Volodimir Zelenski, anunţ de ultimă oră despre Insula Şerpilor: „Este una dintre marile noastre victorii”

Zelenski a mulţumit Danemaarcei pentru un nou pachet de apărare pentru Ucraina şi a amintit de victoria de la la Insula Şerpilor.
Filip Stan
30 iun. 2023, 23:26
Volodimir Zelenski, anunţ de ultimă oră despre Insula Şerpilor:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, vineri, într-un discurs, că eliberarea Insulei Şerpilor în urmă cu un an reprezintă una dintre marile victorii ale Ucrainei. “Ucraina şi ucrainenii sunt mult mai puternici decât crede oricine”, a menţionat el.

“Astăzi este prima aniversare a eliberării Insulei Şerpilor de invadatorii ruşi. Este una dintre marile noastre victorii. Amintiţi-vă, anul trecut, în primăvară, nimeni nu se aştepta din partea Ucrainei că vom fi capabili să punem în aplicare, în special, această sarcină fundamentală de apărare – să asigurăm securitatea Insulei Şerpilor şi, prin urmare, a unei părţi semnificative din zona de apă a Mării Negre. Dar soldaţii noştri au făcut-o. Teroriştii ruşi aveau nevoie de Insula Şarpelui pentru a distruge întregul sud al ţării noastre, frumoasa noastră Odesa şi alte oraşe. Soldaţii noştri i-au oprit şi i-au alungat din Insula Şerpilor.

Atac cu rachetă Iskander asupra unei şcoli din regiunea Doneţk
Ucraina şi ucrainenii sunt mult mai puternici decât crede oricine despre noi. Uneori, mai puternici decât suntem obişnuiţi să ne credem noi înşine. Datorită a tot ceea ce poporul nostru reuşeşte să facă în confruntarea cu teroriştii ruşi, dezvăluim lumii întregi şi nouă înşine o nouă forţă ucraineană – o adevărată forţă ucraineană. Forţa pe care nu o vom pierde niciodată şi care va fi întotdeauna un pilon al securităţii lumii libere.

Sunt recunoscător tuturor celor care au eliberat Insula Şerpilor! Serviciul de informaţii al Apărării, împreună cu alte elemente ale Forţelor de Apărare şi Securitate ale ţării noastre, au condus această operaţiune. Defense Intelligence şi unitatea specială SSU Alpha, Forţele Navale şi aviaţia militară a Comandamentului Forţelor Terestre, aviaţia Forţelor Aeriene şi puternicii noştri poliţişti de frontieră. Vă mulţumim!”, a spus Zelenski.

Liderul de la Kiev a vorbit şi despre discuţiile din reuniunea de vineri cu comandanţii armatei. “La şedinţa de stat major de astăzi am analizat aprovizionarea cu muniţie pentru artilerie – pentru est, pentru sud -. Şi, deşi activitatea noastră cu partenerii pentru a primi muniţie pentru soldaţii ucraineni este deja la cea mai bună capacitate, o vom face şi mai activă. Consolidarea artileriei noastre este o prioritate evidentă, iar toţi specialiştii în afaceri externe au primit sarcini suplimentare astăzi. Situaţia din nord, în special pe teritoriul Belarusului, a fost analizată separat. Serviciile noastre de informaţii au raportat astăzi. Analizăm foarte atent fiecare detaliu şi orice perspectivă în toate direcţiile. Prin decizia Statului Major, comandantul-şef Zaluzhny şi generalul Naev au fost instruiţi să consolideze direcţia nordică – pentru a garanta pacea. Sunt stabilite termene corespunzătoare”.

Zelenski a mulţumit Danemaarcei pentru un nou pachet de apărare pentru Ucraina.

Prigojin a fost informat înainte de rebeliune că soldaţii săi va trebui să semneze contracte cu Armata Rusă

“Astăzi, mulţumesc Danemarcei şi personal prim-ministrului Mette Frederiksen pentru noul pachet de apărare pentru Ucraina. Muniţii de artilerie, rachete de apărare aeriană, echipamente de deminare… Vă mulţumesc! De asemenea, am avut astăzi mai multe întâlniri pregătitoare semnificative privind contextul intern din statul nostru, măsurile interne relevante şi măsurile internaţionale – începe o perioadă extrem de importantă de politică externă. Activitatea în vederea extinderii păcii prin extinderea capacităţilor noastre de securitate, a alianţelor şi cooperării noastre. Următoarele săptămâni vor fi extrem de active, iar poziţiile statului nostru sunt clar definite, toţi oficialii noştri ştiu ce au de făcut”, a menţionat el.

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!