Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1000 de familii

Gabriela Firea anunţă că peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii, iniţiat şi derulat de Ministerul Familiei.
Filip Stan
07 mart. 2023, 18:48
Vouchere consistente de la Guvern. 15.000 de lei de familie, deja banii au ajuns pe card la 1000 de familii

Vouchere 2023. Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că peste 5.000 de dosare au fost înregistrate în Programul naţional de creşterea a natalităţii şi aproximativ 2.850 de dosare au fost analizate de comisie.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

Vouchere de 300 de lei doar pentru femei. Banii intră pe card de 8 martie

„1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea! Datele au fost confirmate astăzi de Asociația Pentru Reproducere Umană din România printr-un studiu la nivel național. În ultimii 5 ani, aproape 2 din 10 femei au avut nevoie de tratamente pentru a putea rămâne însărcinate.
Am participat la evenimentul organizat de dr. Andreas Vythoulkas, M.D. specialist în infertilitate, și de profesorul în obstetrică-ginecologie dr. Radu Vlădăreanu. A fost emoționantă întâlnirea cu doamnele care au reușit să devină mame în urma procedurilor de fertilizare, unele dintre ele prin programul pe care l-am inițiat în mandatul de primar general al Capitalei.

Peste 5.000 de solicitări au fost depuse de persoanele care doresc să beneficieze de sprijinul financiar de la stat pentru procedurile de fertilizare in vitro , anunţă ministrul Familiei Gabriela Firea, care precizează că până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări, iar vineri se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare. Toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023, mai afirmă ministrul.
”Am primit peste 5.000 de solicitări din partea persoanelor care doresc să beneficieze de sprijinul financiar oferit de Ministerul Familiei pentru procedurile FIV. Înregistrarea dosarelor este în lucru şi până acum au fost introduse în sistem peste 1.000 de solicitări. Mâine se va întruni comisia de analiză care va verifica documentele şi va declara eligibile primele dosare. Puteţi trimite în continuare dosare, procesul de înscriere este continuu. Nu oprim în niciun fel înscrierile şi oricine poate avea şansa de a primi sprijinul financiar în valoare de 3.000 de euro”, scrie Firea pe Facebook..
Ea subliniază că toate dosarele transmise acum sunt valabile şi în anul 2023.”Avem resursele necesare pentru a deconta 12.500 de proceduri FIV acum şi anul viitor. Mai mult, avem promisiunea coaliţiei de guvernare că se vor găsi bani în plus, dacă vor exista solicitări”, afirmă ministrul Familiei.
În 2023, procesarea documentelor va începe în 9 Ianuarie, dar dosarele pot fi trimise continuu pe adresa de e-mail [email protected].
Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse oferă un sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro persoanelor care se confruntă cu infertilitatea şi doresc să devină părinţi cu ajutorul procedurilor de fertilizare in vitro. Se pot înscrie femeile între 20 şi 45 de ani, care au indicaţia medicală pentru astfel de proceduri. Într-un an, cuplurile sau femeile singure se pot înscrie de trei ori în program, cu acordul medicului.

Gabriela Firea anunţă măsuri pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente și carburanți: Vouchere pentru mai multe categorii de români
Un număr de 9.803.000 din cele 19.042.500 persoane care la 1 ianuarie 2022 aveau reşedinţa obişnuită pe teritoriul României sunt femei, reprezentând 51,5% din totalul populaţiei rezidente, arată datele publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii. În anul 2021 cele mai mari rate de fertilitate s-au înregistrat în judeţele Vaslui (67,8‰), Suceava (63,2‰) şi Iaşi (57,9‰), iar cele mai scăzute în judeţele Gorj (34,6‰) şi Mehedinţi (33,4‰).

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Vacanța i s-a transformat într-un coșmar. Ce a pățit o româncă într-un hotel din cea mai cunoscută stațiune din Bulgaria. “Se auzeau 2-3 voci. Am așteptat dimineața să pot ieși din cameră”
Capital.ro
Interzis total pentru românii de la bloc. Ordin Raed Arafat. Nu mai faceți asta noaptea
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Din iulie, ne așteaptă scumpiri MARI. Care sunt produsele pentru care vei plăti MAI MULT
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Record de conturi șterse. Mulți utilizatori rămân fără Instagram și Facebook
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată se întoarce canicula în România
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Amendă de 825 lei dacă nu ai asta în mașină. Legea obligă toți șoferii din România
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Ismael „El Mayo” Zambada și fiul lui „El Chapo” arestați în Texas
MediaFlux
ROMEO de la Insula Iubirii e ÎNDRĂGOSTIT! Bruneta e CELEBRĂ în TOATĂ LUMEA
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!