Volosevici, la DNA: „Nu am fost forţat să renunţ la candidatură pentru funcţia de primar al Ploieştiului”

Senatorul PNL Andrei Volosevici, care este suspect într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Ploiești, a declarat, luni, la ieșirea de la audieri, că nu a fost forțat să renunțe la candidatura pentru funcția de primar al Ploieștiului, ci a făcut-o din "bun simț", el spunând că regretă că nu a făcut acest pas mai devreme.
Romania TV
04 apr. 2016, 14:50
Volosevici, la DNA:

Faptul că am decis să mă retrag este o chestiune de bun simț. Mi se pare anormal ca un candidat care este suspicionat de săvârșirea unor fapte să vină să ceară votul oamenilor. (…) Nu am făcut lucrul ăsta pentru că mă simt vinovat și îmi voi demonstra nevinovăția (…). A fost decizie proprie și chiar îmi pare rău că nu am luat-o un pic mai devreme, poate că aici am greșit eu un pic. Nu am avut vreo formă de forțare, ba, din contră, chiar am simțit și mulțumesc public tuturor copreședinților la nivel național, celor doi copreședinți, secretarului general, colegilor de acolo și unei părți din organizația județeană și clar organizației municipale. Este o chestie de decență simplă și de respect pentru partid”, a declarat senatorul Andrei Volosevici, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă PNL a stabilit un alt candidat pentru Primăria Ploiești, acesta a arătat că liberalii ar lua în calcul nominalizarea fostului prefect de Prahova, Adrian Dobre, actual consilier județean, punctând că îl va susține în campania electorală.

Este o analiză în curs de facere, (…) înțeleg că opțiunea este domnul Adrian Dobre, fostul prefect al Prahovei. Opinia mea este că îl susțin total, necondiționat și că este un om și prieten și om vechi pe care îl cunosc și la nivel de administrație și cu experiență în administrație și un om categoric pe care o să-l ajut dacă îmi va cere ajutorul„, a mai declarat senatorul liberal.

Totodată, el a arătat că a depus probe la dosar, refuzând însă să facă alte declarații referitoare la anchetă.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, la data de 24 martie, efectuarea urmăririi penale față de suspecții Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, actual senator PNL, dar și față de Maria Magdalena Mazâlu, fost secretar al municipiului Ploiești, și Simona Albu, șef al Serviciului Juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei municipiului Ploiești.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în anul 2012, Volosevici, în calitate de primar, a pretins unui om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o în trei tranșe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obținerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câștige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploiești, finanțat de primărie. Ulterior, denunțătorul urma să obțină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv, spun anchetatorii.

De asemenea, în același dosar Andrei Volosevici este cercetat și pentru abuz în serviciu în legătură cu finanțarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești, ceea ce ar fi produs un prejudiciu de 32.577.437 lei bugetului local.

Andrei Volosevici a fost primar al Ploieștiului din partecandidaturaa PDL, în mandatul 2008-2012, iar în toamna lui 2012 a fost ales senator într-un colegiu din Ploiești. De asemenea, Volosevici a fost anunțat drept candidat la alegerile din iunie pentru un nou mandat de primar al Ploieștiului din partea PNL, însă duminică seară el a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că renunță la candidatură.

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Alimentul pe care trebuie să-l ai pe masă de Sfânta Maria 2024. Se spune că vei avea noroc tot restul anului dacă îl consumi
Capital.ro
Mașinile interzise de la circulație. Ordin UE, lege și pentru România. Este „apel urgent”
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Modificări ÎN CODUL RUTIER! Sunt restricții dure pentru unii șoferi
Adevarul
Armata ucraineană avansează în Kursk și ia zeci de prizonieri. Rusia a început să-și retragă trupe din Ucraina
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Furtuni puternice în minivacanța de Sfânta Maria. Avertismentul meteorologilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Experții în medicină avertizează! De ce NU trebuie să bei vara cafea
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Se schimbă Codul Rutier! Tinerii sub 21 de ani nu vor mai avea voie să conducă aceste maşini
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
Trafic îngreunat pe podul suspendat de la Brăila, în plin sezon estival
MediaFlux
POȘTAȘUL dă decizia de RECALCULARE și familiei. ANUNȚUL directorului Poștei Române
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...