Dan Voiculescu, la poliţie: Dosarul de şantaj, o făcătură la comandă. Sunt pregătit inclusiv pentru condamnare

Dan Voiculescu a mers sâmbătă dimineaţă la sediul IPJ Ilfov, pentru dosarul de santaj în care este acuzat că a cerut mai multor oameni de afaceri să încheie contracte de publicitate cu trustul său. Voiculescu susţine că plănuia să plece din ţară, în vacanţă, acesta fiind motivul pentru care procurorii s-au grăbit să ceară măsura controlului judiciar. 
Romania TV
05 iul. 2014, 08:05
Dan Voiculescu, la poliţie: Dosarul de şantaj, o făcătură la comandă. Sunt pregătit inclusiv pentru condamnare

„Nu e nicio haituire, am spus ca voi respecta ce scrie in ordonanta. Nu am sa reprosez procurorului, absolut nimic. Doi denuntatori au spus ca i-am santajat. Pe Nelu Iordache nu l-am vazut de acum 20 de ani. Cum poti sa-l santajezi pe un om daca nu te vezi cu el, doar nu prin telepatie ca la ICA. Iar pe al doilea nici macar nu l-am vazut vreodata (…) E o facatura. Data de 3 iulie a parut sa fie o data speciala pentru ca eu imi programasem sa plec intr-un concediu, ca orice om, vara, cu familia. Când am aflat pe 1 iulie ca trebuie sa fiu prezent pe 7 iulie la Curtea de Apel pentru dosarul Telepatia, mi-am trimis familia si eu am ramas aici. Probabil că s-a aflat că eu nu mai plec- Marţi aveam la marti tribunal o contestaţie împotriva acestei ordonanţe, luni avem la Curtea de Apel termen pentru dosarul Telepatia”, a declarat Voiculescu.

 

Intrebat daca se simte haituit si daca este pregatit pentru o condamnare, Voiculescu a răspuns „ca ma simt eu haituit sau nu, e o problema de-a mea”.

„Sunt pregatit pentru orice, am intrat intr-o batalie in care trebuie sa te astepti sa mai si pierzi. Sunt pregatit inclusiv pentru o condamnare. Vreau sa se faca studii de caz care sa fie predate studentilor la drept despre aceste dosare care n-au probe, fundamente, declaratii, sunt declaratii facute la comanda. Opinia mea e ca tot ce se intampla zilele astea au o singura cauza, faptul ca n-am fost de acord niciodata ca Antena 3 sa fie la cheremul cuiva, indiferent cum il cheama”, a precizat acesta.

Dan Voiculescu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA într-un nou dosar. Fondatorul PC este acuzat de 7 infracţiuni de şantaj. Procurorii susţin că Voiculescu a ameninţat mai mulţi oameni de afaceri să încheie contracte de publicitate cu trustul său. În caz contrar, posturile Antena 1 şi Antena 3 ar fi declanşat o campanie agresivă împotriva lor. Procurorii DNA susţin că unul dintre denunţători i-ar fi achitat 900.000 de euro lui Voiculescu, sub formă de cinci contracte de publicitate. Potrivit DNA, banii reprezentau, în realitate, taxe de protecţie. Fostul senator spune că nu-i cunoaşte pe oamenii de afaceri.

Printre denunţatorii despre care Dan Voiculescu spune ca nu îi cunoaşte este Nicolae Palfi, dar şi Octavian Creţu, ambii de la compania Romaqua. Octavian Creţu a fost martor în dosarul Zambaccian. în care fostul premier a fost condamnat la 4 ani de puşcărie.

Oamenii de afaceri au depus la DNA şi înregistrări audio şi video împotriva lui Dan Voiculescu. Un alt afacerist care s-a plâns, în trecut, că fondatorul PC i-a cerut bani să nu-l denigreze a fost şi Nelu Iordache.

Fostul senator are interdicţie de a părăsi ţara. Iar problemele pentru Voiculescu nu se opresc aici. El ar putea fi audiat în scandalul dintre Bercea Mondial şi Mircea Băsescu.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Președintele Biden testat Pozitiv pentru Covid-19. Cum Influențează Situația Politică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Mega-scandal la 'Insula Iubirii'! Dezvăluiri terifiante despre Cornel: 'O bătea golănește pe Ada!' 😲 ⤵️
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Detectarea fosfinei și amoniacului pe Venus sugerează posibilitatea existenței vieții
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'