Temerile celor care se tem de injecţiile cu seringa sunt pe cale să fie înlăturate, o invenţie în domeniul medicinii revoluţionând acest tip de tratament. Compania Fujifilm a dezvoltat o nouă metodă de administrare a medicamentelor, care nu mai presupune înţepăturile clasice, cu acul de seringă.
Astfel, acestea pot fi introduse în organism cu ajutorul unor seturi de micro-ace care se ataşează de piele. De dimensiuni infime, aceste seturi ocupă o suprafaţă mică pe corp, de la 100 la 2000 de microni şi nu provoacă niciun fel de durere, dar au aceeaşi eficienţă ca şi sistemul folosit de mai bine de 150 de ani. Atunci când aceste micro-ace sunt „plantate” pe suprafaţa pielii ele se răspândesc rapid în organism şi acţionează asupra zonei afectate de boală.
Invenţia Fujifilm se bazează pe o tehnologie de înaltă precizie, dezvoltată pe procesul de fabricaţie al filmelor fotografice. În plus, aceste matrice, care vor putea fi produse în masă, pot avea forma sau lungimea dorită de solicitant.
S-au făcut deja experimente pe animale cu astfel de vaccinuri, ele dovedind că se generează aceeaşi cantitate de anticorpi sau chiar mai mulţi, decât injecţiile clasice. Compania anunţă că în scurt timp noua invenţie va ajunge şi în clinici.