Vortexul polar ajunge şi în România. Prognoza meteo 14 decembrie. Vreme rece cu ninsori la munte, ploi în rest

Vremea va continua să fie rece, chiar dacă nu se vor mai înregistra temperaturi la fel de scăzute ca marţi. Ceaţa îşi face prezenţa în sud-vestul ţãrii, unde doar izolat vor fi fulguieli. Spre seară precipitaţile se vor extinde.
Alina Costache
13 dec. 2022, 15:57
Vortexul polar ajunge şi în România. Prognoza meteo 14 decembrie. Vreme rece cu ninsori la munte, ploi în rest

Prognoza meteo 14 decembrie. La noapte, vremea va fi rece, pe arii restrânse geroasã în depresiunile intramontane şi în dealurile subcarpatice. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în nordul Carpaţilor Orientali, iar spre dimineaţã şi în sud-vest, unde vor fi posibile ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, trecãtor cu intensificãri în zona montanã înaltã, dar şi în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, cu valori mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei pânã în jurul valorii de -13 grade. Izolat se va forma ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

BUCURESTI. Vremea va fi rece. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -6…-4 grade.

 

Prognoza meteo 14 decembrie – MIERCURI

Vremea va intra într-un proces de încãlzire, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime -semnificativ mai ridicate faţã de noaptea precedentã- vor fi cuprinse în general între -3 şi 5 grade. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentã în sud-vestul ţãrii, unde doar izolat vor fi fulguieli, iar în rest cerul va fi temporar noros. Seara şi noaptea vor fi înnorãri, iar precipitaţiile se vor extinde în sud-vest şi sud, local în vest şi izolat în rest. Acestea vor fi mixte în sudul Banatului, în Oltenia şi nordul Munteniei şi predominant sub formã de ploaie în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificãri în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului în general cu 55…65 km/h, iar trecãtor şi la intensitate mai redusã şi în Moldova, în sudul Transilvaniei şi pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala ceaţã, potrivit ANM.

BUCURESTI. Cerul va prezenta înnorãri temporare, iar pe parcursul nopţii trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã, semnificativ mai ridicatã comparativ cu noaptea precedentã, va fi de 2…3 grade.

Citeşte şi: Ger de crapă pietrele în România. Temperaturi resimţite de minus 20 de grade. Frig şi în Bucureşti

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va continua sã se încãlzeascã, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, iar cele minime în general între -3 şi 7 grade. Cerul va avea înnorãri temporare şi local se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ploaie, pe parcursul zilei îndeosebi în sud şi sud-est, iar noaptea în vest şi nord-vest. În zona de munte, la începutul intervalului vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare, apoi se vor transforma în ploaie. Pe arii restrânse vor mai fi condiţii de polei. Se va semnala ceaţã, trecãtor pe parcursul zilei, iar noaptea pe arii relativ extinse în sud şi est şi izolat în rest. Vântul se va intensifica treptat în a doua parte a intervalului la munte şi în sudul Banatului, unde va atinge viteze de 60…70 km/h, iar în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului rafalele vor depãşi 90…100 km/h.

BUCURESTI. Vremea va fi în general închisã. În prima parte a zilei proabilitatea pentru ploi slabe se va menţine ridicatã, iar seara şi noaptea se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã va fi de 0…1 grad.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va continuã sã se încãlzeascã şi va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în regiunile intracarpatice şi în cele sud-estice, precum şi în zonele montane şi submontane. În zonele joase din sud şi est pe arii relativ extinse va fi ceaţã sau nebulozitate joasã asociatã trecãtor cu burniţã şi ploaie slabã, iar în aceste condiţii se vor înregistra valori termice diurne doar uşor mai ridicate faţã de mediile multianuale. În vestul, nord-vestul teritoriului, local în centru şi sud-vest şi la munte cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice. Pe alocuri cantitãţile de apã vor fi însemnate. La altitudini de peste 1900 m, trecãtor se pot semnala precipitaţii mixte, iar la începutul intervalului izolat mai sunt condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificãri la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h în zona înaltã, iar temporar şi în vest, centru şi est, în general cu 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 şi 15 grade, iar cele minime între 1 şi 9 grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine în general închisã, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Se va semnala ceaţã îndeosebi în prima parte a zilei şi noaptea, iar trecãtor, mai ales în a doua parte a intervalului vor fi condiţii de burniţã sau ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

Citeşte şi: Vortexul polar care a făcut ravagii în Europa se îndreaptă spre România. Temperaturile vor scădea semnificativ în perioada următoare

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va rãci în vestul, nordul şi parţial în centrul ţãrii, iar în rest valorile termice se vor situa peste normele climatologice. Temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. La începutul intervalului vor predomina ploile, apoi se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare în nord-est şi local în centru şi vest, precum şi în zonele de munte. Izolat se va produce polei, iar cantitãţile de apã pot fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, în est şi sud-vest şi pe arii mai restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 13 grade, cu valori mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime se vor situa în general între -5 şi 3 grade. Pe alocuri va fi ceaţã.

BUCURESTI. Cerul va prezenta înnorãri în cea mai mare parte a intervalului, iar probabilitatea pentru ploi slabe va fi ridicatã. Îndeosebi dimineaţa va mai fi ceaţã. Valorile termice se vor menţine mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, cu o maximã de 8…10 grade şi o minimã ce se va situa în jurul valorii de 2 grade. Vântul va sufla slab şi moderat.

 

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Țeapa luată de o româncă pe litoralul românesc. A făcut rezervare la un hotel care nici nu exista, iar ce a urmat a fost complet neașteptat
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Secretele unui somn eficient. Cum te pui pe picioare peste noapte
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Donald Trump anunţă întâlnirea cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Mar-a-Lago
MediaFlux
O ALTĂ DEMISIE în SUA! După BIDEN, a PLECAT și EA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!