Volodimir Zelenski avertizează: „Situaţia poate deveni de-a dreptul teribilă”

Preşedintele Ucrainei cere lumii să forţeze Rusia să renunţe la acest război ruşinos şi avertizează că bombardamentele de la Odesa vor afecta exporturile de cereale cu efecte catastrofale în lume.
Filip Stan
10 mai 2022, 20:35
Volodimir Zelenski avertizează:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă, în mesajul zilnic către popor, că Rusia este singurul vinovat că pacea a fost distrusă şi aceasta este responsabilitatea sa istorică, iar în capitalele europene, subiectul principal este preţul păcii care va trebui plătit pentru a opri războiul declanşat de aceştia. El arată că în ciuda prezenţei preşedintelui Consiliului European în Ucraina, armata rusă a lansat din nou o lovitură cu rachete în regiunea Odesa. Aceasta este atitudinea reală a Rusiei faţă de Europa, precizează Zelenski.

Victor Ciutacu îi ironizează pe analiştii care prevedeau că Putin va declanşa un măcel în Ucraina înainte de 9 mai: „Până la urmă, ştirea de 9 mai a fost că ăl bătrân mai face copii”

”Rusia este singurul vinovat că pacea a fost distrusă şi aceasta este responsabilitatea sa istorică. În capitalele europene, subiectul principal este preţul păcii care va trebui plătit pentru a opri războiul declanşat de Rusia. Şi, de asemenea, preţul Rusiei pentru aducerea din nou a răului războiului în Europa. Sunt sigur că acesta este şi subiectul principal la Moscova acum”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

El arată că, în ciuda prezenţei preşedintelui Consiliului European în Ucraina, armata rusă a lansat din nou o lovitură cu rachete în regiunea Odesa.

”Aceasta este atitudinea reală a Rusiei faţă de Europa. Şi aşa a fost întotdeauna. Orice spun ei la Moscova”, mai spune Zelenski în mesaj.

Volodimir Zelenski afirmă că de obicei, pe 9 mai, europenii reaminteau preţul păcii plătit de toate naţiunile continentului nostru acum 77 de ani, în schimb, acum au vorbit despre cum să prevină reapariţia unui război atât de teribil.

Preşedintele Ucrainei afirmă, dincolo de propaganda Rusiei, realitatea nu poate fi schimbată. ”Realitatea cere pace. Şi singurul vinovat că pacea a fost distrusă este şi va fi statul rus. Aceasta este o responsabilitate istorică a Rusiei. Noi, ucrainenii, continuăm să lucrăm pentru apărarea noastră, pentru victorie şi restabilirea dreptăţii”, mai spune Zelenski.

Preşedintele ucrainean mai spune că este recunoscător ”tuturor celor care apără regiunea Harkov, Donbasul, sudul Ucrainei, care nu se dau bătuţi şi aşteaptă steagul ucrainean în toate acele oraşe care sunt temporar capturate de ocupanţi”.

”Herson, Melitopol, Berdyansk, Enerhodar, Mariupol, toate celelalte oraşe, toate celelalte comunităţi ale noastre. Drapelul ucrainean va reveni. Pentru că aceasta este ţara noastră. Ţară europeană liberă. Statul nostru”, spune în final Zelenski.

Zelenski, după discuţiile cu Charles Michel şi Ursula von der Leyen: Ne aşteptăm să primim un răspuns pozitiv în iunie cu privire la dobândirea statutului de candidat UE de către ţara noastră

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a afirmat, în mesajul adresa poporului, că după Charles Michel, preşedintele Consiliului European, cât şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, se aşteaptă să primează un răspuns pozitiv în iunie cu privire la dobândirea statutului de candidat UE de către Ucraina. Acest război nu este doar pentru libertatea noastră, ci şi pentru libertatea tuturor europenilor, a mai spus el.

”Astăzi, am mai făcut un pas – un pas foarte important şi nu doar formal – pe drumul nostru către Uniunea Europeană. Ucraina a transmis cea de-a doua parte a răspunsurilor la un chestionar special care urmează să fie completat de fiecare ţară care aspiră să facă parte din Uniunea Europeană. De obicei durează luni, dar am făcut totul în câteva săptămâni”, a spus Zelenski, afimrând că este un document care conţine mii de pagini.
Serviciile americane de spionaj au dezvăluit planul lui Putin: „Se pregăteşte de un conflict prelungit şi va merge dincolo de Donbas”

El a precizat că a avut discuţii despre integrarea europeană a Ucrainei atât cu Charles Michel, preşedintele Consiliului European, cât şi cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

”Le-am mulţumit în numele întregului popor ucrainean pentru sprijinul acordat ţării noastre. Pentru atenţia la nevoile noastre şi mai ales acum – în acest timp dificil de război. Ei ştiu bine că acest război nu este doar pentru libertatea noastră, ci şi pentru libertatea tuturor europenilor. (..)  Ne aşteptăm să primim un răspuns pozitiv în iunie cu privire la dobândirea statutului de candidat UE de către ţara noastră”, a spus Zelenski în mesaj.

El a mai menţionat că i-a mulţumit Preşedintelui Comisiei Europene pentru munca depusă la crearea unui Fond fiduciar pentru reconstrucţia Ucrainei după război, după victorie şi pentru eforturile asupra unui nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei. De asemenea, spune că preşedintele Charles Michel a vizitat Odesa şi a văzut cu ochii lui ce înseamnă marea blocată.

”Niciun port nu funcţionează în Odesa. Probabil că acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în Odesa după al Doilea Război Mondial”, a arătat el, precizând că viaţa obişnuită legată de mare este blocată de Rusia, şi acest lucru afectează nu numai Ucraina.
”Fără exporturile noastre agricole, zeci de ţări din diferite părţi ale lumii sunt deja în pragul penuriei de alimente. Şi în timp, situaţia poate deveni de-a dreptul teribilă. Politicienii discută deja despre posibilele consecinţe ale crizei preţurilor şi ale foametei din Africa şi Asia. Aceasta este o consecinţă directă a agresiunii ruse, care poate fi depăşită numai împreună – de toţi europenii, de întreaga lume liberă. Poate fi depăşită punând presiune asupra Rusiei, forţând efectiv Rusia să oprească acest război ruşinos”, a mai spus Volodimir Zelenski.

Spynews
Fetița lovită cu mașina de șoferul minor, în Pantelimon, s-a trezit fix în ziua în care fratele său a fost înmormântat! A aflat că medicii i-au amputat piciorul, însă nu știe că băiatul a murit
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă de sâmbătă, 3 august 2024, produsul pe care românii se bat să-l cumpere. Se va vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
Se dau banii înapoi în România. Decizia venită chiar azi, 2 august: Contactați neapărat!
Playtech.ro
Of, Doamne, cât ești de frumoasă. Elena Ionescu, apariție de TOP pe plajă. A arătat TOT
DailyBusiness
ALERTĂ PE LITORAL! Apa mării este contaminată cu o bacterie periculoasă
Adevarul
Prețurile din SUA care l-au șocat pe un cunoscut vlogger român. „Ceva nu-i bine cu magazinul ăsta, mai ieftin ca în București” VIDEO
Spynews
Maria Georgiana, imagini cu burtica de gravidă! Cum decurge sarcina celei mai dorite românce de pe platformele pentru adulți | VIDEO
Spynews
Imaginile care pun capăt speculațiilor. Dovada clară că la volan, în timpul accidentului din Pantelimon, era minorul în vârstă de 17 ani | VIDEO
Evz.ro
O nouă monedă în România. Lansare BNR, pe 5 august
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
CUTREMUR în SHWOBIZ! Alex Bodi și Ema Uta s-au ÎMPĂCAT?! Avem dovada incontestabilă că petrec iar clipe fierbinți împreună! FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
Adrian Elicopter de Luptă, exmatriculat de la Academia de Poliție! Motivul pentru care influencerul a fost dat afară: „Am fost vânat cu fiecare ocazie”
Capital.ro
Statul IA BANII românilor. Record istoric. Nimeni nu scapă de plata datoriei
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
El conducea mașina care l-a ucis pe băiețelul de 9 ani, în Pantelimon! Camera de bord a surprins momentul
substantial.ro
Pugilista italiană Angela Carini își cere scuze față de Imane Khelif după abandonul din sferturile JO 2024
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?