,.
Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat că nu va candida la alegerile parlamentare şi va rămâne în Guvern până la sfârşitul mandatului, pentru a se ocupa în continuare de reformele din zonele de ocupare, de salarizare şi de asistenţă socială.
Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a spus că nu candidează la nicio funcţie, că nu îl interesează activitatea politică, iar când Guvernul va depune întregul mandat, va reveni la Universitatea din Bucureşti, în funcţia de rector din care acum este suspendat.
Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a arătat, într-un interviu petnru News.ro, că mandatul lui MAI este până în decembrie, iar dincolo de această dată nu are nicio aşteptare, pentru că atunci când a venit în Guvernul Cioloş, a lăsat în spate o carieră la care vrea să se întoarcă.
Şi ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a anunţat într-un interviu pentru News.ro, că nu intenţionează să candideze la alegerile parlamentare, arătând că nu ştie ce opţiuni va avea după încheierea mandatului şi dacă va păstra portofoliul Apărării în eventualitatea în care premierul Dacian Cioloş va fi desemnat în fruntea Executivului şi după alegerile din decembrie.
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, tot într-un interviu pentru News.ro, că nu va candida la alegerile parlamentare pentru că nu o interesează o carieră politică după expirarea mandatului, precizând că încă de la preluarea mandatului a spus că după decembrie nu vrea să rămână într-o funcţie a Guvernului.
Premierul Dacian Cioloş a anunţat că nu va candida la alegerile parlamentare, dar a precizat că speră să vadă continuate ”într-un fel sau altul” proiectele pe care le-a început, fără a-şi încălca promisiunea de a nu candida sau de nu se înscrie într-un partid.
În 17 octombrie, premierul Dacian Cioloş a lansat Platforma România 100, care cuprinde principiile şi proiectele pe care vrea să le aplice în cazul în care va rămâne prim-ministru.
Platforma ”România 100” conţine un portofoliu de 21 de proiecte naţionale pe care acesta vrea să le deruleze, în cazul în care va găsi susţinere politică necesară după alegerile din decembrie, printre ele aflându-se reforma administraţiei publice, contruirea gazoductului Bulgaria-România-Ungaria-Austria şi elaborarea unui cadru financiar multianual, care să permită derularea unor investiţii publice pe termen lung.
viewscnt