Vouchere 2023. Bani mai mulţi pe card din ianuarie pentru cei mai amărâţi români. Anunţul ministrului Budăi despre banii pentru alimente şi facturi!

Vouchere și ajutoare de la stat pentru mai multe categorii de persoane! Marius Budăi a făcut anunțul, cine primeşte bani pe card din ianuarie 2023.
Filip Stan
28 dec. 2022, 11:17
Vouchere 2023. Bani mai mulţi pe card din ianuarie pentru cei mai amărâţi români. Anunţul ministrului Budăi despre banii pentru alimente şi facturi!

Vouchere 2023. Guvernul României își pregătește noi pachete de ajutor financiar și tichete pentru cei cu cele mai mici venituri dintre cetățenii săi. Documentul a fost semnat deja de către premierul  Nicolae Ciucă.

Guvernul României pregătește noi pachete de ajutor financiar pentru cei mai săraci dintre cetățenii săi, dar și pentru diverse categorii socio-profesionale. Cel mai adesea, ajutorul financiar este oferit populației sub formă de vouchere.

Beneficii pentru persoanele cu dizabilități

Totodată, printre beneficiarii primelor ajutoare care vor fi oferite anul viitor se vor număra persoanele cu dizabilități, conform unui act normativ semnat la Palatul Victoria la sfârșitul anului 2022.

Veste bună pentru angajaţii la stat. Bugetarii primesc mai mulţi bani la leafă din ianuarie. Cea mai norocoasă categorie!

Ordonanța de Urgență 168/2022, în articolul 19,, face referire la mai multe indemnizații unice care vor fi acordate în luna ianuarie 2023. Valorile variază de la copii la adulți și în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:

Pentru adulți:

  • 368 lei pentru persoanele cu handicap grav;
  • 279 lei pentru persoanele cu handicap accentuat;
  • 64 lei pentru persoanele cu handicap mediu.
  • Pentru copii:
  • 316 lei pentru copiii cu handicap grav;
  • 184 lei pentru copiii cu handicap accentuat;
  • 64 lei pentru copiii cu handicap mediu.

Cresc pensiile seniorilor din România

În România, unul dintre cele mai așteptate anunțuri privind sumele suplimentare care vor fi oferite de guvern în 2023 se referă la veniturile pensionarilor. Marius Budăi a anunțat la România TV în detaliu cât de mult vor crește pensiile românilor.

„Vom avea o majorare a punctului de pensii de 12,5%, cu un impact bugetar de 13,4 miliarde de lei. Viziunea PSD a fost tot timpul despre salariul minim și pensii, majorări de venituri pentru categoriile vulnerabile”, explică ministrul Muncii.

Vouchere facturi 2023, schimbări importante. Marcel Boloş: „Până în 30 iunie va fi prima tranşă, de 700 de lei, cea din luna februarie”

Budăi a explicat care vor fi ajutoarele de pensionari care vor începe să fie livrate de luna viitoare: „Avem pensii pentru cele mai mici de 1.500 de lei. Vor primi un sprijin de 1.000 de lei, care va fi acordat în două tranșe semestriale. 500 de lei în luna ianuarie, a doua tranșă semestrială undeva în semestrul al doilea, în octombrie cel mai probabil. Acest lucru are un impact bugetar de 2,5 miliarde de lei.

Seniorii României cu pensii de 1.500 – 2.000 de lei vom avea un sprijin de 800 de lei, împărțit în două tranșe semestriale de câte 400 de lei. Impactul bugetar este de 860 milioane lei.

A treia categorie sunt seniorii României cu valoarea pensii între 2.001 – 3.000 de lei. Sprijinul este de 600 de lei, cu aceleași două tranșe, 300 de lei, respectiv 300 de lei. Impactul bugetar e de 710 milioane de lei”, a declarat acesta.

Voucherele de 250 de lei odată la două luni

De asemenea, Marius Budăi a explicat cum vor fi împărțiți banii oferiți odată la 2 luni, în valoare de 250 de lei. „Mai avem persoanele care primesc 250 de lei sprijin, o dată la două luni. Până acum erau cei care aveau până la 1.500 de lei pensii. Acum am ridicat pragul la 1.700 de lei. Vor fi șase tranșe a câte 250 de lei pentru întreg anul 2023, din ianuarie. Măsura are un impact bugetar de 6,75 miliarde de lei.

În coaliție s-a decis ca pensionarii de peste 60 de ani, cu pensii mai mici de 2.000 de lei să primească un sprijin de 1.400 de lei pentru plata facturilor, care va fi împărțit în două tranșe, 700 de lei/ 700 lei, cu un impact de 5 miliarde de lei”, a mai menționat ministrul, la România TV.

Spynews
Dacă stai la bloc, trebuie să știi că nu mai plătești această taxă
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
El e românul din Teleorman care și-a transformat curtea într-un paradis exotic. Are bananieri, dar și palmieri, iar locul arată incredibil
Capital.ro
Proprietarii de locuințe vor plăti ÎN PLUS. Obligația e trecută direct în lege
Playtech.ro
Se schimbă vremea în România. Vin ploile și vijeliile. Meterologii au emis cod galben
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
3 trucuri prin care să te răcorești pe timp de caniculă, fără aer condiționat. Puțini oameni știu că aceste sfaturi chiar funcționează
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Evz.ro
De ce-și ascund, de fapt, împăcarea Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Cât a plătit Elena, soția lui Ianis Hagi, pentru rochia de mireasă? Preţ ameţitor pentru ţinuta făcută din dantelă 3D
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Țeapa pe care riscă să o ia românii care merg la mare în Bulgaria! Riscă amenzi usturătoare dacă nu fac acest lucru
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Diana Șoșoacă: Prima transmiune live în Parlamentul European
MediaFlux
UCRAINA ATACĂ RUSIA! NATO și-a dat ACORDUL
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?