Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare şi în parlamentul Marii Britanii după ce a citat din Shakespeare: „A fi sau a nu fi? Răspunsul este a fi!”

Preşedintele Ucrainei a făcut din nou o sală să se ridic în picioare la discursul său despre situaţia din Ucraina.
Filip Stan
08 mart. 2022, 19:31
Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare şi în parlamentul Marii Britanii după ce a citat din Shakespeare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ținut, marți seară, prin apel video, un discurs în parlamentul Marii Britanii în care a vorbit de situația din ucraina în urma invaziei Rusiei.

„Nu dorim să pierdem ce e al nostru, țara noastră. Așa cum nici dumneavoastră nu ați vrut să o pierdeți în fața nazisștilor. Încă din prima zi, de la 4 dimineața, oamenii s-au trecit, iar de atunci nu am mai dormit. De atunci am luptat.
Noi am continuat să luptăm și am simțit forța noastră. oamenii au promis că se vor opune rușilor până la final. Am putut să vedem cine sunt oamenii și cine sunt bestiile. S-a tras încontinuu împotriva noastră, împotriva spitalelor, dar nici asta nu ne-a înfrânt. În ziua a șasea, rușii au trimis rachete asupra monumentului Holocaustului. După aceea, rușii au continuat să tragă, chiar și în biserici. În ziua a opta au tras în centrala nucleară și toată lumea a înțelea că este o luptă împotriva tuturor.

Biden, anunţul care îl clatină pe Putin: interzice importul de petrol, gaze şi cărbune din Rusia
În ziua a noua, am simțit că alianțele nu funcționează așa cum ar trebui și nu se poate institui zonă de siguranță aeriană. În a 11 zi, copii și orașele erau atinse de rachetele. Ucrainenii au devenit eroi. În a 12 zi, armata rusă a pierdut 10.000 de oameni, inclusiv un general. În a 13 zi, la Mariupol, un copil a fost ucis. Nu permit ca alimentele și apa să ajungă la oameni. Cred că toată lumea înțelege că oamenii nu mai au apă. mai mult de 50 de copii au fost uciși, i-au răpit de lângă noi.

Ucrainenii nu și-au dorit să devină mari, dar au devenit mari. Noi suntem țara care salvează oameni în ciuda faptului că luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume.

România ignoră avertismentele Rusiei. Încă cinci elicoptere ucrainene ajung la Braşov pentru lucrări de mentenanţă
Întrebarea pentru noi acum acum este de a fi sau a nu fi. Este din Shakespeare. Și vă spun răspunsul este a fi. Vom lupta pentru țara noastră indiferent de costuri.  Doresc să adaug că vom lupta pe malurile diferitelor râuri și că avem nevoie de ajutorul dumneavoastră, a țărilor civilizate. Sunt recunoscător ție, Boris, și aisgură-te că faci ceea ce trebuie”, a spus Volodimir Zelenski.

 

 

Spynews
David Popovici a câștigat aurul la Jocurile Olimpice. S-a impus la doar 2 sutimi față de locul secund
Bzi.ro
Ioana Tamaș, apariție incendiară, în costum de baie! Soția lui Gabi Tamaș, în vârstă de 36 de ani, a făcut senzație pe plaja din Bali
Fanatik.ro
Singura plantă care poate să înlocuiască purificatorul de aer din casă. Îndepărtează poluanții nocivi și e considerată o adevărată ”minune”
Capital.ro
S-a pus limită la banii cash. Anunț pentru cei care retrag numerar la bancomat. Banca te obligă
Playtech.ro
De ce s-a botezat Mirabela Dauer la 49 de ani. Ce religie are acum celebra artistă
DailyBusiness
METEO. ANM anunță ce îi așteaptă pe români în luna august
Adevarul
Pedeapsă exemplară pentru un șofer care a provocat un accident mortal la 160km/h. Mesajul unei tinere pasagere înainte de impact: „Voi muri”
Spynews
Angelina Jolie a angajat un asasin pentru propria moarte. De ce nu a fost dus la capăt planul vedetei
Spynews
Greii stand-up-ului românesc o pun la zid pe Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea. Nelu Cortea și Radu Bucălae o fac praf pe actuala iubita a lui Spike. Nici el nu a scapat
Evz.ro
Cea mai fină ciocolată de casă. Rețeta de care nu te poți sătura
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
David Popovici explică succesul victoriei de la JO 2024. Ce a făcut după startul cursei, asta i-a adus AURUL
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Autorul dublei crime din Buzău, amenințări cu moartea la ieșirea de la audieri: „Puteam să te omor și pe tine”. Bărbatul susține că nu regretă fapta
Capital.ro
Asociația de proprietari nu are niciun drept. Anunț pentru proprietarii de apartament care au câini sau pisici
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Marina rusă începe exerciții majore implicând flotele sale
MediaFlux
SE SCHIMBĂ TOTUL pentru elevi. Fără examene pe caniculă
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!