Vouchere alimente 2024. Când intră prima tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale în noul an

Românii care fac parte din categorii sociale vulnerabile vor primi sprijin din partea statului și pe parcursul anului 2024 pe așa-numitele carduri pentru alimente. Este vorba despre banii cu care aceștia își pot achiziționa alimente și mese calde, prin intermediul programului „Sprijin pentru România”.
Mircea Filipescu
11 ian. 2024, 11:52
Vouchere alimente 2024. Când intră prima tranşă de 250 de lei pe cardurile sociale în noul an
VOUCHERE 2024 Care români vor primi vouchere pentru alimente în 2024. La ce sumă creşte plafonul veniturilor

Vouchere alimente 2024.  Alimentarea cardurilor cu suma de 250 de lei se va realiza la fiecare două luni din acest an. Având în vedere că în 2023 ultima tranșă s-a virat în luna decembrie, în 2024 prima tranșă va fi virată în luna februarie.

Pe parcursul anului 2023 sumele au fost virate între data de 10 și 15 a lunii. În 2024 este cel mai probabil ca sumele să fie virate în aceeași perioadă.

Oficialii din Guvern au decis de curând că valoarea tichetelor nu se va modifica în 2024. Beneficiarii vor primi tot suma de 250 de lei o dată la două luni. Cu toate acestea, în următorii trei ani acest lucru se va schimba. Suma urmează să se reducă la jumătate iar aceștia vor primi, mai exact, 125 de lei.

Carduri sociale 2024. S-a schimbat legea, de la ce venituri se primesc vouchere sociale în acest an
În 2024, românii care fac parte din categorii sociale vulnerabile vor beneficia de sprijin financiar din partea statului. Banii sunt oferiți prin intermediul programului „Sprijin pentru România”. Beneficiarii primesc, o dată la două luni, suma de 250 de lei. Cu ajutorul acestor bani aceștia își pot achiziționa alimente sau mese calde.

Vouchere alimente 2024. În 2023, ultima tranșă pe aceste carduri pentru alimente a fost virată în luna decembrie. Având acest lucru în vedere, în 2024, prima luna în care românii vor primi acești bani va fi luna februarie. Mai apoi, lunile în care beneficiarii vor primi aceste sume sunt aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie.

Vouchere alimente 2024. Beneficiarii cardurilor

Beneficiarii cardurilor pe care este virat ajutorul din partea statului sunt persoanele care fac parte din categorii vulnerabile. În cazul în care acestea corespund criteriilor de eligibilitate stabilite de reprezentanții Ministerului Muncii acestora li se va livra cardul direct de către reprezentanții Poștei Române. Nu este nevoie ca aceștia să inițieze niciun demers.

Acest ajutor este oferit pensionarilor din sistemul public de pensii, pensionarilor care se află în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarilor de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special care sunt achitate de casele teritoriale de pensii. În cazul acestora, veniturile lunare pe care le realizează nu trebuie să fie mai mari de suma de 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.

Vouchere sociale 2024. Când intră primii bani pe cardurile seniorilor, CALENDARUL celor şase tranşe

Vouchere alimente 2024. De asemenea, acest ajutor mai este oferit atât adulților cât și copiilor care sunt încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu. Și în cazul acestora veniturile lunare proprii realizate nu trebuie să treacă de suma de 1.700 de lei pentru tranșele din 2023.

O altă categorie care primește acest ajutor este cea a familiilor care au în întreținere minim doi copii. Și în cazul acestora veniturile lunare realizate nu trebuie să depășească suma de 675 de lei, pe membru de familie, pentru tranșele din 2023.

Și familiile monoparental mai beneficiază de acest ajutor. Și în cazul acestora veniturile lunare pe membru de familie nu trebuie să treacă de suma de 675 de lei pentru tranșele din 2023. Sprijinul financiar se mai acordă și familiilor și persoanelor singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, informează MIPE.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Locul straniu în care cei mai mulți dintre locuitori sunt daltoniști. De ce suferă oamenii de această afecțiune
Capital.ro
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Noi locuri de muncă pentru români! Sunt 100 de posturi disponibile!
Adevarul
România, primele reacții după eșecul cu Olanda: Hagi și Burcă au explicat ce s-a întâmplat
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Șoferii agresivi nu mai au scăpare. Au greșit, vor plăti scump
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Gabi Bădălău și Ramona Gabor, împreună după 15 ani! PRIMELE IMAGINI
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”
Capital.ro
LEGE pentru proprietarii de câini și pisici care stau la bloc. Trebuie înscrise la întreținere?
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Alina Gorghiu: Consultările privind alegerile prezidențiale au fost un pretext al PSD pentru amânare
MediaFlux
ANAF a intrat pe FIR! NU se DAU AMENZI până la 1 IANUARIE
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?