Senatul a respins, luni, solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian, potrivit Mediafax.
„Sunt pregătit să-mi depun demisia de onoare dacă aceasta va fi concluzia consultărilor împreună cu colegii mei din Guvern şi împreună cu prim-ministrul Victor Ponta„, a afirmat Vosganian, la tribuna Senatului.
„Votul din Senat a fost coplesitor, a intrecut orice asteptari, practic, in ciuda unor declaratii, niciun grup parlamentar nu a vrut o atitudine fata de mine de ostilitate. Au fost colegi care au votat pentru oprirea inceperii urmaririi penale. Consider ca e un gest de minima politete de a comunica colegilor mei si premierului ca sunt dispus sa discut despre toate posibilele consecinte ale acestui vot in Senat. Mi se pare corect ca atunci cand colegii mei din Guvern se vor consulta, sa stie ca eu sunt deschis tuturor ipotezelor. O astfel de situatie trebuie rezolata avand in vedere sentimentul de oanoare, sentimenutul iubirii de tara”, a spus Vosganian.
„Primul ministru va inventaria considerentele pentru a decide intr-un fel sau altul. Sunt pregatit pentru orice variantă, concluzia va fi in urma dialogului cu primul ministru”, a completat ministrul Economiei.
Rezultatul oficial al votului Senatului în cazul solicitării privind începerea urmăririi penale în cazul ministrului Varujan Vosganian a fost anunţat în plen. Astfel, au fost înregistrate 126 de voturi „împotriva” începerii penale şi 25 de voturi „pentru”.
Votul a fost secret cu bile, fiind exprimate 151 de voturi.
Conducerea PNL, reunită în cabinetul preşedintelui Senatului, discută pe marginea demisiei din funcţie a ministrului Economiei, Varujan Vosganian, au declarat pentru Mediafax surse PNL.
Senatorul PNL Varujan Vosganian a susţinut, în 1 octombrie, la Comisia juridică, referindu-se la acuzaţiile de complot şi subminarea siguranţei naţionale la adresa sa, că, în adâncul sufletului, niciun parlamentar nu crede „o iotă” din această „gogoriţă”, el menţionând că Senatul trebuie să voteze „pentru demnitatea sa, pentru statutul pe care îl care şi care a fost statuat încă de la Constituţia din 1866”.
VEZI SI:
Tăriceanu, despre Vosganian: Subminarea economiei e o formulare generală din perioada comunistă