Vouchere 2022. Marius Budăi a dat vestea cea mare: „Vor primi bănuţii. Exact pe cardul pe care încasează pensia, nu încurcăm”

Marius Budăi a anunţat când se vor încărca banii pe cardurile pentru românii cu venituri mici. unii norocoşi vor pirmi 1000 de lei, din două rânduri de vouchere sociale.
Filip Stan
25 iun. 2022, 22:23
Vouchere 2022. Marius Budăi a dat vestea cea mare:

Vouchere 2022. „Ordonanță după cum știți este aprobată, sumele sunt deja pe cupoanele aferente lunii iunie. În intervalul 1-14 iulie seniorii vor primi acasă pensia, vor avea inscripționată pe cupon suma separată și vor primi bănuții. Banii nu vor întră pe acele carduri ci pe cardurile de pensie. Exact pe cardul pe care încasează pensia, nu încurcăm”, a explicat ministrul Budăi sâmbătă seară.

Veşti bune pentru cuplurile infertile. Vor primi de la stat până la 22.500 lei pentru procedurile de fertilizare in vitro
Ministrul a explicat și care este situația cardurilor pentru persoanele cu venituri mici:

„Suntem în dinamică, așa cum am spus de la sfârșitul lunii mai când discutăm această măsură. Am spus că vor fi aici 4 pași de respectat: printrarea cardurilor, inscripționarea, livrarea și apoi încărcare cu respectivă suma.

Primele informații le vor primi în plicul cu cardul, imediat după card vor avea și alimentarile cu bani și apoi vor veni și celelalte tranșe, vom anunță public dată când vor fi alimentate cardurile: august, octombrie și decembrie.

Nu ne lăudăm cu această măsură, banii nu sunt foarte mulți. Vor avea instrucțiuni în acel plic, la fel că atunci când ne facem prima dată un card de salariu și acolo scrie exact ce este de făcut”, a mai explicat Budăi.

PENSII 2022. Veste proastă pentru 5 milioane de români, recalcularea pensiilor se face greoi
Marius Budăi a explicat în direct și faptul că se discută refacerea PNRR pentru a putea mări pensiile: „Eu m-am întâlnit cu toți miniștrii muncii din uniunea europeană cu care am apucat să discutăm oficial. Nu există nicio țară din UE care să aibă o asemenea limitare. Recent și Marcel Ciolacu a fost la Bruxelles și a discutat cu comisarul de muncă. Se pot flexibiliza lucruri din PNRR nu renunțăm la acest deziderat.

Cred că oamenii s-au lămurit, fără a face politică trebuie să spun, de când a venit PSD la guvernare grijă față de om s-a schimbat enorm. Pentru oamenii de rând nu erau bani dar pentru cheltuieli nejustificate erau, s-a văzut foarte clar că de la formarea coaliției am avut anumite negocieri pentru a acceptă diferite pachete sociale. Marcel Ciolacu a anunțat clar că deja lucrăm la un alt pachet. Atunci când vom avea ceva clar de anunțat, vom anunță.

Gândim un alt pachet care să fie un sprijin, un pachet social dar și economic, avem o mare nevoie în această perioada să sprijinim mediul de afaceri, să apărăm locurile de muncă existente. Suntem acum într-un pericol, nu doar noi, întreagă Europa. Sprijinim mediul de afaceri, cred că cea mai bună protecție socială e un loc de muncă. Cu măsuri mixte, și petru mediu social și direct pentru oameni, mai ales pentru categoriile vulnerabile.

Eu mi-aș dori cât mai repede dar acum implementăm aceste măsuri, suntem în calcul, vedem execuția bugetară la jumătatea anului. avem deja o execuție bugetară pe primele 5 luni, nu arată excelent dar arată bine, suntem optimiști că prin măsurile bune lucrurile s-au păstrat pe o linie care să ne permită un anumit spațiu bugetar astfel încât să luăm măsuri bune în continuare.

Rectificarea bugetară va fi anunțată după ce vedem exact execuția bugetară la 6 luni, avem și procedura de deficit excesiv, asta e situația. Pe măsură ce vom înainta în discuții transparent, vom transmite public”, a încheiat ministrul.

„353.000 de carduri pentru care s-a finalizat distribuția în cursul zilei de vineri. Acestea urmează a fi încărcate de luni, așa cum e procedura firească. Săptămâna viitoare e săptămâna în care se emit din nou carduri, numărul lor crește la 480.000. Vom avea la sfârșit de luna iunie aproximativ 1 milion de carduri emise și urmează mai apoi să între în procesul firesc de distribuție și încărcare. În total, dacă le luăm și pe cele care vin de săptămâna viitoare avem un număr de 930.000 de carduri care sunt în diferite etape: distribuție și încărcare. Tranșă 1 este cea care cuprinde lunile iunie și iulie”, a explicat și ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș.

Pensii 2022. Aproape 1000 de lei în plus la pensia următoare, banii intră direct pe card

Pensii 2022. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat recent, în exclusivitate la România TV, că 3,2 milioane de pensionari vor primi ajutorul de 700 de lei în luna iulie, iar acesta va fi acordat persoanelor cu pensii până la 2.000 de lei, după ce iniţial plafonul fusese stabilit la o pensie de 1.600 de lei.

Marius Budăi a fost întrebat cum a fost stabilit plafonul la pensii de 2.000 de lei pentru cei care vor primi sprijinul de 700 de lei în luna iulie deoarece la începutul anului acesta era de 1.500 de lei.

“La începutul anului am avut un plafon de 1.600 pentru primul pachet social care a reprezentat atunci pensia medie în România. Am venit ulterior cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se pe unele locuri criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, să implementăm al doilea pachet social cu acele carduri şi acele vouchere electronice pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an şi am considerat atunci o categorie vulnerabilă pensia care se încadrează în jurul pensiei medii. Acum considerăm că evoluţia preţurilor fiind cea pe care o ştim cu toţii trebuie să depăşim un pic pensia medie. Şi dintr-o analiză a noastră 3,2 milioane de pensionari, 3,2 milioane de seniori ai României vor beneficia de această nouă măsură”, a afirmat Budăi
El a precizat că acest ajutor va fi primit odată cu pensia, iar livrarea sa va începe din data de 1 iulie.

Voucherele de 250 de lei. Banii intră pe card de luni, dar nu la toată lumea, anunţ OFICIAL de la Guvern

Pensii 2022. Ordonanţa de urgenţă iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prevede acordarea acestui ajutor o singură dată, în luna iulie 2022, pentru aproximativ 3.300.000 de pensionari afectaţi de creşterea preţurilor la utilităţile publice şi bunuri de consum, în special hrană, aflaţi în risc de excludere socială.

Veniturile lunare la care face referire Ordonanţa de urgenţă sunt:
a) venituri din pensii acordate în sistemul public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
b) venituri din pensii acordate în sistemele neintegrate sistemului public de pensii, plătite în luna iulie 2022;
c) venituri din drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite în luna iulie 2022, prin casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale;
d) venituri din indemnizaţia socială pentru pensionari acordată în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare;
e) venituri din salarii şi asimilate salariilor, raportate în „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” al cărei termen de depunere este luna anterioară celei în care se efectuează calculul drepturilor aferente lunii în care se plăteşte ajutorul financiar. Acesta se acordă doar dacă veniturile cumulate şi realizate de aceeaşi persoană sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei.
Măsura face parte din Programul guvernamental „Sprijin pentru România”.

 

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Ministrul slovac al Culturii acuză minoritatea LGBTQ+ pentru scăderea ratei fertilității în Europa
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!